אוכל אורגני בטיפי אינדיאני

בגליל התחתון, ליד יודפת, חיים דליה ואמנון בטיפי בחוות הר השאבי. כבר תשע שנים הם

חיים אלטרנטיבים במשק אורקטי. אוכלים מה שמגדלים

חיים באוהל האינדיאני. בני הזוג תפרו את האוהל בעצמם (האוהל הנוכחי הוא השני שלהם) כשהם נעזרים בספר שנכתב על ידי אינדיאנים. דליה אומרת שיתרונו הגדול של הטיפי הוא בחורף, אז אפשר לשבת ולהתחמם מול האש הפתוחה.
הרעיון שמוביל את בני הזוג הוא ליצור משק אוטרקי, שבו אוכלים את מה שמגדלים, ולקיים את המקום על פי עקרונות אקולוגיים: באתר אין חשמל, הם עושים שימוש חוזר במים ובונים באבן מקומית. בני המשפחה מייצרים גבינות מחלב עדר העזים שהם מגדלים (המחלבה, הנקראת "חלב עם הרוח", נמצאת ביודפת עצמה ולא באיזור הטיפי). העזים רועות במקום והגבינות אורגניות, וכך גם הביצים שמטילות התרנגולות הגדלות בחצר. בני הזוג מייצרים גבינות מסוגים שמקורם בסרדיניה, בקורסיקה ובמקומות אחרים וגם גבינות מקומיות. אפשר לקנות שם גבינות פקוֹרינוֹ סַרדוֹ, ריקוטה מעושנת ורגילה, ברי, פטה, חלומי, לבנה וגם יוגורט עזים חמצמץ.
אל הטיפי אפשר לבוא רק בתיאום מראש, להתארח לארוחה שלמה בחיק הטבע, שכוללת סלטים המורכבים מהגידולים במקום, ולהתרשם מאורח החיים האלטרנטיבי. אפשר גם לקנות גבינות הביתה. 
פרטים בטל' 050-327387.

שתפו: