פוסטר נגד רוג'רס: בית הלורדים

השריפה הענקית שהשתוללה בשנת 1666 ברחובותיה של לונדון הזיקה לעיר קשות, אך העלתה את קרנו של כריסטופר רן, האדריכל שמונה לנצח על עבודות השיקום והבנייה. הוא בנה 53 כנסיות ועוד הרבה מבנים אחרים, כאשר בפסגת יצירותיו מתנוססת קתדרלת סנט פול המפורסמת – מהסממנים המובהקים של קו הרקיע הלונדוני. אין פלא שזכה בזמנו לתואר "גדול האדריכלים האנגלים".
מאז ימיו הגיעו אל הזירה אדריכלים רבים אחרים שוודאי שאפו גם כן להיות ראויים לתואר יוקרתי כמו של רן המיתולוגי. שניים מהם בולטים במיוחד בשל הפרויקטים החדשניים והעיצובים הייחודיים שלהם, אבל גם בשל התחרות ביניהם – סמויה או גלויה – על היוקרה: שמם נורמן פוסטר וריצ'רד רוג'רס.
הם התחילו את דרכם המקצועית יחדיו, באוניברסיטת ייל, וכשסיימו את לימודיהם הקימו ב-1963 את חברת "Team 4" עם נשותיהם, וונדי פוסטר וסו רוג'רס. החבורה הצעירה והדינמית הטביעה את חותמה על עולם האדריכלות, אך אחרי ארבע שנים בלבד התפרקה – אולי בשל חילוקי דעות מקצועיים, ואולי בשל עניינים רומנטיים דווקא.
מאז, פוסטר קיבל פרויקטים גרנדיוזיים רבים ברחבי העולם – כמו שדה התעופה הגדול בעולם בהונג קונג, הבניין הגבוה ביותר באירופה, שנבנה עבור חברת קומרץ בנק בפרנקפורט, ולאחרונה בניין Swiss Re בסיטי של לונדון, בעל הצורה הייחודית. עבודתו מאופיינת בסגנון היי-טק ובשילוב טכנולוגיות חדשניות, והוא זכה בכ-150 פרסים על פועלו, כולל פרס פריצקר, הפרס החשוב ביותר לאדריכלות.
ריצ'רד רוג'רס תכנן גם הוא פרויקטים מרשימים במיוחד, כמו מרכז פומפידו בפריז, כיפת המילניום בלונדון ובניין לוידס עטוי הצינורות בסיטי של לונדון. ברזומה שלו קיימים אמנם פחות מיזמי ענק משל פוסטר, אך יש לא מעט אנשים שמעדיפים את עבודותיו, המצטיינות באסתטיקה טכנולוגית מפותחת וביצירת פתרונות לבעיות חברתיות ואקולוגיות.
כך או כך, לשניהם הוענק התואר "לורד", ושניהם הופכים את הסיטי מהמקום העתיק ביותר בלונדון – למקום הכי מודרני.