באחד מערבי השישי של הקיץ ביקרנו שוב בג'עוני. כמו בכל גיחה לצפון. הביקור הראשון שלנו במסעדה היה לפני כשלוש שנים, בהמלצתה של כרמית, בעלת הצימר החמודה שלנו, ומאז אנחנו מתמידים. גם הפעם התרווחנו על אחת הספות הנוחות שלהם בחצר הגדולה, תחת עצי האקליפטוס, וכל אחד מאתנו – אני, בן זוגי, והילד – מצאנו לעצמינו משחק מחשבתי עד שיגיעו המנות. בג'עוני מחלקים לכל סועד, עוד לפני שפתח את הפה – קוביות קטנות וצבעוניות שצריך להרכיב מהן משהו (פירמידה, משולש, פאזל). למבוגרים – זה מאתגר, ונדרשת התעסקות רבה, ולילדים – זה פשוט כיף, וכך אנחנו מעבירים את הזמן עד שמגיעות המנות הנפלאות שלנו. יש מסעדות שנוטות לחזור על עצמן ולשעמם. לא כך ג'עוני, שבניצוחה של תמי, שהקימה אותו לפני כ-18 שנים, מתחדשת כל הזמן. השנה, למשל, הם זורמים עם הטרנד הטבעי ובתפריט צמחוני וטבעוני (שהתווסף לזה הקיים) אפשר למצוא מיצי ירקות ופירות נהדרים (כמו שייק טחינה, מיץ ירקות ירוקים ועוד). התחלנו עם משקה תותפוח מרענן (18 שקל), והמשכנו עם מנה ראשונה של קרפצ'יו בקר – פרוסות בקר נא עם רוקט, בלסמי ופרמז'ן עם לחם קלוי וחמאת שום ואנטיפסטי נהדר (כל המנות הראשונות מתומחרות באופן סביר מאוד בין 23 ל-49 שקל). בעודנו מתענגים על הטעמים המגוונים שנמסכים בפה – החלה רביעיית נגנים לענג את אוזנינו במוסיקה חיה מלווה בשירה, והפעוט שלנו התחיל לשלב ריקוד קצבי עם אכילה. ואז הגיעו המנות העיקריות, שפשוט עילפו אותנו. מסאבח פרגיות – רצועות פרגיות מוקפצות עם פטריות ובצל, עגבניות טריות, טחינה, פטרוזיליה וצנוברים על מצע ג'פיתה (87 שקל) – מנה נהדרת ועשירה, ולזניה צמחונית – אחת הלזניות הטעימות ביותר שאכלתי, שנמזגים בה טעמי מלוח וחמצמץ, כרובית, חציל, קישוא, עגבניות בשמל ופרמז'ן (63 שקל). אוריין הקטן הסתפק באורז הלבן האהוב עליו. את המנה הנוספת של האוסובוקו העסיסי כבר לא צלחנו (אבל לקחנו טייק אוויי והתענגנו עליו למחרת בצימר), והשתרענו על הספות לצלילי הגיטרה החשמלית והאקוסטית עד שהגיעו העוגות המצוינות (שוקולד וגבינה) שנתנו את האות לסיום הארוחה הנהדרת. תמי החביבה מצאה זמן לבקר בשולחננו למרות הכמות המרשימה של האנשים שגדשו את המקום, וסיפרה לנו על מיזם חדש שלה – קיוסק חברתי חלבי כשר שיקום במתחם הסינמטק ממש בצמוד אליהם. בירה ושתייה קלה יעלו שם רק שישה שקלים ואספרסו – ארבעה. ג'עוני, כך תמצאו בכל חיפוש באינטרנט, נקרא על שם הכפר הערבי ג'עונה ששכן במקום עד מלחמת העצמאות, ופירושה של המלה ג'עון בערבית היא רעב. אז אם תוקף אתכם רעב בריא אחרי יום טיול גדוש בצפון – ג'עוני הוא המקום להשביע אותו. איפה? רחוב דוד שוב 30, ראש פינה |
יש מסעדות שנוטות לחזור על עצמן ולשעמם. לא כך ג'עוני בראש פינה, שגם אחרי 18 שנים, מתחדשת כל הזמן. השנה, למשל, הם זורמים עם הטרנד הטבעי ובתפריט צמחוני וטבעוני (שהתווסף לזה הקיים) אפשר למצוא מיצי ירקות ופירות נהדרים פורסם 30.7.14 |
אביב בישראל - ממעוף הציפור
Array
(
[continent] => WP_Term Object
(
[term_id] => 374
[name] => אסיה
[slug] => asia
[term_group] => 0
[term_taxonomy_id] => 374
[taxonomy] => location
[description] =>
[parent] => 0
[count] => 3476
[filter] => raw
[term_order] => 0
) [area] => WP_Term Object
(
[term_id] => 410
[name] => גליל עליון ועמק החולה
[slug] => %d7%92%d7%9c%d7%99%d7%9c-%d7%a2%d7%9c%d7%99%d7%95%d7%9f-%d7%95%d7%a2%d7%9e%d7%a7-%d7%94%d7%97%d7%95%d7%9c%d7%94
[term_group] => 0
[term_taxonomy_id] => 410
[taxonomy] => location
[description] =>
[parent] => 402
[count] => 350
[filter] => raw
[term_order] => 0
) [country] => WP_Term Object
(
[term_id] => 402
[name] => ישראל
[slug] => israel
[term_group] => 0
[term_taxonomy_id] => 402
[taxonomy] => location
[description] =>
[parent] => 374
[count] => 2779
[filter] => raw
[term_order] => 0
) )