כמה דברים שאולי לא ידעתם על צ'ילי

קפסיקום (Capsicum) הוא החומר הפעיל בצ'ילי שגורם לחריפות. הוא אינו מתמוסס במים. אם תאכלו מאכל חריף מדי, לגימת כוס מים תקרר את האזור הצורב אך לא תקל על הכאב. לעומת זאת, מלח ומים או יוגורט ושאר מוצרי חלב יעשו את העבודה.

צ'ילי טוב לדיאטה: פזרו על שניצל פתיתי צ'ילי מיובש או הוסיפו עיגולי פלפל
חלפיניו כבוש לסלט עוף. בכך הגדלתם את האפשרות לעיכול מהיר ולהרזיה.
שימו לב, הצ'ילי מסייע בהרזיה כשהוא נוסף לחלבונים. אם תוסיפו אותו לפחמימות, תשמינו.

צ'ילי טוב לבריאות: מחקרים מוכיחים כי החומר הפעיל בצ'ילי מקל על העיכול ומזרז אותו, מוריד טריגליצרידים (כולסטרול רע) ומשחרר אנדורפינים. יש הסבורים כי הוא עשוי לסייע בהורדת לחץ דם ובטיפול בכמה סוגי סרטן.

לא כל זני הצ'ילי חריפים. יש גם זנים של צ'ילי שאינם חריפים, והם קרויים בעברית פלפלת. אבל כדי להוסיף לבלבול, ממין זה הוכלאו גם כמה סוגי פלפלים חריפים המוכרים לנו בישראל, וחריפותם גבוהה וצורבת הרבה יותר משל אלה המקסיקניים. כדי לבלבל עוד יותר, בשפה העברית קיימים עוד פלפלים רבים, שאינם קשורים כלל לפלפלים המקסיקניים החריפים – כמו הפלפל השחור, הלבן והאדום, הפלפל ההודי, הפלפל האנגלי ועוד, מינים בוטניים הנמנים עם משפחות וסוגים השונים לגמרי מהפלפלת בת משפחת הסולניים.