מדריך מהיר לצלילה בחופי סיני

כללי
לשם ההתמצאות בטופוגרפיה התת-ימית בכל רצועת החוף של סיני, כדאי לקבל הנחיות מדויקות ממועדוני הצלילה שבסביבה.

חוקי הצלילה
תמיד חייבים לצלול יחד עם פרטנר, ורק בעל רשיון צלילה. בעיקרון מותר לצלול בלי מדריך, אך יש לנהוג לפי החוקים המקומיים בכל אזור. בד'הב הצלילה בלי מדריך אסורה, וחוק זה התפשט למקומות נוספים. בטאבה ובנואיבה קל יותר למצוא מקומות לצלילה ללא מדריך.

תעודות
יש להצטייד ברשיון צלילה בינלאומי, בביטוח צלילה בתוקף ובלוג-בוק (יומן צלילות) חתום שמופיעה בו הצלילה האחרונה שלכם. צוללים מוסמכים חייבים לרכוש ביטוח צלילה (עדיף מבעוד מועד, אך אפשרי גם ברוב המועדונים). אם לא קיימת בידיכם אסמכתא כי צללתם במהלך ששת החודשים הקודמים, תתבקשו לבצע צלילת רענון. אפשר לבקש כי צלילת הרענון לא תהיה רשמית בלבד, ולהפוך אותה לטיול תת-ימי מהנה בליווי מדריך.

ציוד
אם אתם מביאים ציוד צלילה משלכם, הקפידו על תקינותו. על מכלי הצלילה צריך להיות מוטבע תאריך המציין את תוקף הבדיקה הבטיחותית שלהם (ודאו שהתוקף לא פג במועדון צלילה עוד בארץ). מועדוני צלילה בסיני שמוכנים למלא מכלים אישיים מתמעטים והולכים, וגם קשה לשכור מכלים לצלילה פרטית (קל יותר בטאבה ובנואיבה). כדאי להיעזר בשירותיהם של המדריכים במועדוני הצלילה המקומיים, או במדריך ישראלי שמגיע עמכם ומכיר את הלוגיסטיקה המקומית.

מועדוני צלילה
יש המון מועדוני צלילה בסיני, והמחירים בהם דומים למדי. השלטונות מאוד מקפידים על שמירת הסדר והבטיחות. מועדוני הצלילה מטפלים לא רק בצוללים מוסמכים, אלא נותנים שירות גם למי שרוצה להתנסות בצלילה או בשנורקל, או לצאת לצלילת היכרות, שבה מדריך צלילה לוקח את מי שאינו מוסמך בצלילה לטיול תת-ימי עם מכל אוויר. השירות ניתן כבר לילדים מגיל 8 ולפעמים אף לצעירים יותר.

מועדונים מומלצים: טאבה – אקווה ספורט הצמוד למלון הילטון טאבה; נואיבה – המועדון במלון הילטון נואיבה; ד'הב – קלאב רֵד ומועדון נסימה; שארם א-שייח' – סיני דייברס, ומפרץ הכרישים (Shark's Bay) של אומבאראק הבדווי (ידידותי מאוד לישראלים), הממוקם בדרך שמובילה משארם לשדה התעופה שלה. שמורת ראס מוחמד – כדי לצלול שם נהוג להיעזר בשירותי הצלילה של מועדוני הצלילה בשארם. בשמורה עצמה (כמו בכל השמורות האחרות) לא קיימים שירותי צלילה.
עלות שכירת ציוד מלא ליום: כ-40 דולר. צלילת היכרות או רענון: כ-40 דולר. הפלגה יומית: כ-80 דולר (כולל מכלים). מחיר יומי להפלגות ארוכות יותר עולה בהתאם למשך ההפלגה ולרמת האירוח על היאכטה.
שימו לב: לפני שעוזבים את המועדון, לכיוון אתר הצלילה, מומלץ לשים לב לתקינות ציוד הצלילה ולריח ולטעם של האוויר הנשאף ממכלי הצלילה (אם יש ריח שמזכיר ריח של שמן מנוע שרוף, מומלץ להחליף את המכלים). ודאו שהמכלים אכן מלאים. שימו לב גם לדרכי הגישה ולסביבה היבשתית הקשורה לאתרי צלילה (מועדוני צלילה יוכלו לתת לכם את כל הנתונים הנדרשים: תחזית מזג אוויר, מיקום מדויק של האתר, מסלול צלילה מומלץ ועוד).

מידע נוסף על מרפאות המטפלות בנפגעי צלילה באתר האינטרנט: www.scuba-doc.com/divegpt.htm.
שירותי ההצלה והטיפול הרפואי מכוסים בביטוח הצלילה, כולל טיסה במסוק בגובה נמוך לבית החולים באילת (אסור לטוס במטוס אחרי צלילה בשל הפרשי הגבהים).
חשוב לציין כי מי ששומר על כללי הצלילה הנלמדים בקורס צלילה – אין כל סיבה שייפגע.

חמישה אתרי שנירקול מומלצים בסיני
1. ראס אבו גלום (אזור נואיבה)
2. הבלו הול (אזור נואיבה-ד'הב)
3. הקניון (ד'הב)
4. ראס אום סיד (אזור שארם)
5. מצפה הכרישים (שמורת ראס מוחמד) 

ממליץ: צור (צוף) פלאי