אוכל
המטבח הפיני משלב השפעות משוודיה וסקנדינביה עם השפעות של המטבח הרוסי. יש בו שימוש רב בתפוחי אדמה, בשר ציד (של אייל הצפון למשל), סלמון והרינג. בסוף הקיץ ניתן ליהנות מפטל, אוכמניות וגרגירי יער שונים.
המטבח הלאפי שבצפון המדינה מבוסס בעיקר על בשר אייל הצפון הרועה בחופשיות במרחבים העצומים והנקיים. הוא מוגש בצורות שונות ומגוונות, מפאטה ועד בשר מעושן, מומלח או מטוגן.
פסטיבלים ואירועים
אתר הפסטיבלים של פינלנד
יולי > פסטיבל האופרה בסבונלינה
אחד הפסטיבלים הבינלאומיים המפורסמים ביותר במדינה, הנערך בסבונלינה
(Savonlina) שבארץ האגמים. מופעי אופרה נהדרים מרחבי העולם נערכים באתרי העיר, כשגולת הכותרת ביניהם היא טירת אולבינלינה.
יולי > אליפות העולם בסחיבת נשים
תחרות ספורט ביזארית הנערכת מדי שנה בכפר סונקאיברי (Sonkajarvi). הגברים מתחרים בריצה במסלול בן 250 מטר, רצוף מכשולים ובריכות, כשעל גבם בת זוגם. הזוכים במקום הראשון מקבלים מחשב נישא ובירה במשקל גופה של האישה.
אוגוסט > אליפות העולם בהשלכת סלולארי
למה להדוף כדור ברזל כבד כשאפשר להסתפק במכשיר הקליל והמצפצף שנמצא בכיס? התחרות המוזרה מתקיימת מדי שנה בסבונלינה (Savonlinna) ומושכת מתחרים רבים מרחבי העולם, המעיפים אל האוויר מכשיר סלולארי ישן על פי בחירתם.
אתר אינטרנט
פעילויות מיוחדות
לטבול בסאונה פינית
מרחצי האדים הינם מרכיב חשוב בתרבותה של פינלנד, וחוויה שאין להחמיץ. זהו מקום להירגע וליהנות ממפגשים חברתיים. בסאונה המסורתית יושבים על ספסלי עץ בעירום מלא בטמפרטורות לוהטות אפופות אדי מים, ומצליפים בגוף בענפי לבנה כדי להאיץ את מחזור הדם. אחרי ההזעה נהוג לטבול במים קרים באגם סמוך (ובחורף בבור שנקדח בקרח המכסה את האגמים), ומיד לשוב לסיבוב נוסף של הזעה בחום ולאחריה התקררות. כיום פועלות במדינה גם סאונות חשמליות מודרניות, המצויות בכל עיר ובכל יישוב. אחרי הטבילה נוהרים לשתות בירה בלוויית נקניק ודגים מעושנים.