תפריט עמוד

טיול אופניים בהרי הטאורוס

שתפו:

טל ואייל ברטוב מביאים כאן רשמים מצולמים ממסע אופניים בהרי הטאורוס בתורכיה. כדי שהחוויה תהיה מושלמת אנו מצרפים אל הרשמים המצולמים כמה עצות של נעם תדהר – מנהל מחלקת האופניים במדרפט (צילום ועריכה: אייל ברטוב)

הכנה טכנית
הכנה טובה של האופניים לפני הטיול תחסוך את הרוב המכריע של התקלות בשטח. למי שאינו מכונאי אופניים מומלץ להכניס אותם לטיפול יסודי לפני הטיול.

ואלה הדברים שיש לעשות במסגרת ההכנה:
• לבדוק את החישוקים, להחליף שפיצים עקומים ולכוון את הגלגלים.
• להתאים או להחליף את המעצורים.
• לבדוק ולשמן את הכבלים השונים.
• לוודא את תקינותם של מעבירי ההילוכים ולכוונם.
• לחזק את ההברגות ואת החיבורים למיניהם.
• לבחון את הצמיגים והפנימיות. מומלץ להחליף צמיגים שחוקים.
• לבדוק את תקינות השחרור המהיר לגלגלים.
• לוודא שהשרשרת תקינה; להחליפה אם היא בלויה.
• לעבור על השלדה ולוודא שאין בה סדקים.

אריזה
אריזה נכונה של האופניים תמנע נזקים בטיסה ובהעמסה וגם תקל עליכם את הנסיעה עימם. יש מי שדוגל בהגנה מינימלית של ספוגים בלבד, בלי לפרק את האופניים ולארוז אותם, כדי שהסבלים האכזריים בשדה התעופה יראו שמדובר באופניים. אני ממליץ ללכת על הצד הבטוח, ולארוז אותם אריזה מלאה:
רצוי להשיג קופסת קרטון של אופניים חדשים (מבקשים בחנויות אופניים, בדרך כלל מקבלים חינם). בטיסה חזרה תצטרכו לארוז את האופניים באותה הקופסה, ולכן מומלץ לקחת עוד סרט הדבקה.

יש להוריד את לחץ האוויר מהגלגלים לפני הטיסה (לעתים גם מהבולמים, לפי הוראות היצרן). את הגלגל הקדמי מפרקים, ואת המושב מנמיכים או מוציאים. את הקרניים בכידון הורידו לזווית כזו שלא יבלטו, ופרקו את הפדלים. אפשר לרפד את השלדה בבגדים בתוך הקופסה. חלקים רגישים כמו מעבירים ומעצורים מומלץ לעטוף בסמרטוטים ולהדק היטב.

על המזלג מומלץ להגן באמצעות פלסטיק מיוחד שמתחבר במקום שבו היה ציר הגלגל. לבעלי בלמי דיסק הידראוליים מומלץ להכניס פלסטיק מיוחד בין רפידות המעצור כדי שלא ייצמדו זו לזו בטיסה. חלקי הפלסטיק הייעודיים להגנה מגיעים עם כל אופניים חדשים, ותוכלו למצוא כאלה בחנויות אופניים. גם אותם בדרך כלל תקבלו חינם.

קיימים בשוק כמה מארזים ייעודיים להטסת אופניים. הם בדרך כלל מוצלחים, אך מובן שהדבר כרוך בהוצאה כספית נוספת.

לפני הטיסה פרקו והרכיבו את האופניים בעצמכם פעם־פעמיים כדי לוודא שאתם יודעים איך לעשות זאת ושיש לכם כל הכלים הדרושים.

חלפים
מאכזב למדי לתכנן מסלול, לצאת לשטח ולגלות במעבר הרים נידח שדווקא הבורג שנשמט מרשימת החלפים שלנו הוא זה שנעלם בשיחים. להלן רשימה של חלפים בסיסיים שמוטב לקחת. ביעדי טיול שיש בהם חנויות אופניים טובות וזמינות אפשר כמובן לחסוך את המשקל הזה: ברגים מכל הסוגים שיש באופניים, שפיצים לגלגל, אוזן (החלק שמחבר את המעביר האחורי עם השלדה), מעביר אחורי, רפידות מעצורים, ערכה לתיקון פנצ'רים (כפות, שתי פנימיות, מדבקות).

אם יש רכב מלווה אפשר להרחיב את רשימת החלפים, בייחוד במדינות שבהן קשה למצוא חנויות אופניים ברמה טובה. הרחבה כזו תכלול גלגלים, מעביר קדמי, קסטה אחורית, פדלים, ידיות הילוכים וידיות בלמים.

טיול טורינג
מי שמתכוון לשאת את כל הציוד על האופניים יזדקק לסבּל אלומיניום קל וחזק, תיקים אטומים למים שהמשקל העצמי שלהם נמוך ושמתחברים עם קליפסים (ולא עם רצועות) ותיק כידון לדברים שצריכים להיות זמינים.

תחזוקה שוטפת
משאבה, כלי עבודה לתיקון אופניים, אולר כלים או ערכת מפתחות אלן, שמן לאופניים.
בגדי רכיבה קצרים וארוכים (רצוי שני סטים מכל סוג), ביגוד חם וקל מסיבים סינתטיים (פליס, גופייה תרמית וכו'), מעיל גשם נושם (כמעט כל יעד טיול בטבע מועד למשקעים), כפפות, נעלי רכיבה, סנדלים לאוורור הרגליים בערב, נעלי הליכה, קסדה, כובע, כובע צמר.

שונות
מצלמה, מנשא מים, מצפן, ספידומטר עם מד מרחק, שרשרת לקשירת האופניים מפני גנבה (וכדאי גם לפרק מהם כמה שיותר חלקים אם משאירים אותם לבד), משקפי שמש, משקפי ראייה חלופיים למרכיבי עדשות, עזרה ראשונה, פנס (רצוי ראש), טלפון נייד, מכשירי קשר, מגבונים לחים לניקוי הידיים אחרי תיקונים, בנזינייה או גזייה למי שמתכנן לאכול בשטח.

 

    האם המאמר הזה עזר לך?

    עזר מאדדי עזרלא כל כך עזרכלל לא עזר




    תגובות פייסבוק

    שתפו: