המיחם ניצב על טבעת אלכוהול, סמוך לקומקומון התה החום. היא התחילה מוזגת אל הספלים… "אחלוט תה חדש. על העלים להיות טריים, ולצרכי עבודה אני משתמשת בלאפסאנג סוצ'ונג, אף שלשתות אני מבכרת תה ציילוני – עלי הלאפסאנג גדולים והוא נותן תוצאות טובות"… הטי יצקה את המים הרותחים… "איני מניחה לתה לשקוע. העלים מדברים יפה יותר כשהם טריים". (גרהם גרין, "מסעותי עם דודתי", מאנגלית: חנוך ברטוב). קריאה בעלי תה היא אמנות ניחוש עממית, שגם אם מטילים ספק במהימנותה כדרך לחיזוי העתיד, יש בה כדי לספק שעות של שעשוע אינטלקטואלי, דיאלוג מקורי עם נפש האדם ואולי גם, מי יודע, רמזים לעתיד לבוא. כל שעליכם לעשות הוא להכין תה חזק ולא מסונן מעלים (תה משקית אינו בא בחשבון), למזוג לספל, לשתות לרוויה, להשאיר מעט נוזל בקרקעית הכוס, לסובב את הספל שלוש פעמים בכיוון השעון תוך הבאת הנוזל עד לשפתו, להפוך את הספל במהירות כשפניו מטה, אל התחתית, להשאיר אותו במצב זה עד שיתרוקן מהנוזל – מקובל לספור עד שבע, בקול רם – ולהפוך את הספל בחזרה. כתבה: דבורה כנר |