אוכל

המטבח הקפריסאי משלב בין המטבחים היווני והתורכי. המאכלים המקובלים הם מזדס (מתאבנים), סלטים, תפוחי אדמה, בשרים ודגים בגריל, שמן זית וזיתים. קפריסין היא מקום הולדתה של גבינת החלומי, גבינת הצאן המוגשת מטוגנת עם שמן זית. מאכל מקומי נוסף הוא הסג'וקו, סוכרייה העשויה מאגוזים או שקדים הנטבלים בסירופ ענבים.
בדרום קפריסין פועלים יקבים המייצרים יינות מקומיים, שהבולט מביניהם הוא היין המתוק, Commandaria. מומלץ לבקר בכפרי היין ואסה ואומודוס וביקבים: Ayia Mavri
ו-Pitsilia Regiona.


קניות

נשות לפקרה מייצרות את מוצרי התחרה הידועים בעדינותם וברמתם הגבוהה עוד מימי הביניים | צילום: יואל שתרוג

תחרת לפקרה. נשות לפקרה מייצרות את מוצרי התחרה הידועים בעדינותם וברמתם הגבוהה עוד מימי הביניים. אפשר למצוא מוצרים אלו בעיר העתיקה של ניקוסיה, ב-Cyprus Handicrafts & Souvenirs. כתובת: Rigenis 20. טלפון: 357-22-680090.

 

שתפו: