קורסי בישול

בקורסי הבישול והאפייה באנגליה אפשר ללמוד את רזי המטבח האנגלי המתחדש: מסורתי, אבל אחרי דיאטה (פחות שומן, פחות זמן בישול, יותר ירקות ומעט השפעה ים תיכונית). הכל מטופל בניקיון ובדקדקנות: הפירות והירקות, הדגים והבשר, הגבינות והתבלינים, ומלווה בהגשה חגיגית ובגאווה מקומית על איכות התוצרת הבריטית. באינטרנט יש אתרים על קורסי בישול, שדרכם אפשר להירשם. החוויה מומלצת.

מרי מלכת האגא. "מרי בארי היא לאגא מה שפברוטי הוא לאופרה", נכתב בעיתונות הבריטית על אודות מרי בארי, שבמשך שלושים שנה מכינה מטעמים בתנור האגא, שבו נוהגים להשתמש בבתי הכפר באנגליה. כיום מעניקה חברת התנורים לכל לקוח חדש את ספר הבישול של בארי, "The AGA Book". אותה ברי מקיימת בביתה שבאחוזת ווטרקרופט, בקינגהמשייר, סדנאות לבישול יצירתי בתנור יוצא הדופן.

בישול בטוח לגברים ולילדים. "Confident Cooking" הוא בית ספר ביתי לבישול, בניהולה של קרוליין ייטס, טבחית מנוסה ובוגרת הקורדון בלו. היא מתמחה בבישול צמחוני, אבל לא רק. בשנים האחרונות היא מארחת תלמידים בביתה שבחוות Manor House, בווילטשייר, לסדנאות בישול של יום או של סוף שבוע. יש סדנאות גם לילדים (מגיל 8 ומעלה, מחונכים היטב) ולגברים (בהנחה שאינם מנוסים במטבח).

מקצוענים וחובבים יחד. "The Grange" הוא בית ספר קטן לבישול, שמנוהל על ידי בני זוג שנפגשו במהלך סדנת בישול. בית הספר נמצא בכפר ווטלי (Whatley), כ-25 קילומטר מבאת'. הקורסים אורכים שלושה ימים, חמישה ימים או ארבעה שבועות, חלקם לחובבים וחלקם למקצוענים. הדגש הוא על תוצרת טבעית ועל טכניקות בישול שמבליטות את איכויות המזון הבסיסיות.