טיפים והמלצות
חפשו טיפ/המלצה
לא נמצאו תוצאות...
מלון יפה ומיוחד
מלון "אמריקן קולוני" שנמצא ברחוב נבלוס בעיר המזרחית בירושלים הוא אחד המלונות היפים והמיוחדים בעיר. המלון שוכן בארמון תורכי מהמאה ה-19, מבנה עם קירות אבן עבים, תקרות גבוהות, ריהוט מסוגנן וחצר פנימית מקסימה. יש בו מסעדה ערבית ומגוון קולינרי נוסף, מרתף יינות, בריכה ושירותי ספא.
אמריקן קולוני
מלון מהסוג שלא רואים בארץ
מלון הבוטיק (21 חדרים) של ראשל ובנימין סיוון שבצפת נפתח לפני כחצי שנה וכבר קנה לו מעריצים, ואני ביניהם. בניין אבן צפתי שהלך והתפורר במרומי הר כנען קיבל טיפול אוהב ויסודי והפך למלון מהסוג שלא רואים בארץ. שום דבר בו לא סטנדרטי או מובן מאליו. הריהוט הוא אוסף שצברו בני הזוג במסעותיהם ברחבי העולם, כך שהלובי נראה כמו סלון בבית חם ומרווח. השירות באותו הסגנון – בעלי המקום נמצאים כל הזמן, מטפלים בַּכל, ולפעמים בנימין גם ממלצר בביסטרו שבקומת המבוא, שבו אפשר לאכול ממשהו קטן עד ארוחה מלאה בצהריים ובערב. החדרים מרווחים, ומרובם נשקף הר מירון במלוא תפארתו. בקומת הגג, קרוב לעננים, שלוש סוויטות גדולות, הפנטהאוזים, שהכל בהם גדול במיוחד: המיטה, המרפסת והג'קוזי שניצב במרפסת על במת עץ. בקומת המרתף יש ספא עם סאונה, ומעבר לקיר מרתף היינות והבר. אין פינוק גדול מזה.
נכים: גישה נוחה. שביל מיוחד מאפשר עלייה בכיסא גלגלים, ובתוך המלון יש מעלית גדולה. יש חדר המותאם לנכים.
וילה גליליי
לא נמצאו תוצאות...
קפה ולחם סביב השעון
שני פרטים חשובים לגבי לחם ביגה-קפה גרג שבקרית טבעון: בית הקפה הוא גם מאפיית לחם וגם פתוח 24 שעות, שבעה ימים בשבוע. הלחם הוא שאור בעבודת יד, ואפשר לקנות שלם או לאכול פרוסות במקום, למשל באחת מהאפשרויות של ארוחת בוקר. בתפריט המון סוגי קפה, מאספרסו תמים וטוב (7.5 שקלים) ועד קפוצ'ינו עם קצפת וסירופ איטלקי (15 שקל); בין המאכלים פלטות של בשרים או גבינות (59-47 שקל) וארוחת טופו (45 שקל). נעים ושוקק חיים, וצפוף ביום שישי.
פתוח: כל הזמן נכים: יש מדרגה קטנה בכניסה, אין שירותים מותאמים.
לחם ביגה-קפה גרג
מעדנים מהמטבח המזרח-אירופאי
המרכז השני (אך הראשון כרונולוגית) של טבעון הוא כיכר בן גוריון, בהמשך רחוב אלונים. חנות של בגדי שאנטי מבדים טבעיים צבעוניים בצד אחד של הכיכר, ובצד אחר מעדני מזרע, מעדנייה שבחמישי-שישי נמכרים בה גם מאכלים מתוצרת בית – סלטים, בשרים, ולביבות מהמטבח המזרח-אירופי. פתוח: א'-ה' 13:00-8:00, 19:00-16:00; ו' 14:00-7:30.
מעדני מזרע
מבחר גדול של עוגיות ומתוקים
ממתקי אבו זייד, ברחוב הראשי במַסעדה היא אחת מהקונדיטוריות שיספקו לגמרי כל תשוקה למתוקים. במקום מבחר גדול של עוגות מזרחיות.
ממתקי אבו זייד
קינוחים מצויינים
בכניסה למג'דל שמס בצד שמאל נמצא ממתקי חרמון (חִכּמת אבו ג'בל). אין שלט, צריך לשאול את העוברים ושבים או לצלצל אליו. אם פאוזייה ספדי סומכת עליו, אז גם אנחנו.
ממתקי חרמון
יופי של אוכל ביופי של מקום
בראשית היתה המחלבה של גלעד גולן, שהוא ורעייתו יעל היו התושבים הראשונים ביישוב האזרחי נמרוד. ומכיוון שהקונים ביקשו לשבת ולאכול, נוצרה המסעדה "קדרת המכשפה והחלבן" – בתחילה על בסיס הגבינות (עזים, אורגניות) ובהמשך נוספו הבשרים. לא מעצמם נוספו – האחראית על הקדֵרות היא השפית יעל גולן הנחבאת אל הכלים. והמכשפה של המסעדה תלויה בעשרות גרסאות שונות ומשונות על התקרה (אפשר לקנות, 85 שקל).
יופי של מקום על ההר, פונה אל הנוף. ויופי של אוכל – בעיקר קדרות, שמהן טעמנו את אלה של הפורל, הטלה והעוף בשמפניה להנאת חמשת הסועדים. יש עיקריות מפתות נוספות, אבל כמה אפשר. בין הראשונות טעמנו מרק עגבניות וזנגוויל שהיה מעדן וטס גבינות מצוינות, ובקינוחים אכלנו מכולם, מה יש. את הלחם עושים במקום, וגם את יישון הבשר, כבישת הירקות וכל מעשה אחר. השיכורה הזמינה לה טוואן, אחד משיקויי הבית, המורכב מליקר מלון, וודקה, שנפס, מרטיני לבן ועוד כמה דברים שעושים רק טוב.
(צילום: עפרה ריזנפלד)
פתוח: בכל יום מ-12:00 עד אחרון הסועדים בלילה.
בשישי-שבת ארוחת בוקר בשעות 12:00-10:00.
נכים: מדרגות בכניסה מקשות על כניסת נכים, אך אנשי המסעדה ישמחו לעזור בעלייה.
אין שירותים מותאמים לנכים.
קדרת המכשפה והחלבן
נרגילה ותבשילים בהזמנה
מסעדת עין אל-טינה במג'דל שמס היא מסעדה נוספת בעלת תפריט דומה לתפריט של מסעדת השלום במסעדֶה, שעות הפתיחה הן מהבוקר עד 20:00. לפחות במג'דל שמס נראו מסעדות וחנויות פתוחות בתשע בערב ביום שישי רגיל, אפילו לא בעונת התיירות. במסעדה אפשר גם לעשן נרגילה. תבשילים בהזמנה מראש.
מסעדת עין אל-טינה