מידע מעשי

הגעה: ישראלים אינם זקוקים לאשרת כניסה לתורכיה. פעמיים בשבוע יוצאות טיסות ישירות של Turkish Airlinesמתל אביב לאנטליה. אפשר לטוס גם בטיסות שכר. עונת הפריחה מתחילה בחודש מאי ונמשכת כ־20־30 יום, בהתאם לתנאי מזג האוויר באותה שנה: חורף גשום יבטיח יבול מוקדם, חום ימריץ את הפריחה ויקצר את העונה. 

איליאסקויו:
איספרטה נמצאת במרחק של כשעתיים נסיעה צפונית מאנטליה, ומשם כשעת נסיעה במונית עד לאיליאסקויו. בדרך אפשר לעצור לבקר במפעל גולבירליק שבפרברי איספרטה, ובהמשך, דרך הכפר קֶלֶנג' (Kilinc) מגיעים לכפר סניר (שגם בקרבתו מצוי מפעל של קואופ־רטיב גולבירליק). עוד דרך להגיע לאיליאסקויו היא לנסוע כשעה מאיספרטה לבורדור ומשם עוד כשעה במיניבוס היוצא בשעה 17:00 מהגן ליד המוזיאון הארכיאולוגי. 

לינה: באיספרטה ובבורדור אפשר למצוא בתי מלון עממיים, באיספרטה רמת המלונות גבוהה יותר. 

פסטיבל היוּרוּק: הפסטיבל מתקיים מדי שנה בסביבות 21 באוגוסט באיזור הכפרים סניר ואיליאסקויו. 

לקריאה נוספת: "תולדות הוורד בארץ ישראל" מאת גור אסף יצא לאור בהוצאת מסדה 1969; "בשמים ותמרוקים בימי קדם" מאת מיכל דייגי־מנדלס התפרסם בהוצאת מוזיאון ישראל 1997; 
"Perfumes, Cosmetics and Soaps" מאת W.A. Poucher התפרסם בהוצאת Chapman & Hall לונדון 1959.

שתפו: