כתבות של יעל עופר:
בין הכרמים, המחלבות, המאפיות והמסעדות הקטנות של חבל פיימונטה בצפון איטליה מסתתרים סודות קולינריים מופלאים. יעל עופר הגשימה חלום ישן והצטרפה לצייד כמהין לבנות וכלבתו הנאמנה, לגמה יינות מיקב אורגני והתמוגגה מהאוכל המקומי הנהדר
יעל עופר
סיום מסיק הזיתים וחג החנוכה, המתקשר לשמן זית, מהווים רקע לפסטיבל ימי ענף הזית המתקיים בכל שנה בחורף ברחבי הגליל. זוהי הזדמנות מצוינת לצאת לסיור בין כרמי זיתים ובתי בד גליליים, להתרשם, להתנסות ולטעום
בכל שנה נבחרות שתי ערים לשמש כבירות תרבות אירופאיות. ב-2017 פאפוס שבקפריסין היא אחת מהן. המבקרים כאן במהלך השנה ייהנו משלל אירועי תרבות איכותיים, לצד שיפורים ושידרוגים בעיר עצמה. כתבת מסע אחר אונליין השתתפה בטקס הפתיחה
אל הטרנד של מזקקות ויסקי עצמאיות הפורחות ברחבי העולם מצטרפת גם תל אביב עם מזקקת מילק אנד האני שנפתחה בדרום העיר. ביקור במרכז המבקרים החדש מגלה חזון עסקי, הקפדה על הכללים הסקוטיים וטעמים מסקרנים
מסע בין שלושה מושבים בחבל מודיעין עוקב אחר שלוש נשים העוסקות במלאכות מסורתיות עתיקות יומין: זיווה אורגת הבדים, דליה קולעת הסלים ורחל הכובענית. מפגש מעורר מחשבה על הצורך לשמר את העבר ולהתחבר לאורח חיים איטי וטבעי יותר
גבעות עגלגלות, ישובים כפריים, שדות וכרמים - הנופים הפסטורליים של שפלת יהודה משמשים תפאורה מושלמת לסיור יקבים וטעימות מהיינות המקומיים. לכבוד פסטיבל היין במטה יהודה יצאנו לביקור בחמישה יקבי בוטיק מקומיים. היה טעים ומשמח
רבים טוענים שאין מטבח ישראלי מקורי, אבל חוקרת האוכל ד"ר טובה דיקשטיין לא מסכימה: בעזרת חומרי גלם שהיו נפוצים בעבר, טכניקות עתיקות ואינספור ניסיונות במטבח, היא משחזרת את המטבח הישראלי מתקופת המקרא. התוצאה – מפתיעה, טעימה ובריאה
פסטיבל "בשביל היין" מהווה הזדמנות מצוינת לבקר ביקבי הצפון. טיול לשני יקבים, האחד בעמק יזרעאל והשני בגליל התחתון, מגלה נופים יפים, יינות מסקרנים ואנשים שמגשימים את החלום
חודש הרמדאן מהווה הזדמנות ליהודים להכיר את המסורת המוסלמית, לבקר בשווקים ובבתים ולטעום את מטעמי החג המיוחדים. דו קיום, כך מסתבר, מתוק יותר כשאוכלים יחד מקלובה ומקנחים בקטאייף פריך ממולא בפיסטוקים
תשכחו משיפודים, צ'יפס וסלטים עייפים: הדור החדש של השפים הערבים מוביל מטבח עילי, המבוסס על מנות מסורתיות, עם חומרי גלם טריים וטכניקות בישול מתקדמות. חלק מהמאמץ מוקדש לשימור ולשחזור של מנות שנכחדו וכעת הן זוכות לפרשנות חדשה