החומה הסינית היא אחד הפרויקטים הגדולים ביותר שבנו בני אנוש אי פעם – אורכה הכולל כ-7,000 קילומטר. גם אם הטענה שזהו הפרויקט האנושי היחיד שרואים במבט מן החלל קצת מפוקפקת, מסע מצולם לאורך החומה הוא בכל זאת חוויה מסקרנת מאוד (צילום ועריכה: מיקי אלקלס)
החומה הסינית נמתחת ממעבר שאן האי, ליד פו האי, למעבר צ'יאה יו במחוז קאנסו. לאורך כשבעת אלפים קילומטר אפשר לעקוב אחר שרידי החומה, אחר מה שנותר מן הפרויקט הענק ואחר האופן שבו משתלבים חייהם של בני סין המודרניים עם פרויקט עתיק ומרשים כל כך.
חלקים גדולים מן המערך המבוצר הזה נבנו בין המאה השביעית למאה הרביעית לפני הספירה, כלומר לפני כאלפיים וחמש מאות שנים. במאה השלישית לפני הספירה חיבר הקיסר הראשון של סין המאוחדת, שי הואנג טי, חומות הגנה קיימות כדי ליצור מערכת אחת, מתמשכת ורציפה של ביצורים.
לאחר מותו הוזנחו חלקים גדולים מן החומה, אבל גם יורשיו פיתחו חלקים מן החומה. במשך מאות שנים, על פי צרכי הביטחון והסכסוכים הפוליטיים בכל תקופה, נבנו, חוזקו ולעיתים הוזנחו חלקים מן החומה הסינית הגדולה.
רוב השרידים שאנו יכולים לראות כיום מן החומה הסינית הם חלקים שנבנו בסוף המאה ה-15 ותחילת המאה ה-16. החומה מכילה שלושה מרכיבים מרכזיים: מעברים, מגדלי שמירה ואיתות, וקירות הגנה.
בעשרים השנים האחרונות, כאשר הובנה סוף סוף חשיבותה ההיסטורית והסמלית של החומה, החלו השלטונות בסין לבצע בה פרויקטים רבים של שימור ושיחזור. הקטע המוכר והתיירותי ביותר בחומה נמצא שבעים קילומטר מצפון-מערב לבייג'ין. קטע זה שוקם כבר בשנות החמישים ועשרות אלפי תיירים מגיעים אליו בכל יום.