טיפים והמלצות
חפשו טיפ/המלצה
לא נמצאו תוצאות...
לא נמצאו תוצאות...
לא נמצאו תוצאות...
לבוא בשביל הסיחים
למסעדת שמש, שקיימת כבר ארבעים וחמש שנה באותה סמטה נחבאת אל הכלים בשוק התקווה בתל אביב, מעריצים אדוקים שחוזרים אליה שוב ושוב. כמו בכל מסעדה מזרחית גם כאן, בשנייה שאתם מתיישבים, מנחיתים עליכם חומוס עם טחינה, עמבה וסלט חריף, חמוצים וסלט ירקות טרי. אבל עזבו אתכם מסלטים, לשמש באים בגלל הסיחים. נקודה. מומלצים במיוחד הם החלוויאת (שקדי עגל), הכבש והקבב. לאור הרגישות לא נכתוב את המילה המגונה – אווז.
פתוח: א'-ה' 10:00-01:00, ו' 10:00-15:00.
מסעדת שמש
משהו ישן וטוב
מסעדת שאול בתל אביב היא מזן המסעדות הנדיר שקרם הבווריה מעולם לא נמחק מהתפריט שלהן, כמו יתר המנות, שסובבות סביב הציר הישן והטוב של חמוצים-סלטי הבית-בשר על הגריל-מוסקה-ממולאים בתנור. לא רק התפריט הנצחי במסעדת שאול זועק סבנטיז, אלא הכל: משולחנות הפורמייקה הארוכים, דרך הטלוויזיה בפינה ועד התמונות על הקירות. אבל שלא יהיו ספקות,מסעדת שאול היא דוגמא למשהו ישן וטוב שאסור שישתנה. מנות מומלצות: חצילים שלמים קלויים, סטייק אנטריקוט, דגים על הגריל וכמובן גולדסטאר נהדרת מחבית.
פתוח: א'-ה' 12:00-00:00.
ו' 12:00-עד כניסת שבת.
מסעדת שאול
תפריט מקורי ורענן
גן השעשועים הפרטי של ניר צוק הוא הרבה יותר ממסעדה. הוא חוויה. נכון, לא תמיד התפריט של מסעדת קורדיליה שומר על אחידות ברמה, בטח בהתייחס לרמת המחירים הגבוהה, אך תמיד הוא ישמור על מקוריות, רעננות ויוגש עם קריצה. חוץ מזה יש את חדר השירותים – שהוא ללא ספק חדר השירותים המרהיב במסעדות ארצנו. מומלץ: הדגוסטסיון (ארוחת טעימות) ב-180 ש"ח לסועד.
פתוח: א'-שבת 19:00-24:00.
מסעדת קורדיליה
מבטא צרפתי בגובה העיניים
שבע שנים הם נצח במושגים תל אביביים ופסטיס נוגעת בנצח. מאז הוקמה היא יושבת באותה פינה בשדרות רוטשילד ומדברת אל התל אביבים במבטא צרפתי, אך בגובה העיניים. האוכל בפסטיס אף פעם לא השתנה, כי השף של פסטיס, איל לביא, אף פעם לא השתנה. אם נשב במרפסת המקסימה של המסעדה ונשחק משחק אסוסיאציות קצר הוא ישמע כך: חיה: סרטן. משקה: פסטיס. סיגריה: גולואז בלי פילטר. מקצוע: מובטל. עונה: קיץ. אוכל: ים תיכוני וטעים טעים. בין המנות המומלצות אפשר לציין את הקפוצ'ינו סרטנים בשמנת וברנדי, "מול פריט" – מנה בלגית קלאסית שכוללת פנכת מולים בציר ירקות שורש עם תוספת צ'יפס שמן וכפרי ומחבת פירות ים עם שרימפס, קלמרי, מולים וסרטנים כחולים ברוטב יין לבן, בלסמי ורוזמרין. ולמי שמתעקש לשאול, כן, יש גם מנות בשריות לא רעות בכלל.
פתוח: א'-ה' 12:00-עד לקוח אחרון.
ו'-ש' 10:30-עד לקוח אחרון.
מסעדת פסטיס
מסעדה של סינים המיועדת לסינים
בכל העולם יש סימן מובהק אחד ויחיד באמצעותו אפשר לשפוט מסעדה סינית: האם חבורות סינים מקומיות יושבים בה לאכול? אם התשובה חיובית, אין סיכוי ליפול. מסעדת סינג לונג עוברת בקלות את המבחן. זוהי מסעדה של סינים המיועדת לסינים, שנמצאת במיקום סיני למהדרין – פאתי התחנה המרכזית החדשה. מומלצים: התפריט העסקי הפשוט של ה- 38 שקל שמבוסס על מנות צמחוניות ועוף ותפריט מעט יותר יוקרתי, של 58 שקלים, המאפשר להעלות בחכה שרצים ורכיכות דוגמת שרימפס וקלמרי.
פתוח: א'-ש' 12:00-24:00.
סינג לונג
ביום מסעדה גרוזינית ובלילה בר תוסס
ננוצ'קה הוא מקום חסר הגדרה. אם ממש נתאמץ נגיד שהמקום נראה כמו הבית של ניר צוק אם הוא היה גרוזינית. ביום ובערב ננוצ'קה מתנהגת יותר כמו מסעדה, אבל לאט לאט כשהיא נמהלת ללילה והדי.ג'יי מעלה את הווליום, הוא הופכת לבר תוסס, שנראה יותר כמו מסיבה פרטית בבית של מישהו, או יותר נכון מישהי שקוראים לה ננה שרייר- בעלת הבית הבלתי נלאית של הפנינה הגרוזינית המשמחת הזו. מנות מומלצות: אגרול הים השחור, חצ'אפורי (בצק גרוזיני אפוי, מקופל בחמאה וממולא ב – 3 גבינות ), חינקאלי בשר (כיסוני בצק מבושלים במים וממולאים בבשר בקר ואווז ) ו טביליסורי (אוסובוקו כבש עם שעועית לבנה ביין לבן ועשבי תיבול).
פתוח: 12:00 עד אחרון הלקוחות..
ננוצ'קה