איך זה עובד ?

את ההשראה למערכת השליטה הייחודית של רובוסאורוס, מספר הייז, קיבלו מהנובלה "וואלדו" של סופר המדע הבדיוני רוברט היינליין, שכתב ב־1942 על אודות גאון נכה ומוזר שחי בתחנת חלל ומשתמש במכונות שנמצאות הרחק ממנו באמצעות פיתוח ייחודי: הוא משחיל את ידיו לתוך שרוולים מכניים שמתרגמים את תנועותיו לפעולות שמבצעות המכונות המרוחקות והופך אותן לשלוחה מוגברת של גופו. דוגמה מוכרת ליישום שיטת השליטה הזאת, שמכונה כמובן "וואלדו", אפשר לראות בסרט "הנוסע השמיני 2", שבו שולטת ריפלי (סיגורני וויבר) במעין רובוט־מלגזה באמצעות תנועות גופה,וגם בסרט השני בסדרת ה"מטריקס".
לאחר שנהג הרובוסאורוס (או ה"טייס", כמו שמארק הייז מכנה את עצמו) מתיישב במושב שבתוך ראשה של המפלצת המכנית, הוא מכניס את זרועותיו אל מעין מסעדים, ואלה ננעלים עליהן. כשהאדם שבתוך המכונה מניע את זרועותיו לכיוון מסוים, גם הרובוט מזיז את זרועותיו שלו באותו הכיוון. כשהוא מותח קדימה את כתפיו, גם כתפיו של הרובוט נמתחות. אותות שמתקבלים ממעגלים חשמליים שנפתחים ונסגרים עם כל תנועה של הנהג מוזנים למערכת מחשב, וזו ממירה אותם בזמן אמת ובאותו היחס לתנועותיה של המפלצת, והיא מניעה את חלקי גופה השונים — הזרועות, הטפרים והפה — באמצעות מערכות הידראוליות מורכבות.

בה בעת מפעילות אצבעותיו של הנהג עוד פונקציות ברפרטואר של הרובוט. הצמדת האמה של יד ימין לאגודל יד ימין סוגרת את הצבת הימנית של הרובוט. הרחקת האצבעות זו מזו פותחת את הצבת. תנועת קיפול אצבע אחת פותחת את לועו של רובוסאורוס. תנועה של אצבע אחרת מותחת את אוזניו לצדדים.
האצבעות המורות של של כל אחת מידיו של הנהג הן העסוקות ביותר, מכיוון שכל אחת מהן שולטת בארבעה כפתורים ובשני מתגים. הפעלת מקשים בצירוף מסוים מייצרת את האפקט המרשים ביותר של רובוסאורוס: נשיפת האש סוחטת התשואות. הייז משתמש גם בפאנל שבאמצעותו הרובוט משמיע קולות. כפתור אחד גורם לרובוסאורוס לנהום, אחר גורם לו לצחוק, ולחיצה על יתר הכפתורים מפיקה גרעפסים ויללות ועוד קולות מוזרים. מערכת הקול הפנימית משדרת למקלט שמחובר למערכת הקול של הזירה שמארחת את הרובוט, וכך נשמע קולו מאיים במיוחד.
מלבד המערכת הידנית השולטת בתנועותיו ובהתנהגותו של רובוסאורוס, הייז משתמש גם בשתי דוושות ששולטות בהיגוי של הדינוזאור המתכתי ובמהירותו. לחיצה על שתי הדוושות לפנים מדהירה את הרובוט קדימה. לחיצה עליהן לאחור תגרום לו לנוע לאחור. אם ברצונו לפנות ימינה, עליו ללחוץ על הדוושה הימנית לפנים ועל הדוושה השמאלית לאחור.

כדי לסובב את רובוסאורוס על צירו, לגרום לו לשעוט קדימה ולדהור אחורה, להניף באוויר עצמים ואז למחוץ אותם ולשגר אליהם את נשימת התופת שלו, דרושות להייז קואורדינציה מושלמת ושליטה בכל פונקציה של כל כפתור, מתג ודוושה. אבל הייז אינו יכול לסמוך רק על עצמו. בגלל הצפיפות שבתא השליטה של רובוסאורוס, שדה הראייה שלו מוגבל מאוד. כדי להתגבר על כך הייז נעזר באיש צוות שמתרוצץ מסביב לרובוט עם מצלמת וידאו ומצלם בעבורו שטחים מתים. התמונה משודרת בזמן אמיתי למסך שממוקם מול פניו של הנהג. כשהייז מעוניין להרים מכונית או מטוס לקראת מעיכה, העוזר מצלם את האובייקט ואת הצבתות. כשרובוסאורוס נוסע לאחור, התמונה שמתקבלת מהמצלמה הקרקעית מבטיחה שאיש לא יימחץ, חלילה.