שף, מסעדן, מבקר ועיתונאי. מחברם של ספרי בישול רבים. גר בתל אביב
כתבות של ישראל אהרוני:
הנה דוגמה לגדולתו של המטבח הסיני: הברווז הפקינזי, מאכל יוקרתי שעלה רק על שולחנות קיסרים, שינה שם לברווז בנוסח יונאן והפך למאכל עממי השווה לכל נפש. זהו סוד ההישרדות של המטבח הסיני, שעבר תהפוכות שלטון, שחיתויות וקומוניזם - ...
המטבח היהודי־מרוקאי עושה עלייה
פסטלים אוכלים גם בתורכיה, קוסקוס מבשלים גם בתוניסיה ותבשילי כבש מוצאים בכל המזרח התיכון וצפון אפריקה. אז מהו אוכל מרוקאי אותנטי? זה של התושבים המקוריים, שבטי ברברים יושבי ההרים? או שמא האוכל המוסלמי, שהביא איתו הכובש הערבי? ואולי ...
האוכל בבאלי מוגש קודם כל לאלים. המנחות, המנות הגדושות, המזון שטרחו עליו שעות ארוכות, כל אלה מיועדים להשביע את רצון האלים. רק לאחר מכן, בעדיפות נמוכה יותר ובהנאה גדולה יוגש האוכל לבני המשפחה ולאורחים. ארוחה חגיגית בביתה של ...
היפוך תפקידים. בדרך כלל ממלא אהרוני את התפקיד הראשי; בולט יותר. צילומיו של נלי שפר מלווים את ספריו ומאמריו. זו ההזדמנות להפוך את היוצרות. במשך שנים הם עובדים יחד, אוספים ומתעדים מאכלים ומנהגים הקשורים באוכל ברחבי העולם. התמונות, ...