מידע מעשי

איפה לראות: אין צורך להגיע לקוטב הצפוני כדי לראות לילות זוהר.
הזוהר הצפוני נראה בעיקר בחגורה סגלגלה (Aurora Borealis oval) בצורת כעך, שמרכזה בקוטב המגנטי (ולא הגיאוגרפי) הצפוני, באיזור האיים בצפון קנדה. למעשה, מקו רוחב מסוים תדירות מופעי האור קטֵנה ככל שמצפינים.
חגורת הזוהר עוברת מעל לחוג הקוטב הצפוני, וכוללת את צפון קנדה, אלסקה, סיביר, צפון סקנדינביה, איסלנד ודרום גרנלנד. במקומות האלה רואים את הזוהר הצפוני בכל לילה נטול עננים. בתקופת השיא של פעילות השמש, מגיע הזוהר גם למדינות דרומיות יותר והוא עשוי להרחיק עד קו רוחב 40. ככל שמדרימים, פוחתת תדירות הופעת האורות. באוסלו הם נראים פעם בחודש, בברלין פעם בשנה ובקו המשווה פעם ב־200 שנה. הזוהר הדרומי כמעט שאינו נראה במקומות יישוב. מי שבכל זאת ירצה לראותו ייאלץ להרחיק עד יבשת אנטארקטיקה. אפשר גם להגיע לניו זילנד או לטסמניה ולקוות לנס. 

מתי לראות: שיאו של הזוהר הוא בין השעות 21:00 לחצות בדרך כלל, אבל זה לא קבוע. את הזוהר אפשר לראות רק כשחשוך, עדיף בלילות בלי ירח. שמים מעוננים יסתירו את אורות הצפון, מה שמשאיר לצפייה בעיקר את החודשים אוקטובר, פברואר ומרץ. 

המלצות: ללילות לא מעוננים יש רק משמעות אחת בחוג הקוטב – קר. הטמפרטורה תהיה כמעט תמיד מתחת לאפס, והיא עשויה לצנוח אף מתחת למינוס 40 מעלות צלזיוס. מי שלא רוצה לקחת סיכון עם הקור, מוטב שישים פעמיו לצפון נורווגיה. זרם הגולף מייצב שם את הטמפרטורות על ארבע מעלות מתחת לאפס בממוצע בחודש דצמבר, דבר שהופך את העיר טרומסה (Tromsø) למקום אידיאלי לצפייה באורות הצפון. 

תיירות הזוהר: תיירות הזוהר מפותחת מאוד ביבשת אמריקה, במיוחד באלסקה, באיזור העיר פיירבנקס (Fairbanks). כמה חברות תיירות מציעות טיולים מאורגנים לצפייה בזוהר בטבע, הרחק מהאורות ומזיהום האוויר של העיר, שעלולים לפגוע בחוויה. אכסניות רבות מציעות השכמה לאורחים במקרה שאורות הצפון יתחילו לרקוד. 

אינטרנט: מידע נוסף על הזוהר הצפוני כתופעת טבע, כולל דיווחים עדכניים, צילומים ותחזיות, אפשר למצוא באתרי האינטרנט הבאים:
www.albany.edu/faculty/rgk/atm101/aurora.htm 
www.pfrr.alaska.edu/aurora/index.html
www.geo.mtu.edu/weather/aurora
www.northern-lights.no