טיפים והמלצות
חפשו טיפ/המלצה
לא נמצאו תוצאות...
וילה ויטראז': עם החברים
לפני שמונה שנים החליטו איריס וגילי אולשנסקי להפוך את המטע שלהם למתחם אירוח וספא. בין שבילים מוקפים צמחייה טרופית נבנו שבע יחידות אירוח. בכל יחידה יש סלון, מטבח מאובזר וגלריית שינה. בחצר כל יחידה שוכן לבטח ידידו הטוב של הנופש הישראלי – הג'קוזי. למי שרוצה לטבול עם חברים יש במתחם גם ג'קוזי גדול במיוחד. ארוחת הבוקר מוגשת בחממה טובלת בצמחייה, ומקצת הירקות יגיעו אליכם מגינת הירק שבחצר. נופשים עם ילדים ישמחו לגלות את חדר המשחקים שבו שולחן פינג פונג, ביליארד וכדורגל שולחן. לרשות המתארחים עומד ספא ובו טיפולים שונים וסאונה. בלובי החמים תוכלו לשתות חליטת תה או כוס קפה וליהנות מחום האח.
השורה התחתונה: היא: מצוין לקבוצות של חברים. הוא: לא מבודד אבל נעים ומפנק.
נכים: יחידה אחת מותאמת לכיסא גלגלים
מחיר: אמצע שבוע – 550-490 שקל; סוף שבוע – 950-790 שקל; תוספת לילד – 160 שקל
וילה ויטראז'
בקצה המושבה: שקט ופרטיות
בקצה יסוד המעלה נמצאים שני צימרים מטופחים וחדשים המיועדים בעיקר לחופשה רומנטית. לנופשים מחכה צימר נעים, מאובזר ומעוצב בסגנון מינימליסטי ונקי. כמו כן ממתין להם בקבוק יין ואפילו ויסקי שמהם אפשר ליהנות תוך טבילה בג'קוזי שבחצר. אמנם לא תראו את נוף העמק במלוא הדרו, אך תוכלו להרגיש את השקט ואת הפרטיות מקיפים אתכם. בני הזוג הקפידו לבנות את שני הצימרים כך שיתאימו לנכים, דבר שלצערנו אינו נפוץ דיו. תל אביבים שכמותנו, שמחנו לגלות שאפשר להזמין מראש ארוחת סושי מעשה ידיה של יפעת.
השורה התחתונה: היא: עיצוב נעים ויפה. הוא: נחמד לחופשה רומנטית.
נכים: גישה נוחה
מחיר: אמצע שבוע – 550 שקל; סוף שבוע – 700 שקל; תוספת לילד מעל גיל 3 – 90 שקל; המחירים אינם כוללים ארוחת בוקר, אך למקום יש הסדר עם בית קפה בראש פינה (60 שקל לזוג) ואפשר להזמין ארוחה לחדר ב-100 שקל לזוג
בקצה המושבה
קן בחולה: אירוח כדרך חיים
בצמוד לביתם של אוולין ואורי פלץ ביסוד המעלה שוכן צימר מיוחד במינו. אורי, אדריכל ואמן, בנה את הבית במו ידיו תוך התחשבות בטבע ושימוש בחומרים ממוחזרים. הצימר, הכולל סלון, מטבח וחדר שינה המרוצפים באבנים אדומות, בנוי בסגנון כפרי אירופאי וניכרים בו המוטיבים ההולנדיים שהביאה עמה אוולין ממולדתה. פאי תפוחים תוצרת בית מקבל את פני האורחים וממלא את האוויר בניחוח חם ומתוק. בחצר הקסומה כדאי לשבת על נדנדת העץ הנהדרת שבנה אורי וליהנות מנוף הגולן ומהשקט הפסטורלי. אבוסי עץ עמוסי חציר תוחמים את הגינה ומשלימים את אווירת החווה הכפרית. בחצר תמצאו גם פינת מנגל בנוי אבן וערסל, ואם תרצו תוכלו לשאול אופניים לטיול בסביבה. בני הזוג התגלו כבני שיחה מרתקים ולבביים, הרואים באירוח דרך חיים. מצאנו את עצמנו מבלים שעה ארוכה בשיחה על ציונות, אמנות וחקלאות אורגנית. שעה קלה במקום הספיקה כדי לגרום לנו לרצות לנטוש את חיי הכרך הגדול ולחזור לשורשים.
השורה התחתונה: היא: מקום קסום בעמק, אך לא לחובבי הג'קוזי. הוא: צימר מיוחד במחיר שפוי.
נכים: גישה נוחה
מחיר: 600-400 שקל; ארוחת בוקר – 50 שקל לאדם
קן בחולה
בקתה בחווה: חופשה רומנטית
את בקתה בחווה אי אפשר למצוא במקרה. גם לאחר שקיבלנו הוראות מפורטות בטלפון הצלחנו לעשות כמה טעויות בדרך (ואתם יודעים מי אשם בהן). האחראי על הניווט החל להתלונן על חסרונו המורגש של השילוט בעוד האחראית על הרומנטיקה טענה שזה דווקא מוסיף לקסם של שתי הבקתות המבודדות. כמעט כל צימר בארץ מבטיח שהוא מבודד וצופה לנוף, בקתה בחווה גם מקיים. אף ששתי הבקתות קרובות זו לזו, לא תראו את השכנים שלכם אם לא תרצו. הבקתות מרווחות ובהן סלון נעים עם קמין, ג'קוזי גדול הצופה אל המטעים ואל הרי הגולן, מצעים צחורים ומגוון סרטים, ספרים ודיסקים להנעמת זמנכם. תמצאו כאן גם משחקי חשיבה מעץ ובמטבח יש אפילו מכונת אספרסו. כיף להתרווח במרפסת וליהנות מהנוף ומהשקט המשכר.
השורה התחתונה: היא: כבר מזמינה מקום ליום הנישואים הבא. הוא: רומנטי, מפנק ומבודד.
נכים: אין נגישות
מחיר: אמצע שבוע – 500 שקל; סוף שבוע – 700 שקל; ארוחת בוקר – 100 שקל
בקתה בחווה
פאוזה: זיכרונות מירח הדבש
עינת ואביגדור רותם הם מארחים בנשמתם. את האהבה הזאת חיברו לאהבתם לבישול והקימו את פאוזה, פונדק קולינרי ייחודי. הכניסה למקום העלתה בנו זיכרונות מירח הדבש בטוסקנה. הפונדק טובל בגינות ירק ומוקף גבעות דשא עגלגלות, עצי פרי וכרמים. כל אלה משמשים את אביגדור כשהוא מבשל לאורחים. במקום שמונה חדרים בגדלים שונים, כולם מעוצבים להפליא, בקווים ישרים ונקיים ובסגנון מינימליסטי ומפנק. כחלק מדרך חייהם מתחשב המקום באיכות הסביבה, ובני הזוג אף זכו לתואר "תיירנים אקולוגיים" מטעם המועצה האזורית גליל עליון וקרן LIFE של האיחוד האירופי. על גבעת דשא ניצב ג'קוזי המומלץ בייחוד בימי החורף. על גבעה אחרת יושבים האורחים בערבי קיץ וצופים בסרטים המוקרנים על קיר הבית. מי שרוצה יוכל להתנסות במשחק הפטנק המגיע מצרפת במגרש שבמקום. בשעה שמונה בערב מתכנסים האורחים לארוחה מרובת מנות ויין המלווה בשיחות נעימות מסביב לשולחן. זהו לא המקום לחופשה רומנטית מבודדת, אלא מקום נפלא לאנשים שאוהבים אנשים ואוכל טוב.
השורה התחתונה: היא: אחד המקומות המקסימים בארץ. הוא: חוויה מיוחדת במינה.
כשרות: לא כשר
נכים: אין נגישות לכיסא גלגלים
מחיר: סוף שבוע (לילות ה'-ו') – 2,300-2,000 שקל כולל ארוחת בוקר וערב; אמצע שבוע – 700-550 שקל כולל ארוחת בוקר; ארוחות ערב באמצע השבוע לקבוצות בלבד; האירוח מגיל 14 ומעלה
פאוזה
בית אמיתי במתת
בית אמיתי
לא נמצאו תוצאות...
גורמה לבנוני-יהודי כשר
במסעדת "מטעמי התאומות" שביישוב שכניה בגוש שגב מבשלות התאומות מאי ומישלין, שהגיעו הנה מלבנון, גורמה לבנוני-יהודי. התפריט (הכשר) כולל מאפי בצק, סיגרים ממולאים, סלטים טובים ושאר מעדנים. פתוח עד 16:00, סגור בימי ראשון.
מטעמי התאומות
מסעדה כפרית-צרפתית ליד החולה
"אחוזת דוברובין" היא מסעדה כפרית-צרפתית השוכנת בתוך בית אחוזה קסום ליד שמורת החולה (יסוד המעלה). מטעמי השף כוללים בשרים משובחים ובשר ציד, פירות ים ודגים.
אחוזת דוברובין
מסעדת פועלים צנועה מהמטבח המרוקאי
בקריית שמונה מומלץ לבקר ב"המסלול הסגול" – מסעדת פועלים צנועה המגישה ממטעמי המטבח המרוקאי, כולל קוסקוס מצוין בימי שלישי ושישי. זול וטעים מאוד.
המסלול הסגול
לשתות קפה וליהנות מהגלריה
הגלריה המקסיקנית היא גלריה ואספרסו בר מומלץ במשגב. בגלריה ניתן למצוא מגוון רחב של מתנות, רהיטים וחפצי אמנות מרחבי העולם. בנוסף, קיימת בגלריה פינת ספרים עשירה, פינת סבונים, פינת ילדים ועוד.
הגלריה המקסיקנית
מסעדה חלבית בכפר הצמחונים
סטפ'ס היא מסעדה חלבית כשרה בכפר הצמחונים באמירים.
סטפ'ס
גבינה בלי אחוזים
מה שמאיר המאירי הכי שונא זה ששואלים אותו כמה אחוזי שומן יש בגבינה. לפי ההעוויה שהוא עושה, ניכר הבוז שהוא חש כלפי הקטנוניות שבשאלה – שיקנו גבינה תעשייתית, שבה מודדים את אחוזי השומן. הוא משתמש בחלב כמו שהוא, בלי תוספות, או כדבריו: "לא מוסיף ולא גורע", והאיכות היא תוצאה של השקעה, גם רגשית: "כבשה שנמצאת במכלאה זה סירחון. כשהיא יוצאת לאוויר, נושמת, יש משהו מזה בחלב. גם החליבה ידנית – היא צריכה את החום של האצבעות. כבשה שנמצאת במרעה ושומעת חליל, תענוג לראות אותה".
במחלבה הנודעת "מחלבת המאירי" נפתחו לפני כשנה דוכן מכירה ומרכז מבקרים – אלה מחידושי הבן יניב, שהניהול והייצור עוברים עתה לידיו בתהליך שיימשך כשלוש שנים. הוא יהיה הדור השישי אחרי האב מאיר המאירי, שירש את המחלבה מאביו. הגבינה נעשית באותה מתכונת כבר 160 שנה, מחלב כבשים שרעו במרעה טבעי, ומבשילה בפחים שנה וחצי לפני שהיא נמכרת. ואגב, 18 אחוז שומן. זה סקופ.
פתוח: א'-ה' 15:00-8:00, ו' וערבי חג 13:30-8:00 (קבוצות צריכות לתאם מראש).
כשרות: כשר עם תעודה. נכים: יש גרם מדרגות. (צילום: אירית זילברמן)
מחלבת המאירי