טיפים והמלצות
חפשו טיפ/המלצה
לא נמצאו תוצאות...
לא נמצאו תוצאות...
לא נמצאו תוצאות...
מסעדה סינית מומלצת
צ'ון לי היא מסעדה סינית בספיר. אפשר להזמין טייק אוויי וגם הזמנות מחוץ לשעות הפעילות.
פתוח: א'-ה' 17:00-9:00, ו' 21:00-17:00. בימי ו' יש משלוחים – מזמינים עד שעה 19:00 ומקבלים עד 20:00 כשרות: כשר בלי תעודה. מומלץ להזמין מקום מראש.
צ'ון לי
מסעדה ומאהל לחפלות
שירותי ההסעדה של פיני מוצ'ניק ובנו יוסי החלו מאירועים בשטח בתקופת בועת ההיי-טק, וכאשר זו התפוגגה הקימו בחצבה את מסעדת "בר במדבר" ולידה מאהל. היום זו מסעדת בשרים, דגים ועוד. (צילום: פרדי נפתלי, באדיבות מחלקת תיירות לב הערבה)
פתוח: יולי-אוגוסט: רק לפי הזמנה מראש.
ספטמבר-יוני: ה'-שבת 12:00 עד הלילה, א'-ד' לפי הזמנה מראש.
כשרות: כשר עם תעודה. בשבת לא עושים על האש אלא מגישים לפי תיאום מראש
ארוחות שהוכנו בעוד מועד כמו מטפונה.
בר במדבר
האוכל טוב, האקוסטיקה לא
ביקרנו במסעדת קומידה בספיר זמן קצר לאחר פתיחתה, ומה שראינו וטעמנו היה תפריט הרצה. "מקום עממי, זה מה שחסר פה", לדבריהם של משה שוחמי וצ'רלי בן נעים, הבעלים, ועל הצורך הזה הם מנסים לענות. בבוקר: חביתות לפי הזמנה ושקשוקה, פול וחומוס וסלטים, בצהריים ובערב: בשר על האש וסלטים מזרחיים על חשבון הבית, בהם לימון כבוש, דלעת, מטבוחה, שני סוגי טחינה וחומוס טחון גס, כולם טובים. בקרוב יהיו בר ומכונת אספרסו אבל בלי חלב, בגלל הכשרות. אלמלא האקוסטיקה הגרועה, היה המקום מומלץ יותר. (צילום: גיא שרת)
פתוח: א'-ה' 24:00-9:00, ו' עד 16:00.
כשרות: כשר, יש תעודת כשרות.
נכים: בכניסה למסעדה יש מדרגות אך בעלי המקום ישמחו
לעזור למבקשים להיכנס. יש שירותים מותאמים לנכים.
מסעדת קומידה
לאכול בחווה לגידול גמלים
תושבי האזור קוראים למקום "גמלידה" (שילוב של גמל וגלידה) על שם חווה לגידול גמלים שהיתה בו בעבר, אבל בני הזוג ציון ומיכל, הבעלים, קוראים לו מאהל אירוח. קהל היעד הוא בפירוש תושבי האזור ואורחיהם, ולא עוברי אורח בכביש הערבה – אי אפשר לראות את המקום מהכביש. זהו אוהל ענקי, מרופד בשטיחים, ובו פינות הסבה מסוגים שונים – ממזרנים סביב שולחן נמוך ועד כורסאות וספות סביב שולחנות סלוניים. תאורה חמימה משלימה את האווירה הטובה. האוכל: מיני חומוסים, סלטים, אנטי פסטי, פסטות ועוף – מטבח אקלקטי למהדרין. דוגמה: פיתה בדואית מגיעה עם שמן זית, זעתר, שום, עגבנייה, נענע ומוצרלה, בתוספת יוגורט וסלט ירקות. המנות גדולות והשירות לבבי. ידידותי גם לילדים.
פתוח: בקיץ ג'-שבת (סגור בימים א', ב') מ-16:30 עד אחרון הלקוחות, בחורף (מאמצע ספטמבר) מ-15:30 ועד אחרון הלקוחות (שבתות וחגים מהבוקר).
כשרות: כשר בלי תעודה.
נכים: אין גישה נוחה.
מאהל אירוח
אקוסטיקה וטעמים על הדרך
שמה של מסעדת "מואה" בערבה הוא שמה של עיר נבטית שהיתה תחנה חשובה על דרך הבשמים. המקום הוא מסעדה-קפה-פאב נעים, ובו אוכל ושירות מעולים ומנות גדולות. סלט מואה, לדוגמה, מורכב מירקות מוקפצים בסויה ודבש על מצע עלים ירוקים, וסלט פטרה הוא תערובת של פטריות ואגוזי קשיו מוקפצים ברוטב צ'ילי חריף. כל אחת משתי המנות הטעימות האלה יכולה להיות ארוחה, אך יש גם מנות עיקריות של בשר, דגים ושרימפס. עובדות אלה ידועות גם לטייסי המטוסים הקלים, הנוהגים לרדת במנחת הסמוך ולקפוץ לאכול. עוד עובדה ראויה לציון: האקוסטיקה מצוינת. בעת ביקורנו היה המקום מלא בסועדים, בהם לא מעט ילדים, ובכל זאת היה אפשר לשוחח בנחת וליהנות מהארוחה ומהמיזוג. (צילום: גיא שרת)
פתוח: כל יום מ-9:00 (בשבת מ-10:00) עד 23:00. המטבח פתוח עד 22:30.
נכים: למסעדה מוביל שביל חצץ, ובכניסה לשירותים יש מדרגה קטנה,
השירותים אינם מותאמים.
מסעדת מואה
מאפיה המצדיקה סטייה מהכביש
יוסי אלעד הוא טבח ואופה מצטיין, שאחרי שנים במטבחי מסעדות נחשבות פתח באמצע פברואר השנה מאפייה וחנות משלו בשם "שק קמח". במקום נמכרים סוגי לחם שונים, כולם משֹאור, וממרחים שגם הם מעשה ידיו של אלעד (סוגי טפנד, מיני פסטו ועוד) וכן גבינות ממחלבות האזור, שמן זית ועוגות שאופות נשים מהסביבה. לגמרי שווה סטייה מכביש תל אביב-ירושלים.
הגעה: מבשרת החדשה, בצד הצפוני (מהצומת שמאלה על הגשר, ושוב שמאלה ברמזור שאחרי הגשר).
שעות פתיחה: א'-ה' 17:00-7:00, יום ו' עד כניסת השבת.
נגישות לנכים: נוחה.
שק קמח