מצרכים (לארבע מנות) 500 גרם ריגטוני או פסטה קצרה אחרת (טרייה או יבשה) 100 גרם חמאה 80 גרם גבינת פרמזן מגוררת 100 גרם גבינת קצ'קבל מגוררת 80 גרם גבינת אמנטל מגוררת 100 גרם גבינת מוצרלה חתוכה לקוביות קטנות מלח פלפל שחור גרוס 3 כפות עירית קצוצה
אופן ההכנה: לבישול פסטה דרושים שפע של מים ומלח. לכל 100 גרם פסטה צריך להרתיח ליטר מים, ואחרי שרתחו להוסיף כפית מלח לכל 100 גרם. כשהמים רותחים שוב מוסיפים את הפסטה. מפעם לפעם בוחשים כדי שהאטריות לא יידבקו זו לזו. לאחר הבישול הפסטה חייבת להישאר מוצקה, כך שתורגש התנגדות קלה לנגיסה ("אל דנטה", ובעברית: לפי השן).
1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים. 2. ממיסים בסיר גדול את החמאה, מוסיפים את הפסטה המסוננת ובוחשים. מוסיפים את כל הגבינות, מתבלים במלח ובפלפל שחור. בוחשים בעדינות עד שהגבינות נמסות. 3. מעבירים לכלי הגשה מחומם, בוזקים עוד פלפל שחור, זורים עירית קצוצה ומגישים.