אוכל
המטבח הקורסיקאי מושתת ברובו על דגים, פירות ים ובעיקר סרטנים, אך משופע גם בבשר בקר וחזירים הניזונים בערמונים. הערמונים, אשר גדלים כאן בהמוניהם, משמשים להכנת מאכלים מקומיים שונים ומשונים, כמו בירת ערמונים, קמח ערמונים, ריבת ערמונים וכן עוגות ומאפים מתוקים.
www.corsica-isula.com/gastronomy.htm

אחת ההתמחויות של המטבח הקורסיקאי היא מאפים מתוקים, ובהם עוגיות מסוכרות עם לימון (קאניסטרלי), מאפי גבינה (קאניסטרונה), עוגיות מסוכרות בטעם אניס (פוגאצי) ולחמניות מתוקות (מוסטאצ'ול). את כל אלה אפשר להשיג במאפייה המשובחת Faby שבבוניפאצ'ו, שבה נמכר גם המאפה הייחודי לעיר – לחם אגוזים וצימוקים הנקרא פאידס מור ("לחם המתים").
כתובת: 4 rue Saint. Jean Baptiste , בסיטאדל.


בילויים
קאלבי (Calvi) היא אחת מעיירות הנופש המרכזיות והמשגשגות בקורסיקה, וזה המקום לחפש בו מסעדות טובות ומקומות בילוי. המקום המומלץ בעיר הוא הפיאנו בר
Chez Tao, שאותו פוקדים מיני סלבריטאים המבקרים בקורסיקה (למשל בונו מלהקת 2U). עיקר גאוותו של המקום, בכל אופן, היא על כך שהבעלים הוא מצאצאיו של רספוטין. 
טלפון: 95650073-4-33
חיי לילה תוססים אפשר למצוא גם בעיירת הנופש פורטיצ'ו (Porticcio) הסמוכה לאז'קסיו.


עם הילדים
לבנות ארמון בחול באחד החופים היפים של האי, למשל: חוף Plage de Pero , המשתרע כקילומטר צפונית לעיירה קארז'ז' , חופי Plage de la Rondinara או Golfe de Santa Manza שמצפון לבוניפאצ'ו, חופה של עיירת הנופש פורטיצ'ו.


פסטיבלים
15 באוגוסט > חגיגות באז'קסיו
ב-15 באוגוסט מציינת העיר אז'קסיו שני אירועים חשובים: יום עלייתה לשמים של מריה הקדושה, וגם יום הולדתו של יליד העיר המפורסם והאהוב – נפוליאון. החגיגות כוללות תהלוכה דתית מלווה בזיקוקי דינור ועוד שלל אירועים.

מרץ או אפריל > תהלוכת הכבול בשלשלאות
בעיירה סארטן מקיימים ביום שישי שלפני חג הפסחא מנהג נוצרי קדום בשם "תהלוכת הכבול בשלשלאות": כומר הקהילה בוחר מראש אדם המעוניין לכפר על חטאיו, והלה צועד בראש התהלוכה כשפניו וגופו מכוסים גלימה אדומה, על גבו צלב ענקי ולרגליו שלשלאות ברזל. אחריו צועדים אנשי דת וסגפנים נוספים, ושאר תושבי הכפר יוצאים לרחובות וצופים בתהלוכה.

 

שתפו: