גן לאומי ציפורי

בשנת 70 לספירה, לאחר חורבן בית המקדש, גלתה הסנהדרין מירושלים. בדרכה הארוכה עד טבריה היא עברה כמה וכמה תחנות, אחת מהן היתה ציפורי. רבי יהודה הנשיא, שישב בראש הסנהדרין בציפורי, ערך בה את המשנה. אלא שהרומאים לא ראו בעין ופה את פריחת החיים היהודיים בגליל וניסו להניא את היהודים מתרבותם. לעיתים נקטו דרכים אכזריות, כמו הוצאתו להורג של רבי עקיבא, ולעיתים דרכי פיתוי, כמו הקמת מרחצאות ועריכת תחרויות ספורט דווקא ליד מושבם של אנשי הרוח. בגן הלאומי ציפורי ניכרת הקרבה בין הדברים, ובית הכנסת העתיק נמצא במרחק צעדים מהאמפיתיאטרון הרומי ומהמרחצאות.
היום אפשר לבקר בגן הלאומי ציפורי ולראות עיר עתיקה שלמה, עם מבנים, רחובות מרוצפים, מחילות תת קרקעיות וגם פסיפסים. הפסיפס המפורסם ביותר נודע בשם "המונה ליזה של הגליל". לפי הסיפורים, הבחורה היפה שמצוירת בו היא יהודייה שהלכה שבי אחר התרבות הרומית ואף התחתנה עם המושל המקומי, מעשה שבעקבותיו ישבו עליה בני משפחתה שבעה.
בגן יערכו לכם סיור ופעילויות (לפי הזמנה מראש), שיכולים להיות חלק מחגיגת בר מצווה מקורית וחווייתית, או מכל אירוע פרטי אחר. במהלך הסיורים הללו (ובזמן החגים) תפגשו בדרך דמויות מהעיר בתקופת המשנה: תלמידי חכמים העוסקים בסוגית מחיי היומיום, רוכל שימכור לכם את סם החיים ואפילו את פחתו של רבי יהודה הנשיא, שתספר לכם על מותו של הרבי ועל חלקה בעניין. הסיורים עוברים באתרים נוספים בגן, למשל בתיאטרון או בווילה הרומית, ואם תרצו – הם יכללו גם סדנת ארכיאולוגיה וסדנה לאמנויות קדומות, כיצירת פסיפסים או הכנת כדים ועיטורם.
טלפון: 04-6568272.