אמפנאדס (Empanadas): מאפים ממולאים הנפוצים באמריקה הדרומית. רובם עשויים בצורת חצי סהר וממולאים בבשר טחון וצימוקים. מוגשים כארוחה או כתקרובת.
אקראז'ה (Acarajé): בצקיות מטוגנות בשמן עמוק, עשויות משרימפס מיובשים ומחית של שעועית.
דוסה דה לטה (Doce de Leite): פודינג העשוי מחלב וסוכר.
הומיטאס, הלקאס (Humitas, Hallacas): עלי בננה, ממולאים בתערובת של קמח תירס ושרימפס מיובשים. מוגשים כשהם מאודים.
טאמאלס (Tamales): עלי תירס ממולאים בבשר טחון.
מאניוֹק (Manioc): קמח ייחודי העשוי מצמח הקסבה. מפוזר כמעט על כל תבשיל ברזילאי.
מוקאקה (Moqueca): תבשיל בשר או תערובת שרימפס מתובלים בשמן דנדה וחלב קוקוס ועטופים בעלי בננה. מאודה ומוגש עם אורז שבושל בחלב קוקוס.
מצ'י (Mate): התה של הגאוצ'וס. מר מאוד ועם ריכוז גבוה של קפאין. מפיג רעב, מעורר עייפים ומקים נופלים. לפי המסורת, המצ'י מעורר גם את החשק המיני.
פז'ואדה קומפלטה (Feijoada Completa): שעועית שחורה עם אורז לבן. מוגשים לעתים בחברת נתחי בשר שונים, שהוכנו בנפרד. נחשב למאכל הלאומי הברזילאי.
פיוס דה אובוס (Fios de Ovos): חלמוני ביצה מבושלים בסירופ סוכר. מנה שלהכנתה נדרשת מיומנות גדולה במיוחד. היא מוגשת כחלק מקינוח או כקישוט ותוספת לתבשילים אחרים.
קאיפיריניה (Caipirinha): המשקה הלאומי. עשוי מקצ'אסה, מיץ לימון, סוכר וקרח מרוסק.
קצ'אסה (Cachaça): רום המופק מקנה סוכר, בעל אחוז אלכוהול גבוה.
קרורו (Caruru): מרק מסורתי מבאהייה, סמיך במיוחד (כמעט תבשיל), המכיל שרימפס מיובשים וטחונים, שמן דנדה, שקדים או בוטנים טחונים וחלב קוקוס. מוגש בדרך כלל עם אורז (וטעמו גן עדן).
שמן דנדה (Dendê): שמן בעל טעם דומיננטי, המופק מדקל אפריקאי. זהו מוצר בסיסי במטבח הברזילאי-אפריקאי, והוא מעניק לאוכל גוון כתום.
כתב: דני ססלר