הפלגת נופש ליוון באביב

שתפו:

האביב הוא עונה נהדרת לצאת להפלגת נופש ליוון. מזג האוויר נעים, אתרי התיירות עדיין אינם עמוסים, הטבע נמצא בשיאו והמחירים אטרקטיביים. כשלא תטייל בשכיות החמדה של יוון תוכלו ליהנות משפע האטרקציות והפינוקים המוצעים על סיפון האנייה

עודכן 10.8.24

סוף אפריל הוא זמן נפלא לצאת בו להפלגת נופש. רגע אחרי פסח וקצת לפני הקיץ אפשר ליהנות ממחירים אטרקטיביים של תחילת עונה, ממזג אוויר מושלם, לא חם מדי ולא קר מדי, ומהרבה שקט ושלווה ביעדים שבהם מבקרים בסיורי החוף, שכן הם עדיין לא הומי אדם. ולמה דווקא קרוז? כי זאת חופשה מסוג שונה לגמרי ממה שחווים בחופשה רגילה. אתם לא צריכים לדאוג להזמין טיסות ומלונות, לא צריך לשכור רכב או להתלבט איפה למצוא מסעדה כשרה ביעד/ מיד אחרי שבחרתם את מועד ההפלגה והמסלול, הכל מסודר וברור: אתם מטיילים על מלון ששט על המים, בחדר נעים ומרווח, עם בריכות, חדר כושר וספא. יש אפשרות לבחור בין כמה מסעדות (כולן כשרות), בערבים נהנים ממופעים מושקעים וכמובן לא שכחנו את חנויות הדיוטי פרי "שנוסעות" יחד אתכם לאורך כל ההפלגה.

שייט בקראון איריס מבטיח שתיהנו לא רק מהיעד אלא גם מהדרך

שייט בקראון איריס מבטיח שתיהנו לא רק מהיעד אלא גם מהדרך | הצילום באדיבות מנו ספנות

אז לאן כדאי להפליג? הפלגה של 7 לילות ליוון היא הבחירה המושלמת, במיוחד בעונה זו של השנה. מעבר לנופש ולבילויים באנייה, עגינות במהלך הקרוז מאפשרות ליהנות מאתרי היסטוריה ותרבות מרתקים, חיי לילה תוססים באתונה, חופים מדהימים ונופים עוצרי נשימה. באביב, כשהתיירים עדיין לא גודשים את החופים ואתרי התיירות, אפשר להרגיש את יוון האותנטית ולפגוש את המקומיים בטברנות ובשווקים. והכל במחיר מצוין, שלפני תחילת העונה.

לאן שטים?

הקרוז ליוון יוצא מישראל (וכך תחסכו את הטיסה לנמל היציאה), באנייה קראון איריס החדישה והיוקרתית. האנייה החדשה של מנו קרוז, מבית מנו ספנות, מציעה חדרים נעימים וסוויטות מפנקות עם מרפסת, שירות אישי ומוקפד (ככה זה כשיש איש צוות לכל שלושה נוסעים) ואוכל משובח עם היצע של חמש מסעדות, חלקן עם מזנונים הגדושים בשפע של מטעמים, אחרות מציעות מנות בהגשה, וכולן כאמור כשרות.

בריכה על סיפון קראון איריס. אפשר לשחות או להירגע לצדה, כך או כך ההנאה מובטחת | צילום באדיבות מנו ספנות

בריכה על סיפון קראון איריס. אפשר לשחות או להירגע לצדה, כך או כך ההנאה מובטחת | צילום באדיבות מנו ספנות

הקרוז כולל יומיים מלאים בים, שבמהלכם אפשר ליהנות מהיצע גדול של אטרקציות ופעילויות: בריכות שחייה, בריכת ילדים, מגלשת מים מלהיבה, ספא, מגרש כדורסל וחדר כושר, קזינו, מועדון ילדים, מופעים מוזיקליים ומופעי סטנד אפ וחנויות דיוטי פרי, המציעות מגוון מוצרים ללא מכס. ואם אתם פשוט רוצים להירגע ולנוח, אין כמו להשתרע על כיסא נוח באוויר הפתוח, לנשום את ריח הים המבושם, לקרוא או לנמנם בשלווה.

איפה מבקרים?

ההנאה באנייה גדולה, אבל משמח לא פחות לרדת לחוף ולסייר במוקדי העניין הבולטים של יוון – אתונה, מיקונוס וצפון יוון.

מיקונוס

לאחר יומיים נהדרים על הים הגיע תורה של העגינה הראשונה: האי מיקונוס, אחד האיים היפים ביוון. אם אתם רוצים לראות אי יווני מהגלויות – זה המקום. מיקנוס בנוי בסגנון הטיפוסי לאיים הקיקלאדיים, עם סמטאות מרוצפות אבן, בתים מסוידים בלבן בוהק עם משקופים ודלתות בצבע כחול וכנסיות ציוריות עם כיפות כחולות. על רקע התפאורה המקסימה הזאת תמצאו כמה מהחופים היפים ביוון, עם חול רך ומים צלולים.

האי מיקונוס. יוון של גלויות התיירים | צילומים: שאטרסטוק

האי מיקונוס. יוון של גלויות התיירים | צילומים: שאטרסטוק

אין זה מפתיע שמיקונוס הפך לחביב הסלבריטאים הבינלאומיים, שרבים מהם קנו כאן בתי נופש. בקיץ, מבלים מרחבי אירופה מגיעים לחגוג במיקונוס עם מסיבות שנמשכות עד אור הבוקר. בסוף אפריל, לעומת זאת, אפשר ליהנות מהשקט והשלווה ולגלות את שכיות החמדה של האי בלי גדודי תיירים. תוכלו לשוטט בנחת בחורה, בירת האי, להתרשם מהבתים הציוריים, בעיקר באזור המכונה "ונציה הקטנה", לבקר בחנויות קטנות ברחוב מטואיאני (Matoyianni) בעיר העתיקה ולשבת באחד מבתי הקפה הרבים. אל תחמיצו את טחנות הרוח שהפכו לסמל של האי ואת כנסיית פרפורטיאני המעניינת. אם אתם מתעניינים בארכאולוגיה תוכלו לשוט לאי הסמוך, דלוס (Delos), שעל פי המיתולוגיה היוונית הוא מקום לידתם של האלים אפולו וארטמיס. בדלוס יש אתר ארכאולוגי מרתק, שהוכרז כאתר מורשת עולמית של אונסק"ו.

וולוס

התחנה השנייה במהלך הקרוז היא עיר הנמל וולוס (Volos) בחבל תסליה בצפון יוון. וולוס היא עיר נעימה עם טיילת שוקקת ושוק ססגוני והיא משמשת נקודת מוצא מצוינת לטיול בצפון יוון, ובעיקר במנזרים התלויים של מטאורה, אחד האתרים המיוחדים ביותר ביוון. במטאורה יש כשישים עמודי סלע תלולים, מוקפים בחורשות ירוקות, אבל יופיו הטבעי של האזור הוא רק ההתחלה: גולת הכותרת היא המנזרים שנבנו בראשי הצוקים, אשר נראים כתלויים בין שמיים וארץ. את המנזרים המבודדים בנו, החל במאה ה-14, נזירים אשר חיפשו דרך להתבודד ולהתנתק מהבלי העולם. בעבר, הדרך היחידה להגיע למנזרים היתה באמצעות סולמות וגשרי חבלים. היום נותרו במטאורה שישה מנזרים, והגישה אליהם נוחה יותר. מומלץ לבקר במנזר מגאלו מטאורו (Moni Megalo Meteoro), המעוטר בציורי קיר יפים, כדי להתרשם מדרך החיים של הנזירים, שאולי התנתקו מחיי היום-יום הסטנדרטיים, אבל אין ספק שהנוף שהם נהנים ממנו עוצר נשימה. מוולוס אפשר גם לצאת לטיול בחצי האי פיליון, הנמצא הר לים ומציע חופים נפלאים, נופים הרריים שופעי מים וכפרים אותנטיים.

המנזרים התלויים של מטאורה ממוקמים על צוקים תלולים ומוקפים בחורשות ירוקות

המנזרים התלויים של מטאורה ממוקמים על צוקים תלולים ומוקפים בחורשות ירוקות

אתונה

הפלגת הנופש מסתיימת בבירת יוון, אתונה, ערש התרבות המערבית ואחת הערים העתיקות בעולם. הסיור באתונה לא יהיה שלם בלי ביקור באתריה הארכאולוגיים החשובים ובראשם האקרופוליס, שבו נמצא הפרתנון, מקדש יווני הנחשב לאחד המבנים העתיקים המפורסמים בעולם. בנוסף להיסטוריה, תמצאו באתונה שכונות שתענוג לשוטט בהן, מוזיאונים מצוינים, שווקים תוססים, מסעדות וטברנות מעולות ועוד. בלילה, אפשר ליהנות מחיי הלילה התוססים של פיראוס, עיר הנמל הסמוכה לאתונה, לשתות אוזו ולרקוד לצלילי מוזיקה יוונית באחד ממועדוני העיר. יאסו!

מקדש הפרתנון באקרופוליס של אתונה

מקדש הפרתנון באקרופוליס של אתונה

לפרטים על הפלגה של 7 לילות ליוון בסוף אפריל, לחצו כאן >>

  • כתבה פרסומית
לתגובות, תוספות ותיקונים
להוספת תגובה

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

שתפו: