מידע מעשי

> אגירת מים בקיץ: מי שלא יכול לאגור עשרות מטרים מעוקבים במשך החורף ייאלץ בקיץ לחזור ולהשתמש במי מקורות לכביסה, לרחצה ולשאר שימושי פנים הבית. משפחה ממוצעת משתמשת בכעשרים קוב לחודש. מכמות זו אפשר לחסוך רק על ידי קיצור זמן המקלחות, צמצום מספר הכביסות, התקנת חסכמים ושטיפת כלים ושירותים פחות בזבזנית.
את הגינה, צרכן המים הגדול בקיץ, אפשר בהחלט להשקות במים ממוחזרים מהמקלחת, מהכיורים, מהמטבח, מהמדיח וממכונת הכביסה. לשם כך רצוי להשתמש בסבונים ידידותיים לסביבה, המצויים בחנויות הטבע ובקרוב גם בסופרמרקטים, ולהתקין מערכת השקיה ופיזור בצנרת מחוררת, מרופדת בקומפוסט וקבורה בעומק של עשרה סנטימטרים.
> שיטות ועלויות לאיסוף מי גשם ולשימוש בהם: איסוף מי גשם יכול להתבצע באופן מודולרי, אפשר להתחיל בקטן ולהרחיב את המערכת בשלבים:
א. איסוף ושימוש גרוויטציוניים לבישול ושתייה ברמת המשפחה.
מפרט טכני: יכולת אגירה של לפחות 500 ליטר, מערכת פילטור, מרזב נקי, צנרת חיבור בין המכל למרזב, ברז למכל.
עלות חומרים: מ־700 שקל, תלוי בכמות המכלים ובצורך בהתקנת מרזב.
ב. איסוף ושימוש גרוויטציוניים לצורכי הבית שאינם דורשים לחץ גבוה ושאפשר לספקם ללא שאיבה (מתאים בעיקר לבתים על מדרון).
מפרט טכני: דומה לסעיף א' רק דרוש כושר אגירה של לפחות אלפיים ליטר ואפשרות לתפוס את מי המרזב בנקודה הגבוהה מנקודות השימוש. אם אי אפשר לתפוס את המרזבים בנקודה גבוהה אפשר להיעזר במשאבה למילוי מכל ביניים גבוה, המזין גרוויטציונית בעזרת צנרת חיצונית את הניאגרות, את מכונת הכביסה, את צורכי ההשקיה, השתייה והבישול.
עלות חומרים: מאלפיים שקל.
ג. איסוף גרוויטציוני ושימוש בשאיבה דרך הצנרת לכל צורכי הבית, כולל שתייה. שיטה זו היא האפקטיבית, האסתטית והנוחה מכל השיטות הקודמות. בדרך זו אפשר למקם את מכלי האיסוף בכל מקום סביב הבית ולנצל את כל הגשם מהמרזבים עד הטיפה האחרונה. עם כושר אגירה של 4,000־5,000 ליטר היא מאפשרת התנתקות מוחלטת ממקורות במשך רוב חודשי החורף. השימוש בכמה מכלים משפר את איכות המים על ידי איסוף ראשוני במכל אחד והעברת המים דרך מסנן למכלי אגירה לאחר שקיעת המרחפים.
מפרט טכני: מכלי אגירה בנפח של לפחות שני מטרים מעוקבים, משאבה עם בקר לחץ, צנרת ואביזרים.
עלות חומרים: מ־3,000 שקל.
> לפרטים נוספים: אפשר להתקשר לאמיר יחיאלי, טל': 423045־054,
דואר אלקטרוני: flescher@012.net.il 

 אמיר יחיאלי מטפל במערכת איסוף גשם בביתו בירושלים
שתפו: