תפריט עמוד

אירוע מרגש בישראל להוקרת פועלו של נשיא הפיליפינים בתקופת השואה

שתפו:

לא רבים יודעים שנשיא הפיליפינים בתקופת השואה, מנואל קויזון, הציל בשנים 1937-1941 - קרוב ל- 1,300 יהודים מאירופה, עת העניק להם מקלט בטוח בארצו.

עודכן 3.11.21
בסוף השבוע נערך באודיטוריום בראשון לציון אירוע מרגש להוקרת פועלו של הנשיא קויזון, בו הוקרן הסרט עטור הפרסים Quezon's Game על חייו ופועלו ועל מדיניות הדלת הפתוחה שהנהיג, במסגרתה הקים מקלט בטוח בארצו לפליטים היהודים במהלך מלחמת העולם השנייה.
עיריית ראשון הקימה בשנת 2009 אנדרטה לזכרו של הנשיא קויזון וראש העיר, רז קינסטליך, פועל עם שגריר הפיליפינים בישראל, מקיירוג אלברטו, להקמת ברית ערים תאומות עם העיר קוזון סיטי במטרופולין מנילה. את האירוע יזמו שגרירות הפיליפינים בישראל ועיריית ראשון לציון. השתתפו בו שגריר הפיליפינים בישראל, מקיירוג אלברטו, ראש עיריית ראשון לציון, רז קינסטליך, סמנכ"ל אסיה והפאסיפיק במשרד החוץ ושגריר ישראל לשעבר בפיליפינים, רפאל הרפז, יו"ר חברת אופיר טורס, בועז וקסמן, ועוד אישים רבים. ריגשו בהגיעם לאירוע מרגוט פינס קסטנבאום, שהיא ומשפחתה נמלטו במהלך השואה לפיליפינים וניצלו בזכות הנשיא קויזון וכן בני משפחתו של מקס וייסלר, שכמו מרגוט גם הוא ומשפחתו מצאו מקלט בטוח בפיליפינים. השניים מכנים את עצמם עד היום "מנילנרס", כהוקרה לעיר מנילה שהפכה לביתם השני.
שגריר הפיליפינים בישראל מקיירוג אמר באירוע כי חשוב להנציח את סיפור ההצלה של הנשיא קויזון גם לדורות הבאים ואף הדגיש את היחסים החזקים בין הפיליפינים למדינת ישראל.
בתמונה מימין לשמאל: ראש עיריית ראשון לציון, רז קינסטליך, מרגוט פינס קסטנבאום, שגריר הפיליפינים בישראל, מקיירוג אלברטו ורפאל הרפז, לשעבר שגריר ישראל בפיליפינים וסנכ"ל אסיה והפאסיפיק במשרד החוץ. צילום באדיבות שגרירות הפיליפינים בישראל.
לתגובות, תוספות ותיקונים
להוספת תגובה

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

שתפו: