כתבות של יעל עופר:
אחרי הפסקה ארוכה בעקבות המלחמה, אפשר לחזור ולטייל בגליל, והתיירנים בגליל מחכים לתיירים שיחזרו - בית קפה שהוא חלק מקהילה מרפאת, חוות עזים וגלמפינג עם נוף משגע, ...
יעל עופר
עודכן 12.1.25
השומשום נמנה על אחד ממזונות העל הבסיסיים במטבח הים תיכוני מימיה הראשונים של החקלאות, השני בחשיבותו אחרי החיטה. פרחיו בדמות פעמונים בלבן ובגווני פסטל וזרעי השומשום מתבשלים ...
עודכן 25.12.24
בחודש אוקטובר נפתחה בקפה אסיף בתל אביב התערוכה "מטבח מעבר – לבשל בית" הבוחנת את מקומו ואת העדרו של המטבח הביתי במציאות חייהן של המשפחות המפונות באמצעות ...
עודכן 30.10.24
יעל עופר, חובבת אוכל טוב, הגיעה לסן סבסטיאן שבחבל הבאסקים בצפון ספרד. תחילה הרגישה אישה זרה בעיר זרה שמבקשת לעצמה זמן שאול. אחרי כמה ימים של ניסיונות ...
עודכן 14.8.24
סמטה מוצלת מובילה אל הבית המוקף בבוסתן המשתלב בגינת ירק ועשבי תיבול שהשף קוטף ומלקט מהם היישר למטבח. נוף פנורמי גלילי והחרמון באופק. בבית שני חדרי אוכל ...
יעל עופר | צילומים: יעל עופר
עודכן 22.6.23
"שלושת הימים הטובים ביותר של השנה" כך מכנים תושבי באזל את ימי הקרנבל השנתי הנחגג בסוף פברואר במהלכו העיר הידועה ברוחה התרבותית זונחת לשלושה ימים את השגרה ...
עודכן 18.5.23
לצד בעלי שטחים גדולים המייצרים אלפי טון של שמן זית, פועלים יצרנים קטנים הרואים בחקלאות הזית ובייצור השמן מיזם משפחתי ובכל טיפת שמן מרגישים את הנשמה המושקעת. ...
יעל עופר | צילומים: יעל עופר ובאדיבות היצרנים
עודכן 23.2.23
כיצד הפכה שכונת פועלים חסרת חן לערש המטבח של רומא? שכונת טסטאצ'ו שנבנתה ליד בית מטבחיים ענקי והיתה בעלת שם רע, עברה שינוי, הטביעה את חותמה על ...
עודכן 11.10.24
יעל עופר ביקרה בטיצ'ינו היפה, ולא היתה בטוחה אם זו אכן שוויץ או איטליה. הכרוז ברכבת מכריז את שמות התחנות באיטלקית מתנגנת וכשהרכבת עוצרת בתחנה, הבתים הצבעוניים ...
עודכן 22.4.24
יעל עופר ביקרה במזקקה מיוחדת בעמק המעיינות בה נרקחים שיקויים מהאגדות, למדה על ההיסטוריה האזורית הרלוונטית ועל ערכי תרבות ומסורת עם הפנים לחדשנות, על ייצור גי'ן וערק, ...
יעל עופר | צילומים: אורי פולק
עודכן 7.6.22