צמח התה הוא, כאמור, אחד. איך, בכל זאת, יש כל כך הרבה "סוגים" של תה? החלוקה הראשונית לתה ירוק, שחור וחצי־שחור (אוּלוֹנג) נובעת מדרך עיבודם של העלים. תה ירוק אינו מותסס כלל, ועליו נקלים מיד לאחר קטיפתם. התה השחור, הנפוץ ביותר, עובר תהליכי התססה וייבוש, ואילו האולונג מותסס למחצה והוא "באמצע", בין התה הירוק לשחור. התה הירוק, האופייני לסין וליפאן, ומועדף גם על מוסלמים ששתיית תה מותסס אסורה עליהם, מופק על ידי חשיפת העלים לחום עז. טעמו חזק ומריר, אם כי התמצית שקופה למדי. בסין נתנו לסוגיו השונים שמות עתירי דמיון, כמו "אבקת
שריפה" (צ'או־צ'ן), שעליו גלולים ודומים לקליע קטן באורך שלושה מילימטרים, או "אבקת שריפה גסה" (התה הקיסרי, טיצ'ן), שהוא בעל עלים גלולים וגדולים יותר בגודל של כדור רובה. עוד סוגי תה ירוק ידועים הם תה מנטה מרוקאי ותה יפאני (שינצ'ה), שצבע החליטה שלו עז במיוחד. |