אוכל
האוכל תופס מקום מרכזי בתרבות היוונית ונחשב לחלק מהנאות החיים. הישיבה מסביב לשולחן במסעדה, טברנה או בבית קפה היא מעין טקס המתנהל בשלווה ובנחת. המנות הראשונות נקראות מזדס (Mezedes), תבשילים חמים וקרים המוגשים בצלחות קטנות ומתובלים בצמחי תבלין. המנות העיקריות הן בדרך כלל דגים, מאכלי ים (דיונונים, תמנונים, חסילונים, חלזונות וצלופחים) או בשרים על הגריל. הסובלקי הם שישליק כבש או עוף המתובלים בתערובת תבלינים. מומלץ לטעום את הסלט היווני המסורתי (Choriatiki Salata), את הצזיקי (Tzatziki) – יוגורט סמיך מחלב צאן עם מלפפונים קצוצים, שום כתוש ושמן זית, וכמובן – את עלי הגפן הממולאים (Dolmadakia) באורז ועשבי תיבול. המשקאות הפופולריים הם יין, אוזו ורצינה (יין העשוי משרף).


לינה
ביוון מגוון רמות של מקומות לינה, מחניוני קמפינג ועד מלונות פאר. במקומות רבים, בעיקר בכפרים ובאיים אפשר לשכור חדרים הנקראים Domatia. באתרי התיירות המרכזיים אפשר לשכור וילה לתקופת מה.


קניות
חובבי הקניות ימצאו את מבוקשם בסלוניקי, שם יש חנויות רבות של בגדים ונעליים, כולל מותגים בינלאומיים, אך מחירים אינם זולים. ברבות מן הערים והעיירות בצפון יוון ניתן למצוא חנויות לחפצי אמנות ומזכרות. בין הפריטים הייחודיים לאזור כדאי לחפש תכשיטי כסף וגילופי עץ.


בילויים
מוקד הבילויים העיקרי נמצא בסלוניקי. המבחר כולל מסעדות, בתי קפה, פאבים, טברנות ומועדוני מוסיקה בהם מופעים שונים, בעיקר בוזוקי. אפשרויות נוספות כוללות תיאטרון ותזמורת. גם בוולוס יש מבחר גדול של מסעדות ומועדונים.


פסטיבלים ואירועים
יוני-ספטמבר> פסטיבל תיאטרון פתוח בסלוניקי

ספטמבר-נובמבר> פסטיבל דימיטריה בסלוניקי
מגוון מופעי מוסיקה, תיאטרון ומחול.

 

שתפו: