מדריך מהיר למשתתפים בריצת ניווט

ציוד: נעלי ריצה חזקות, מצפן ריצת ניווט, חליפת ניווט (קלה, חזקה ונושמת), מגן קרסול נגד קוצים. את המפה ואת כרטיס הביקורת מקבלים בזינוק, ובכמה מהתחנות יש מי שתייה.
המפה: את המפות של ריצת הניווט מכין האיגוד לספורט הניווט, והן מפורטות וצבעוניות מאוד. רוב הניווטים נערכים באזורים מיוערים המקשים על זיהוי פרטים מרחוק ודורשים ניווט מדויק. לכן היער מסומן בלבן כדי להקל על זיהוי הפרטים בתוכו. אזור פתוח מסומן בכתום, ויער סבוך מסומן בירוק כהה. כל פרט נוף חריג יסומן, למשל: עץ בודד או ייחודי בתוך יער יסומן ב־X או בעיגול ירוק, סלע גדול יסומן בנקודה שחורה, וסלע גדול יותר יסומן במשולש שחור. כל מבנה מופיע במפה בשחור. קנה המידה הוא 10,000:1, והמרחק האנכי בין קווי הגובה הוא חמישה מטרים ומאפשר זיהוי מדויק של התבליט במציאות. כמה מהמפות הטובות ביותר: עין זיתים, טל אל, יער אליקים, רמת הנדיב, יער בן שמן, ניצנים ויער יתיר.
אירועים ותחרויות: בכל אירוע של האיגוד לספורט הניווט יש מסלולים תחרותיים באורכים שונים (בין שניים ל־11 קילומטרים בקו אווירי), מסלול עממי ומסלול לימודי קצרצר לילדים. במסלול העממי אין מדידת זמנים, והוא עובר בדרך כלל על שבילים לאורך ארבעה־חמישה קילומטרים. זו הדרך להתחיל ללמוד את הענף ולהכיר את המפות המיוחדות. האיגוד מקיים 13 אירועים ארציים בשנה, ואת יתר האירועים מארגנים מועדוני הניווט המקומיים הפזורים בארץ. המועדונים מקיימים גם פעילויות הדרכה, אימונים ומפגשים חברתיים.
תחרויות הניווט הגדולות הבאות ייערכו ב־7 במאי בעין זיתים וב־4 ביוני בבתרונות רוחמה.
לקבלת מידע על כל האירועים ולהרשמה אפשר לפנות לאיגוד לספורט הניווט בישראל: טל': 8765444־09, כתובת  אינטרנט: 
www.nivut.org.il

שתפו: