אוכל

מסעדות המגישות אוכל מערבי לא חסרות בקוריאה הדרומית, אך מומלץ לנסות את חוויית האוכל המקומי – על אף מכשול החריפות.

בארוחה קוריאנית מסורתית מוגשות כל המנות בעת ובעונה אחת, עם בין שלוש ל-12 מנות פתיחה בקעריות קטנות. המצרך העיקרי הוא אורז מאודה (Bap), שהיותו דביק במקצת מאפשרת לאכול פיסות ממנו במקלות אכילה. לעתים מוסיפים לאורז מיני אגוזים וקטניות. לרוב ילווה גם מרק 
(Guk) את האורז. אחד המרקים האהובים הוא מרק עוף (Samgyetang), העשוי מתרנגולת צעירה ממולאת.

בכל ארוחה מוגשת המנה החביבה על הקוריאנים – הקימצ'י (Kimchi). מנה זו הומצאה כנראה בסביבות המאה השביעית כאופציית שימור לזמן ארוך של ירק בתקופת החורף. הקימצ'י מורכב מכרוב חמוץ מותסס במלח ובתבלינים חריפים במיוחד.
 
מנות נוספות במטבח הקוריאני:
Bibimbap –
אורז מאודה עם בשר וירקות ברוטב חריף.
Bulgogi – חתיכות בקר או חזיר במשרה, הנצלות בגריל. נסו גם את הצלעות הצלויות (Galbi).
Jjigae – נזיד חריף המוגש בקערה מחוממת, עשוי לעתים ממרח פולי סויה מותססים.
Naengmyeon – מרק בקר קר עם נודלס.
Juk – דייסת קטניות.
Namul – ירקות מאודים או מטוגנים, המוגשים ברוטב סויה, מלח שומשום, שמן שומשום, שום ועוד.
Jeotgal – פירות ים משומרים במלח.
Jeon – מעין פאנקייק העשויות פטריות, חתיכות דג מיובש, צדפות, דלעת, פלפל אדום ובשר, הטבולות בביצה ובקמח ואחרי כן מטוגנות.
Mandu – כיסוני בצק ממולאים בירקות, בשר או דג. הגרסה הקוריאנית לדים-סאם, אם תרצו. 


פעילויות מיוחדות: סקי
הרים רבים ומרשימים מעטרים את נופה של קוריאה הדרומית ובחורף הם מתכסים במעטפת שלג לבנה, הנפלאה לפעילויות סקי וסנובורד. עונת הסקי במדינה מתחילה בנובמבר ומסתיימת בתחילת מרץ. רוב אתרי הסקי נמצאים במחציתה הצפונית של המדינה. אם אתם כבר בסביבה, שווה לשלב את חוויית השלג הקרה בטבילה באחד המעיינות החמים הטבעיים הרבים ברחבי המדינה.

למידע נוסף:
http://english.tour2korea.com/03Sightseeing/SKI/ski01_01.asp?kosm=m3_7&konum=subm1_1

 

 

 

 

שתפו: