מידע מעשי

> מתי לנסוע: כל השנה, מלבד בשיא עונת התיירות. בקיץ זו עיר קשה, באוגוסט זה סיוט. חם מאוד וקשה ליהנות עם המוני תיירים בכל פינה. הרבה מסעדות טובות סגורות בקיץ, וכך גם רוב מועדוני הרבטיקה.
> מפה: בכל תחנת תחתית אפשר לקבל מפת המטרו. בלשכות התיירות יש מפה מעולה של מרכז אתונה. קחו אחת בשדה התעופה.
> לא לפספס: את הסנדלר המשורר סטברוס מליסינוס, שפעיל כבר עשרות שנים בפלאקה, ברחוב   Pandrossou 89; את האוזרי של Brettos, המגישה אוזו משובח מחביות עץ כבר יותר ממאה שנה (לכו על המותג של ברטוס, היקר מעט יותר אך טעים הרבה יותר מכל אוזו שטעמתם), ברחוב Kidathineon 41 בפלאקה; את שוקי הבשר והדגים ברחוב Sofokleous וסביבתו; את מתחם Gazi, בעבר מפעל הגז של אתונה, היום קומפלקס אמנות, כולל שלוחה חדשה של מוזיאון בנאקי.
>  אינטרנט: מדריך טוב: www.athensguide.com;
>  גייז: מועדון לאמדה, ברחוב Lembessi 15 באזור מאקריאני
(Makrygianni), פעיל מהשעות הקטנות של הלילה, במיוחד בסופי שבוע.
> אוכל: שווה לנסות את הסובלאקי, הסלט היווני והצזיקי שבסובלאקיות הפופולריות בקצה רחוב Mitropoleos, ליד תחנת התחתית מונאסטיראקי. זול וטעים. Taverna Tou Psirri ברחוב Eschilou 12 בשכונת פסירי מגישה מאכלים יווניים מסורתיים מצוינים, באווירה ידידותית וחמה. אל תוותרו על קציצות הקישואים עם פטה. קינוחים משובחים תמצאו בבית הקפה שנמצא ממש ממול, מעבר לכביש

שתפו: