טיפים והמלצות
חפשו טיפ/המלצה
האנגר אדמה
האנגר אדמה
ירמי הרסטורטור
משפחת קיארוג'י, דור רביעי לרסטורטורים של רהיטים ועץ בפירנצה, הכניסה לביתה ולסדנאותיה אחד משלנו, ירמי זטלנד. המשפחה, שעם לקוחותיה נמנים המוזיאונים המובילים בפירנצה, לא רק האכילה את ירמי בפסטה, אלא לימדה אותו את רזי אמנות הרסטורציה. בד בבד למד ירמי בבית הספר הגבוה לשימור פלאצו ספינלי בפירנצה, וככה זכינו שיהיה לנו מומחה של ממש בשחזור רהיטים פה בארץ הקודש.
בבית המלאכה של ירמי במושב בצרה שבשרון נעשות עבודות לשיפוץ מבנה הרהיט, השתלות ושחזור של חלקים חסרים או פגומים, גימור בשיטות קלאסיות, הזהבה והכספה של ריהוט ופרטי עץ, עיצוב ובנייה של ריהוט חדש בסגנון עתיק, צביעה אמנותית ועוד נפלאות.
נוסף על כך, בבית המלאכה נערכות סדנאות ללימוד שיטות רסטורציה מסורתיות, שבמסגרתן מביאים המשתתפים מהבית את הפריטים שברצונם לשפץ, וירמי מנחה אותם בסודות הרסטורציה. הסדנה כוללת ארבעה מפגשים ומתקיימת בימי שני ושישי בשעות 13:00-10:00. בסדנה משתמשים בכלי עבודה חשמליים כמו משייפת, ראוטר, מקדחה ומברגה, ובכלים ידניים מסורתיים כמו מפסלת, שופין ומסור ידני. בעזרת הכלים ובסיוע פיגמנטים, צבעים, חומרי גימור טבעיים, שמנים, גבס ודבקים טבעיים (מאדרות דגים או מעצמות ארנבות למשל) משדרגים את הרהיטים האהובים. אפשר לתאם מראש ביקורים קבוצתיים של כשעתיים שיתנו לכם טעימה מהמקצוע הסודי והמרתק הזה.
שעות: א'-ה' 19:00-09:00, ו' 14:00-09:00
מחיר: 1,000 שקל למשתתף לסדנה של ארבעה מפגשים, 2,000 שקל לסדנה של שמונה מפגשים
בית המלאכה של ירמי
מאפיית ילדודס
בכניסה לבית הילדים נווה חנה שבקריית גת יושבות על הגדר, שוחקות ומשחקות, דמויות ילדים מצוירות בגודל טבעי שיצרו הילדים האמיתיים שגרים כאן. ליד השער ניצבות יצירות קרמיקה, מתנת פרידה שיצר המנהל דודו וגר למייסדת המוסד האגדית הני אולמן שנפטרה ב-2002. בקצה חצר המשחקים ניצבת מאפיית ילדודס, מאפייה מקצועית שמייצרת מגוון לחמי בריאות ועוגיות. ייחודה של המאפייה אינו רק תוצרתה האיכותית אלא בעיקר מפעיליה, הילדים.
שבעים הילדים שגרים בנווה חנה הוצאו מחזקת הוריהם בצו בית משפט. כאן חיים הילדים במעין משפחות שבראשן עומדים מדריך ומדריכה ושני "אחים" שהם מתנדבים בוגרים. ההשראה להקים מאפייה באה ממפעל השוקולד הרשי'ז שבארצות הברית, אשר משתף פעולה עם בית יתומים ומסייע לחוסים ללמוד מלאכה ולהתחנך לעצמאות דרך ייצור שוקולד. דודו והני ביקרו שם והחליטו ליישם את הרעיון גם כאן. אך במקום שוקולד נבחר לחם, מכיוון שהוא המזון הבסיסי שכל בני האדם צורכים. לבחירה הצטרף העיקרון שלא לאכול לחם חסד. דודו והני החליטו גם שהמאפייה תהיה מקצועית ומעוצבת היטב (כמו כל דבר בבית הילדים), כזו שתעשה נעים לעובדים ולמבקרים. אמן לחם משווייץ בא במיוחד כדי ללמד את הצוות לאפות לחמים איכותיים על טהרת הקמח המלא.
וכך, בסוף יום הלימודים והחוגים, מגיעים כארבעים ילדים בני שמונה עד 18 לעבוד במאפייה. הם מקבלים ליווי והדרכה ממיקי המנהל ושותפים בכל התהליך, מהייצור ועד לשיווק. המוצרים הייחודיים מסופקים לחברות היי-טק, למחלקת העסקים של אל על ולקונים פרטיים. הילדים-אופים מקבלים בתמורה לעמלם דמי כיס וסיפוק גדול. המקום שובה עין ומגרה את החך, אך מעל לכל, הלב מתחמם מהמפגש עם הילדים האופים את גורלם בידיהם.
שעות: א'-ה' 17:00-8:00, ו' 12:00-7:00
הערה: אפשר לתאם עם מיקי סיור מודרך ללא תשלום לשישה מבקרים ומעלה
מאפיית ילדודס
צעצועץ
עדר ג'ירפות על גלגלים בצבע צהוב פסטל מצטופף בקופסאות לקראת משלוח לפרו. מסביב פזורים חלקי עץ של ארנבים, פילים, סוסים, מכוניות וריהוט קטן. אביעד יושב ליד המכונה שמכרסמת את שולי הצעצועים ונותנת להם מראה מיוחד, כמו צעצוע של פעם. את אהבתו לילדים הוא משקיע בצעצועים שהוא מייצר בנגרייה של צעצועץ. כבר תשע שנים הוא גר בכישורית שבגוש תפן בגליל, בקהילה שיתופית של כ-140 חברים וחברות בעלי מוגבלויות. עמית משייף בחדר הסמוך קוביות עץ שימלאו משאיות צעצוע. את צבעי הפסטל הוא לא יכול לראות, אך הוא חש במגעם החם.
כישורית נוסד לפני כעשר שנים כיישוב שבו יוכלו בני 18 ומעלה בעלי מוגבלויות לחיות חיים עצמאיים ויצרניים. במקום קיבוץ כישור הוקמו בתים וענפי ייצור כמו לול ודיר אורגניים, כלבייה, אורווה טיפולית וגולת הכותרת – מפעל הצעצועים. כל חבר עובד לפי יכולותיו ורצונו באחד הענפים או מחוץ ליישוב.
מראה היישוב משתלב בחורש הטבעי, ופריחת הלבנדר משרה אווירה פסטורלית. גם הצעצועים יוצאים בצבעים מרגיעים ובקווים נקיים שמשאירים מקום רב לדמיון. עוזי, מנהל המפעל ומעצב הצעצועים, מסביר שתהליך הייצור הייחודי של הצעצועים תוכנן כך שיתאים לבעלי המוגבלויות. יש עבודת יד רבה בצביעה, בכרסום, בליטוש ובהרכבה של כל צעצוע. מעורבותו בעבודה של כל עובד היא אישית ומלווה בתשומת לב רבה ובעידוד. האווירה משפחתית וחמימה, והעובדים שמחים על המבקרים שמתעניינים בהם ובצעצועים ומתמלאים גאווה על כל צעצוע שיוצא מכאן בידי מבוגר או ילד נלהב.
הגעה: מכביש עכו-צפת (85) עולים בכביש 854 (מכרמיאל לכיוון מעלות), ובצומת לכיוון ירכא פונים מערבה לכביש 8533 ושמאלה לכישור
שעות: א'-ה' 17:00-08:00, ו' 12:00-08:00 , כדי לתאם סיור במפעל יש ליצור קשר עם לעוזי
צעצועץ
קומיקס וירקות
קומיקס הוא מעין דת. בבסיסו אפוסים הרי גורל על נבלים שמפיצים רוע ושחור וגיבורי על שנלחמים בהם ומצילים שוב ושוב את העולם, את האנושות או את ניו יורק. הסיפורים האלו רשומים ומצוירים בתמונות ובמילים בתוך חוברות שמופצות לחובבי הז'אנר. חובבי הקומיקס הם עדת המאמינים, והמקדשים הם חנויות קומיקס הפזורות ברחבי העולם. גם ברחוב קינג ג'ורג' בתל אביב יש מקדש כזה, וקוראים לו קומיקס וירקות. את המקדש פוקדים מאמינים בני חמש עד חמישים (וגם יותר) שיודעים מה מידת הנעליים של ספיידרמן.
שני הכוהנים העוסקים במלאכת הקודש מבוקר עד ליל הם יובל שרון ודני אמיתי שפתחו את החנות בעיקר כי כחובבי קומיקס הם זיהו את הצורך במקדש מקומי. ותרשמו לעצמכם: אין אדם מאושר כמו אדם שעובד בתחביב שלו, ושני אנשי הקומיקס האלו מוכיחים זאת.
מהחנות הלא גדולה, כמו מאתר האינטרנט שהם מנהלים, מניעים השניים את גלגלי סצנת הקומיקס הישראלית. אפשר למצוא בחנות חוברות חדשות וישנות, להזמין עותקים נדירים ומיוחדים מחו"ל, לרכוש אוגדנים ייעודיים לאיסוף החוברות או בובות של הגיבורים ולקבל כל עזרה בתחום הקומיקס עם המון אהבה וסבלנות. אחרי שתבלו שם כמה דקות לא תוכלו שלא להבחין ששני כוהני הקומיקס נראים כאילו הם עצמם יצאו מתוך אחת החוברות, ושיש סיכוי שבלילות, אחרי שעות העבודה, הם יוצאים להילחם ברשע בין דודי השמש של תל אביב.
שעות: א'-ה' 21:00-10:30, ו' 16:30-10:30
קומיקס וירקות
הרבה ספרים וגם קפה ואוכל
בסמטה פלונית בתל אביב מסתתרת לה אחת מחנויות הספרים המשומשים החמודות ביותר בעיר, הנסיך הקטן שמה. החנות בנויה מחדרים חדרים בעלי רצפת עץ, והספרים מגיעים עד למרומי התקרות הגבוהות. מוזיקה מפטיפון ישן מתנגנת ברקע, ואפשר לצנוח על אחת הכורסאות שסביב שולחנות הקפה הרבים ולקרוא, לשוחח עם זרים גמורים, לשחק שח, לשתות תה או להתאהב. לאחרונה התחילו להגיש במקום אוכל של ממש, ואפשר לשלב ספרות וזלילה. בחורף יוגשו גם מרקים וויסקי משובח. מי שמחפש קולטורה מאורגנת יכול להגיע לאחד מהערבים הספרותיים שנערכים במקום (כדאי לעקוב אחרי הפרסומים בעיתונים המקומיים).
נמל האם הוא חנות ספרים שנמצאת ברחוב קינג ג'ורג' הסמוך ונראית קטנה, אך בעצם היא מבוך של חדרונים קטנטנים ועמוסים. גם בחנות האם תוכלו למצוא כורסאות מזמינות.
בשתי החנויות אפשר למצוא ספרים יד שנייה מכל הז'אנרים, גם באנגלית, ואוסף מרשים של מגזינים ועיתונים של שירה וסיפורת עכשוויים היוצאים בהוצאות כמעט מחתרתיות.
בנסיך הקטן יש סיכוי אמיתי לפגוש סופרים ומשוררים חיים ומדברים, לפעמים אפילו יותר מדי, אפשר למצוא ספרים נדירים, צילומים, גלויות, מכתבים ועוד אוצרות מן העבר. אפשר להזמין ספרים בטלפון (דברו עם רוני, הוא המומחה), אבל לא כדאי לוותר על הקסם הנוסטלגי של המקום.
שעות: בסמטה: א'-ה' 22:00-08:30, ו' 08:30 עד כניסת השבת; בקינג ג'ורג': א'-ה' 20:00-10:00, ו' 16:00-10:00
הנסיך הקטן
מלון הרוקנרול
המוניטין הכי מפורסם של מלון "הפניקס" בסן פרנסיסקו הוא של מלון הרוקנ'רול העירוני. המקום בנוי כמוטל סביב בריכה עם צפרדע ענקית במרכז. הלהקות הטובות ביותר כבר התאכסנו כאן. שמות גדולים כמו קיאנו ריבס, ריצרד הקטן והרד הוט צ'ילי פפרס מעיקים למלון הזה הילה זוהרת. המחיר נמוך יחסית/
Phoenix
מלון שהוא גלריה לאמנות
אם אינכם חובבי אמנות חבל על המאמץ. המלון הזה מאורגן כולו כגלריה ענקית. בכל חדר מוצגות יצירות אחרות. אל תבחרו בחדר 500 אם אתם נבהלים בקלות.
המלון ממוקם ברובע הצרפתי. קרוב מאוד ליוניון סקוור ולצ'ינה טאון. כל האמנים שמציגים במלון מקומיים.
Hotel Des Arts
מגורים נהדרים ביער השחור
מקסים, נחמד על הבוקר להתעורר עם ריח אפייה.
המארחת מקסימה, חדרים נקיים וגדולים, ארוחת בוקר אירופאית – לחמניות בשפע, נקניק, גבינה, ריבות, קפה, ביצים בשפע. בסיס טוב מאוד ליציאה לטיולים, מקבלים מעל לינה של 3 ימים כרטיס חופשי לכניסות לאתרים ביער השחור.
במרחק לא רב ישנה תחנת רכבת (חינם עם כרטיס) חניה חופשית בקיצור שווה.
Konditorei Unmüßig
Gasthaus Zur Staude: מיקום מצוין ואוכל טעים
נסענו שתי משפחות עם ילדים בגילאים שונים ליער השחור ובית ההארחה הזה ענה כל הצרכים שלנו והותיר את כולם מרוצים. המיקום מצוין, ליד עיירת שעוני הקוקייה טריברג, בגובה 900 מטר עם נוף מדהים. החדרים נחמדים מאוד, עם מרפסות לנוף. לילדים הקטנים היה גן שעשועים בחצר והמבוגרים נהנו מהסאונה. אכלנו במקום את מרבית ארוחות הערב, שהיו מצוינות וכללו כמה אפשרויות גם לצמחונים שבינינו.
Gasthaus Zur Staude
Haus Erika: אירוח מושלם
בית חווה מוקף גנים בן 300 שנה, שעבר שיפוץ יסודי ב-2008. במקום חמישה חדרים זוגיים שניתן לארח בהם גם משפחות. בית ההארחה שוכן ב-Wieden שבדרום היער השחור, ובנסיעה קצרה ניתן להגיע לפרייבורג, להר פלדברג, לפארק אירופה, למוזיאון הפתוח של היער השחור ולפארק שטיינואסן. מהעיירה עצמה יוצאים מסלולי טיול רגליים רבים. במרחק הליכה יש כמה מסעדות נהדרות. הבעלים, מנפרד ולסלי, הם מהידידותיים שתיתקלו בהם.
Haus Erika
Kuckucknest Guest Rooms
המקום הזה עונה לשם המעט מטריד "קן הקוקייה", אבל אין חשש שתשתגעו כאן. הסיבה לכך היא בית המלאכה הצמוד לשעוני קוקייה, מה שלא מפתיע בעיירה טריברג, בירת שעוני הקוקייה העולמית. הצימרים שוכנים במרכז טריברג המתוקה להפליא, ובסמוך למפלי טריברג היפים. המיקום של טריברג במרכז היער השחור הופך אותה לאידיאלית לטיולי כוכב בכל האזור. הבית מעוצב בסגנון כפרי מסורתי, החדרים נוחים, נקיים ולא יקרים והמארחים מאוד ידידותיים.
Kuckucknest Guest Rooms
לא נמצאו תוצאות...
בראנץ' שישי בחטאים מתוקים
קונדיטוריית חטאים מתוקים נחשבת כבר כמה שנים לאחת מהקונדיטוריות הטובות בארץ. רבים מכירים את העוגיות הנפלאות שאופים בה, שכן אלו נמכרות גם בחנויות נוספות באזור המרכז. ובכל זאת, כדאי לעשות את המאמץ ולהגיע במיוחד לקונדיטוריה, ובאותה הזדמנות לשלב סיור בשכונת נווה צדק המקסימה. כל השבוע אפשר להתענג על המאפים הנפלאים שעושים פה, אבל בימי שישי ההנאה כפולה ומכובדת. בחצר הנסתרת של המקום אפשר ליהנות מארוחת בראנץ' במזנון בסגנון אכול כפי יכולתך. הארוחה כוללת מבחר סלטים וגבינות (בין היתר: סלט בורגול אגוזים וצימוקים, סלט ביצים, סלט גוואקמולי, סלט קישואים, סלט סלק, סלט עגבניות שרי ובייבי מוצרלה ורבים אחרים), מנות חמות לבחירה (קישים מגבינות עיזים ואנטיפסטי, שקשוקה, קציצות כרישה ועוד), מאפים מלוחים ומתוקים, לחמים מתוצרת עצמית ומבחר קונפיטורות ביתיות. ולמרות הבטן המתפוצצת אל תוותרו על הקינוחים המתחלפים, שכוללים עוגת מוס, עוגת גבינה, כדורי שוקולד, מאפינס, מגוון עוגיות ופודינג קייק. לכל החגיגה הזו מתלווים שתייה קרה וחמה וצלחת עוגיות תוצרת בית.
כל התענוג הזה עולה רק 69 שקל לסועד, מה שהופך אותו לדיל הטוב בעיר. הבראנץ' מוגש בימי שישי בין השעות 15:00-8:30.
חטאים מתוקים
בית שלום: טעם של פעם
בבית אבן יפהפה בן 113, בליבו של רחוב הראשונים הציורי במטולה, שוכנת מסעדת "בית שלום" של מרים וחיימ'קה פיין-הוד. סביו וסבתו של חיימ'קה, חיים-משה ויוכבד, היו ראשוני המתיישבים במטולה. לזוג נולדו 11 ילדים ובנם העשירי, שלום, על שמו קרוי המקום, החליט להישאר במטולה ובבית המשפחה. את המסעדה והמלון שצמוד אליה הקימו מרים וחיימ'קה, בנו של שלום, בחצר המשק המשפחתי. הם שיפצו בכוחות עצמם את הבית, באופן שיהיה נאמן למקור, והתוצאה מרהיבה. את הבית מקיפה חצר נפלאה עם עצים וותיקים ובה רחבת אבן עם מזרקות מים – מקום אידיאלי לאכול בו ארוחת ערב קיצית או את ארוחת הבוקר הנפלאה שמגישים במקום. פנים הבית מרשים לא פחות ובו אח מבוערת שמחממת בימות החורף הקרים, פרטי ריהוט ייחודיים ותמונות מעשה ידיה של מרים. בימי שישי בערב מופיע במקום פסנתרן שתורם לאווירה המיוחדת.
בסופו של דבר, כולנו באים למסעדה קודם כל בשביל לאכול, וגם במשימה הזו עומדים בבית שלום בהצלחה. ארוחות הבוקר של המקום מושכות למקום קהל מעריצים מכל הארץ, שבאים להתענג על אותם המאכלים שאכלו לפני מאה שנה במשפחת פיין: יוגורט מחליבת הבוקר, גבינות תוצרת בית, ביצים טריות מן הלול וריבת תאנים שנרקחה מעץ התאנה הוותיק. שאר התפריט היה עד לאחרונה חלבי, וכלל דגים (מומלץ במיוחד דג פורל ממי הדן, עשוי בתנור עצים בעשבי תיבול), סלטים, מרקים ופסטות תוצרת בית. לאחרונה נחנך במקום תפריט בשרי שמוגש לצד התפריט החלבי, וכולל מנות מוצלחות במיוחד כמו קבבוני טלה שמוגשים על מצע חציל קלוי וטחינה, סטייק אנטריקוט עגל או צלעות טלה. לקינוח לא כדאי להחמיץ את העוגות שמרים מכינה, בהן עוגת התפוחים המסורתית של סבתא יוכבד, על פי מתכון בן מאה שנה. בצמוד למסעדה נמצא מלון הבוטיק המשפחתי, ואם שבעתם כל כך עד שאין לכם חשק לנסוע, זה המקום המושלם לבלות בו לילה רומנטי.
בית שלום
מסעדה בחושך
בית שמיועד לעוורים וחרשים. יש שם מופע מיוחד במינו, בית קפה, ומסעדה בה אוכלים בחשכה מוחלטת. המקום הוא ביפו.
בלקאאוט
מסעדת שף מצויינת בווניס
מסעדת שף נהדרת ברחוב אבוט קיני האופנתי
ג'לינה
פינת חמד בבת שלמה הותיקה
ברצוני להמליץ בחום על פינת חמד קסומה בשם "גלרינה" – גלריה לאמנות ובית קפה השוכנת בבת שלמה המושבה הציורית בת שלמה החוגגת 120 שנה להיווסדה.
בגלרינה אפשר לחזות במגוון תערוכות מתחלפות בתחומי הציור, הצילום והפיסול
לצד הגלריה פועל בחצר בין עצי הפרי בית קפה המגיש ארוחות בוקר, גבינות קפה ועוגות.
חווית ביקור המשלבת תערוכה עם ארוחה באוירה אינטימית מפנקת.
גלרינה
אוכל טעים מעל פלגי מים
מסעדה מיוחדת עם אוכל טעים מאוד מצאנו בכפר KAKOPETRIA והיא נקראת THE MYLOS RESTAURANT כחלק ממלון THE MILL.
מסעדה ותיקה,ידועה ומפורסמת במדריכי הטיולים. חוויה לשבת גבוה מעל הפלג ומעל צמרות העצים לצפות בנוף ולאכול בנחת לצליל הפטפוט הבינלאומי בשולחנות הסמוכים. בעונה כדאי להזמין מקום מראש.
THE MYLOS RESTAURANT