טיפים והמלצות
חפשו טיפ/המלצה
לא נמצאו תוצאות...
לא נמצאו תוצאות...
לא נמצאו תוצאות...
לאכול מתחת לאדמה
לא ייאמן: באמצע העיר העתיקה בצפת, מתחת לאדמה, קומפלקס ענקי של חללים בגדלים שונים, מאולמות ועד כוכים, בנויים אבן עם קשתות ועמודים. ז'אן-איב מיסי הוא האיש שבאוגוסט 2004 בנה את מסעדת פלסיו מהארמון העתיק הזה, בן 750 שנה. הסיור הוא חוויה בפני עצמה, הכוללת הצצה לבאר שעומקה 17 מטר. על הקירות תלויים ציוריו של מיסי, שהוא צייר, והריהוט הכהה משלים את האווירה. בכל יום חמישי ערב בלוז. המטבח הוא בכיוון צרפתי עם כבוד לבשר. במנות הראשונות הנה שלוש שמהן נהנינו מאוד: כיסני פטריות וגבינה ברוטב שמנת ופרמזן, סלט ירוק עם גבינת עזים חמה, והכי הכי: סלט פלסיו, המורכב מחסה ומפירות העונה ברוטב וינגרט. כולם הוגשו בצלחות גדולות, בשפע, ולצדם לחם טרי וחמאה.
פתוח: 23:00-11:00, סגור ביום א' (עשויים להיות שינויים בשעות ובימי הפתיחה, וכדאי לבדוק לפני ההגעה). כשרות: אין תעודה. בתפריט כתוב שהמסעדה משתמשת במוצרים כשרים ולא מערבבת מצרכים בשריים עם חלביים. נכים: אחת משלוש הכניסות אל המסעדה היא בלי מדרגות, ומוביל אליה שביל גישה מהכביש. (צילום: אירית זילברמן)
מסעדת פלסיו
ארוחת גן עדן
היינו שלושה במסעדת גן עדן בצפת, והתחלקנו במנות הבאות: קַלסוֹנֶס (כיסני גבינה) גליליים על סלט, אנטיפסטי ורביולי סלמון. נורא נהנינו. המנות גדולות, האוכל טעים והשירות נעים. המסעדה חלבית עם דגים, ובבוקר זהו בית קפה. בזמן שסעדנו נערכה במקרר שבמבוא סצנת פיתוי סוערת של עוגות גבינה ואגוזים ושוקולד וחמאה ומה לא, איום ונורא, נאלצנו לקחת אחת, טעימה מאוד. עם בקבוק יין קטן (לא משהו) שילמנו 155 שקל לפני השירות. זו דירת שלושה חדרים בבית אבן, עם לוסטרות תלויות מהתקרות, שהוסבה למסעדה לפני כשמונה שנים. בקיץ יושבים גם בחוץ.
פתוח: א'-ה' 9:00-23:00, ו' עד 16:00 ובמוצאי שבת. כדאי להזמין מקום מראש. כשרות: כשר עם תעודה. נכים: שלוש מדרגות.
גן עדן
מסעדה כפרית בבקתת עץ
צליל החורש היא מסעדה כפרית וגן אירועים על כביש כרמיאל-עכו. המסעדה ממוקמת בבקתת עץ ונחמד מאוד לאכול בה.
צליל החורש
מסעדה עם מטבח גלילי עכשווי
מסעדת בית סימסאלה במושב אמירים היא ביסטרו-בר קפה, עם מטבח גלילי עכשווי. במקום קיימות גם חנות, גלריה ובקתות לאירוח כפרי.
בית סימסאלה
מסעדה דרוזית אותנטית
מסעדת הנוף והצומח היא מסעדה דרוזית אותנטית הנמצאת בעין אלאסד שבגליל העליון. המסעדה מציעה מבחר גדול של סלטים, בשרים, עלי גפן ממולאים ועוד.
מסעדת הנוף והצמח
מסעדה לחובבי הבישול הכורדי
בשביל קובה טובה כדאי להגיע אל מסעדת מורדוך שבגבעת שאול, אתר עלייה לרגל לחובבי האוכל הכורדי. חוץ מקובה במרק אדום וקובה צהבהבה עם קישואים, יש גם תבשילים טובים של ירקות ובשר על האש.
מורדוך