טיפים והמלצות

חפשו טיפ/המלצה

לא נמצאו תוצאות...

לא נמצאו תוצאות...

לא נמצאו תוצאות...

גבינה בלי אחוזים

ישראל 06.09.2006

מה שמאיר המאירי הכי שונא זה ששואלים אותו כמה אחוזי שומן יש בגבינה. לפי ההעוויה שהוא עושה, ניכר הבוז שהוא חש כלפי הקטנוניות שבשאלה – שיקנו גבינה תעשייתית, שבה מודדים את אחוזי השומן. הוא משתמש בחלב כמו שהוא, בלי תוספות, או כדבריו: "לא מוסיף ולא גורע", והאיכות היא תוצאה של השקעה, גם רגשית: "כבשה שנמצאת במכלאה זה סירחון. כשהיא יוצאת לאוויר, נושמת, יש משהו מזה בחלב. גם החליבה ידנית – היא צריכה את החום של האצבעות. כבשה שנמצאת במרעה ושומעת חליל, תענוג לראות אותה".
במחלבה הנודעת "מחלבת המאירי" נפתחו לפני כשנה דוכן מכירה ומרכז מבקרים – אלה מחידושי הבן יניב, שהניהול והייצור עוברים עתה לידיו בתהליך שיימשך כשלוש שנים. הוא יהיה הדור השישי אחרי האב מאיר המאירי, שירש את המחלבה מאביו. הגבינה נעשית באותה מתכונת כבר 160 שנה, מחלב כבשים שרעו במרעה טבעי, ומבשילה בפחים שנה וחצי לפני שהיא נמכרת. ואגב, 18 אחוז שומן. זה סקופ.
פתוח: א'-ה' 15:00-8:00, ו' וערבי חג 13:30-8:00 (קבוצות צריכות לתאם מראש).
כשרות: כשר עם תעודה. נכים: יש גרם מדרגות. (צילום: אירית זילברמן)

מחלבת המאירי

מקום: צפת
רחוב: י"ב 62, בתחתית העיר העתיקה. יש שילוט ואפשר לקבל הנחיות בטלפון
טלפון: 04-6921431
פקס: 04-6822018
אתר: www.hameiri-cheese.co.il

דברים מעניינים בתפריט

ישראל

מסעדת נעורה היא מסעדה חדשה יחסית באבו גוש, מספטמבר 2004, שיש בה מקום ל-500 סועדים. שלט גדול ברחוב הראשי מראה את הדרך אל תוך הכפר, בעמק. גם כאן תפריט גדול של מסעדה מזרחית, אבל כדאי לקרוא היטב, כי יש דברים מעניינים. בין המשקאות: תמר הינדי, מיץ שקדים, סוס ועוד. את התבשילים המסורתיים (מקלובה, עוף ממולא, ירקות ממולאים) מכינה אמא זינב סלח. לילדים יש פינת משחקים ופינת חי. במשך השבוע די ריק, בשבת מתמלא לגמרי. 
שעות פתיחה: בכל יום מ-10:30 עד אחרון הסועדים.
נגישות לנכים: בכניסה יש שלוש מדרגות אבל עם מעט עזרה מאחד המלצרים אפשר לעבור אותן בקלות גם בכיסא גלגלים. במגרש החניה הגדול מסומנת חניית נכים.

מסעדת נעורה

מקום: אבו גוש
רחוב: הוואדי 9
טלפון: 02-5341175

קבב מצטיין במיוחד

ישראל

מסעדת נאג'י נמצאת במרכז אבו גוש, אחרי שעוברים בין שני האבו שוקרים. חומוס טוב מאוד, סלט ירקות טרי-טרי, סינייה עם עגבניות או טחינה, וקבב מצטיין במיוחד. במנות הראשונות שימו לב לדלעת בטחינה, מעדן פלסטיני שמשום מה לא נפוץ כל כך במסעדות. הזיתים שהוגשו היו מהמסיק של השנה, עשויים לא עד הסוף, טעימים מאוד. שעות פתיחה: בכל יום 22:00-9:00. נגישות לנכים: יש.

מסעדת נאג'י

מקום: אבו גוש
רחוב: בקצה רחוב המרכז
טלפון: 02-5336520

תבשילים מהמטבח הערבי

ישראל

אבו גוש זה לא רק חומוס ובטח לא רק אבו שוקרי מקורי כזה או אחר, ואוכל טוב לא בהכרח נמצא על הכביש הראשי. מסעדת בהא-דין נמצאת במרכז הכפר (יורדים מהכביש הראשי) ומציעה תבשילים מהמטבח הערבי. החומוס בסדר, אבל מעניינות יותר מנות כמו מסאחן (עוף צלוי בבצל וסומאק, מוגש על פיתה דקה), מקלובה, כבש בתנור ועוד. ויש מנה אחרונה מדהימה, "חלום לבן" שמה, עם מראה ומרקם דומים קצת לבוואריה אבל היא משהו מעולם אחר, לא מתוקה מדי, משגעת. שעות פתיחה: בכל יום 22:00-10:00.
נגישות לנכים: אפשר להגיע במכונית עד פתח המסעדה, ואחר כך צריך קצת עזרה. 
(צילום: ברוך גיאן)

מסעדת בהא-דין

מקום: אבו גוש
רחוב: המרכז 1, ליד המסגד
טלפון: 02-5796630

אוכל ביתי וסימפטי

ישראל

מסעדת "בר בהר" נמצאת ליד מושב בר גיורא, וסוד קסמה העיקרי הוא המיקום: על טרסה ביער אורנים, עם נוף פתוח ואוויר פסגות אשכרה. הדרך לשם מקושטת בפרחים ובעצים, האוכל ביתי וסימפטי מאוד והשירותים (של חניון קק"ל) נקיים.
שעות פתיחה: אמורות להיות כל יום 22:00-9:00, אבל לא תמיד זה כך, כדאי להתקשר ולוודא. נגישות לנכים: נוחה. (צילום: ברוך גיאן)

מסעדת בר בהר

מקום: ליד מושב בר גיורא, הרי ירושלים
טלפון: 02-5333889

מסעדה כפרית במיקום נפלא

ישראל

אסתושה היא מסעדה כפרית קסומה הממוקמת בלב מושב לימן. במקום תפריט עשיר במנות בשריות, צמחוניות, פירות ים, ארוחות בראנץ' ועוד. במקום קיימים גם שירותי אירוח ונופש. מומלץ להזמין מקומות מראש.

אסתושה

מקום: מושב לימן
רחוב: אצל משפחת שוורץ
טלפון: 04-9821250
פקס: 04-9522882
אתר: www.weekend.co.il/galilwest/estousha/index.html
דירוגי המלצה
משה בכר   
שתפו: