טרקים בניו זילנד – מדריך למטייל

מתי ללכת
עונת הטרקים בניו זילנד מתחילה בנובמבר ומסתימת באפריל. מסלולים רבים נסגרים בחורף הניו זילנדי בשל שלגים ושטפונות, אבל גם בקיץ ניתן לחוות ביום אחד את ארבעת העונות. לכן,גם אם נרשמתם לטרק מראש, מומלץ לבדוק את התחזית בבוקר היציאה בסניף ה- DOC המקומי (מעין גרסה משופרת של "החברה להגנת הטבע").

איפה ללכת
Great Walks: טרקים מפורסמים, ברמת קושי בינונית ומטה, המיועדים לקהל הרחב. מספר המקומות בטרקים האלה מוגבל, ומכיוון שהם מבוקשים מאוד, יש להירשם מראש. לטרק המילפורד צריך להירשם לפחות חצי שנה מראש. לטרקים רוטברן וקפלר מספיקה הודעה של מספר ימים עד שבועות מראש. השבילים במסלולים הללו מתוחזקים היטב. הבקתות מצו ידות במיטות, מזרונים וכיריים. עלון הטרק מכיל בדרך כלל את רשימת מקומות הלינה ואת דף ההרשמה, שאותו יש למסור בסניף ה- DOC המקומי. אחרי ההרשמה לטרק, כל שינוי או ביטול יחויב בקנס. פעמים רבות, אם מזג האוויר ביום היציאה אינו מסביר פנים, התנאי הזה עשוי ליצור דילמה (ללא פיתרון משביע רצון). ניתן גם להירשם אלקטרונית בכתובת:
greatwalksbooking@doc.govt.nz

טרקים אחרים: חוץ מאותם "Great Walks", יש בניו זילנד עוד אינספור טרקים ומסלולי הליכה, שמטבע הדברים הם זולים יותר. ברוב המקרים יש להצטייד ב"פס" (Pass), כרטיס כניסה לבקתה לאותו הלילה, שאותו אפשר לרכוש ב-DOC (מחיר: 20-5 דולר ניו זילנדי). בחלק מהבקתות אפשר לרכוש אותו במקום, אך לא בכולן. לכן, מוטב להצטייד מראש בכמה "פסים".

איך ללכת
משרדי DOC: כמעט בכל עיר או כפר תמצאו סניף של DOC (Department of Conservation). שם יש מידע על הטרקים הנפוצים בסביבה, הנעים בין כמה שעות ועד כמה ימים. כל טרק מלווה בעלון הסברה, הכולל מפה (מספיקה בהחלט), תיאור הדרך, רשימת מקומות הלינה ועוד. ב- DOC תמצאו מידע על הסעות לנקודת ההתחלה ומנקודת הסיום של הטרק (הטרקים הגדולים מגובים לרוב בהסעות מסודרות, בתשלום נוסף). שם גם יציידו אתכם בשקית אשפה גדולה – אל תזלזלו בה. בניו זילנד, אף יותר מבמקומות אחרים בעולם, מקפידים מאד על הניקיון. אתם מתבקשים לסחוב את האשפה שלכם לכל אורך הטרק, עד סופו. לסיום, תקבלו גם רשימת ציוד מומלץ, שבחלק מהמקומות, כמו בטה אנאו, מופיעה אף בעברית.

מה לקחת
רצוי להימנע מסחיבת ציוד מיותר. ישראלים נוטים למלא את התיק בכמויות עצומות של אוכל, בגדים ועוד. זכרו כי עליכם לשאת את התרמיל על הגב במשך ימי הליכה ארוכים.

רשימת ציוד מומלץ
שתי חליפות תרמיות (ליום וללילה), פליס, חליפת סערה (מעיל ומכנסי גשם), כובע, כפפות, תחתונים וגרביים להחלפה, תרסיס נגד עקיצות (אף שהמלחמה בזבובי החול כמעט אבודה מראש), קרם הגנה, משקפי שמש, כלי נוח לנשיאת מים (מומלץ "Camel Pack", מיכל מים גמיש עם קש), פנס, שק שינה, כיסוי מניילון לתרמיל, מספר שקיות אטומות להגנה על חפצים יקרי ערך מפני רטיבות (מצלמה, ארנק) ואוכל בכמות סבירה (למשל: גרנולה או שקיות אורז ופסטה להכנה מהירה). קמפינג מחייב גם נשיאת אוהל וגזייה או בנזיניה.

אינטרנט
מידע על כל הטרקים אפשר למצוא באתר האינטרנט המצוין של ה-DOC