טיפים והמלצות
חפשו טיפ/המלצה
לא נמצאו תוצאות...
צימר מפנק בנתיב השיירה
ההקפדה על כל פרט ופרט הופכת את חמשת בקתות האבן של רויטל ויהודה אבשלום מנתיב השיירה לבילוי זוגי בלתי נשכח. הצימרים בנויים מאבן ועץ, מבודדים אחד מהשני ומוקפים בעצי אבוקדו שמשום מה פירותיהם נפקדו מארוחת הבוקר הדשנה. החדרים נקיים ומטופחים מאוד ומלאי כל טוב: יין, עוגה ביתית, שוקולדים, מעדני חלב, מים מינרליים ועוד. כבר בדרך ל"נתיב לאוהבים" תקבלו טלפון מיהודה ורויטל שישאלו איפה אתם בדיוק. הם לא חטטנים, הם רק רוצים לתזמן במדויק את מילוי הג'קוזי המרווח שבמרכז החדר במים חמים ובקצף. על המרפסת הפרטית ימתינו לכם שני זוגות אופניים משוכללים וסאונה מעץ בחצר תרגיע את כאב השרירים מהרכיבה. אהבנו הכל אבל שני דברים במיוחד: את סרט הדי-וי-די שרויטל הביאה לחדרנו ליוותה קערת פופקורן ושבצימר יש קלסר מפורט על טיולים, מסעדות ואטרקציות שמציע הגליל המערבי. הקפדה על פרטים כבר אמרנו?
רויטל ויהודה יצרו את הבקתות במו ידיהם כפרק ב' של חייהם המקצועיים ומתוך אהבת אירוח ופינוק. זה ניכר בכל פינה, גם במחיר שתשלמו על התענוג.
מחיר: 900 שקל ללילה, כולל ארוחת בוקר; מינימום שני לילות בסוף שבוע
הנתיב לאוהבים
לישון בין הכרמים במדבר
בכרמי עבדת מגדלים ענבים ומייצרים יין, והנוף הנשקף במקום משתרע בין גפנים למדבר. המתחם כולל שש בקתות מרוחקות יחסית זו מזו, ארבע בריכות טבילה, ערסלים, מרפסות ומטבחון, וביחידה אחת יש גם ג'קוזי. בחדר יחכה לכם יין מתוצרת המקום.
מיקום: על כביש 40, בין שדה בוקר לעבדת מחיר: 550-450 לזוג ללילה כולל ארוחת בוקר; 1,500-1,200 שקל בסופשבוע (שני לילות)
כרמי עבדת
בית במדבר
הגענו למצפה רמון בדמדומים של שבת אחר הצהריים ונחתנו בבית במדבר. המבנה מחולק ל-12 חדרים עם מרפסת גדולה המשקיפה לנוף, ולמרות כמות החדרים הפרטיות נשמרת. העיצוב של המקום הוא החלק המרשים ביותר בחוויה: תקרות גבוהות, גוני ירוק וחום טבעיים ועיצוב סופר מודרני משולב באלמנטים טבעיים מהסביבה שמכניסים את שלוות המדבר לכל פינה. בחדר יש מטבח מאובזר, מיטה מפנקת וחלון גדול בתקרה שמבעד לו אפשר להביט בכוכבים. אחרי ארוחת הבוקר העשירה יצאנו לטיול אופניים באזור.
מחיר: 450 שקל לזוג ללילה, כולל ארוחת בוקר
בית במדבר
חאן פאטה מורגנה
מחיר: 65 למבוגר בבונגלוסים, 45 שקל לילד; 10 שקלים פחות לאוהל שלכם
חאן פאטה מורגנה
חניון הגן הלאומי ממשית
סמוך לגן הלאומי ממשית נבנה חניון לילה ובו אוהלים הנקראים "טוּקוּל" שמתאימים לשמונה אנשים. הלינה היא על מזרנים המונחים על רצפת עץ (הגב לא תפוס בבוקר שלמחרת!), ובמתחם יש שירותים ומקלחות חדשים, אזור בישול עם מקררים וגז, ועל הדרך – 25 אחוז הנחה על הכניסה לאתר ממשית.
מחיר: 45 שקל לאדם (300 שקל לאוהל)
חניון הגן הלאומי ממשית
לפז- צימר בשדה צבי
במושב שדה צבי בנגב המערבי בנו גיל וטל צימר מבוץ לזוג.
בנוסף לנתינה הגדולה וקבלת הפנים אנחנו גאים להתארח אצל אנשים חרוצים שמפריחים את הנגב-
נשוב לטיול אופניים בעונת הפריחה.
לפז
לא נמצאו תוצאות...
מלוא הטנא: מעדנייה אורגנית
הנופים הירוקים ומזג האוויר הנאה עשו לנו חשק לפרוש שמיכה, לפתוח בקבוק יין ולהוציא את הגבינות. בעודנו מחפשים אחר מקום להצטייד במצרכים צלצל הטלפון. אמא שלו. שוב. וגם הפעם באמתחתה המלצה חמה על מקום ש"אתם חייבים להיות בו, משהו נורא מיוחד". כך הגענו למעדנייה האורגנית של בני, שבקיבוץ בית השיטה. בני עשה שינוי גדול בחייו לפני כמה שנים. לאחר שעבד כמנהל מכירות של מפעל החמוצים של הקיבוץ, נסע לטיול באיטליה והתוודע לעקרונות תנועת הSlow Food-, הדוגלת בשימוש במוצרי מזון טריים שגודלו על ידי חקלאים מקומיים. את עקרונות השיטה מיישם בני במעדנייה שפתח, שבה אפשר למצוא מטעמים מגוונים, מפסטות אורגניות, דרך לחמים ממאפיות האזור, וכלה בתבלינים שהוא מכין במו ידיו. גם את החמוצים הטעימים, את הדגים המלוחים ואת הסלטים מכין בני בעצמו. במקום מבחר גבינות, יינות, ירקות, שמן זית, ואפילו מוצרי קוסמטיקה טבעיים. אם תבקשו, בני ישמח להכין לכם כוס קפה ממבחר התערובות בחנות ולספר לכם את החדשות האחרונות של הקהילה האורגנית.
בשורה התחתונה: הוא: מקום נפלא לקניית מוצרים איכותיים במחיר סביר בהחלט. היא: אפילו חמותי צודקת לפעמים.
מיקום: קיבוץ בית השיטה שעות: ב'-ה' 19:00-10:00, ג' עד 14:00, ו'-שבת 16:00-8:00, א' סגור נכים: נגיש ריבוע: כשר בלי תעודה
המעדנייה האורגנית של בני
ארוחה ירוקה:אוכל ביתי וחוויה אחרת
תחושה של אי הסכמה החלה להתרקם במכונית בעודנו מטפסים בדרך נוף הגלבוע. אחד מאיתנו מצא שוב את המקום הנידח ביותר על המפה להשביע את רעבונו. הצלע השנייה העדיפה להסתפק במסעדה שזה עתה חלפנו על פניה, אך כמו תמיד מצאה את עצמה כשראשה תחוב בנבכי המפה, מנסה להבין איך לעזאזל מגיעים למלכישוע.
מטרת הניווט הפעם היא ביתם של בני הזוג גיתי ורינת בן ישראל, שמבשלים למזמינים מראש ארוחה אורגנית. בחצר, ליד תנור ברזל מעשן, חיכו לנו תה צמחים וכדורי תמרים נפלאים. המשכנו את הארוחה בתוך הבית הצנוע, בין ציורי הילדים, מדפי הספרים וכלי הבישול. בימים חמימים מומלץ לאכול בחצר. גיתי, שעובד כמדריך נערים במוסד מלכישוע לשיקום נפגעי סמים, מגדל חקלאות אורגנית עם הנערים כדרך ריפוי, והירקות שגדלים במקום הם חלק עיקרי בארוחה. אפשר לבחור אחד מבין ארבעה סוגי ארוחות. אנחנו בחרנו ארוחת דגים (135 שקל כולל יין) וארוחה צמחונית (110 שקל). התחלנו במרק גזר ובטטה ובסלטים. למנה עיקרית אכלנו דג מושט בעשבי תיבול, שנצלה בתנור שבגינה ושמר על עסיסיות וטעם נפלא, ולזניה צמחונית נהדרת מלווה בסלט ירוק, שטרי ממנו לא טעמנו זה זמן רב. את המנה ליוו ירקות קלויים, ולקינוח נהנינו מעוגת תפוחים ביתית ומשיחה נעימה עם בני הזוג.
השורה התחתונה: הוא: יותר אמיתי מזה לא תמצאו. היא: שווה את הנסיעה הארוכה.
מיקום: ליד מלכישוע, יש שילוט שעות: בתיאום מראש נכים: שביל עפר מוביל אל הבית, אין שירותים מותאמים ריבוע: כשר בלי תעודה
גיתי ורינת בן ישראל
לאכול טעים טעים בתוך בוסתן מקסים
רוצה להמליץ בחום על מסעדת נעורה.הייתי שם כמה פעמים עם הילדים,האוכל משגע,השירות מכל הלב,המחירים נוחים וחשוב שיש תעסוקה מצויינת לילדים.שווה מאד.
נעורה באבו גוש
כשר למהדרין
מסעדת קיארה בעלת המטבח הים-תיכוני-צרפתי מיועדת בעיקר לאוכלוסייה שומרת הכשרות. האולם המרווח שבו היא שוכנת ליד טחנת הרוח ברחביה מלא בדרך כלל מפה לפה בקהל חרדי, מקומי וחו"לניקי. המנות מגוונת בקיארה, וגם רמתן אינה אחידה. הרביולי הממולא בפטריות יער למשל (45 ש"ח) שבמנות הראשונות מוצלח למדי, אך לא כך עם הטונה האדומה העטופה באצת נורי (49 ש"ח) שנותרה מיותמת בצלחת. בעיקריות אפשר ללכת על האנטריקוט המעושן, למי שאוהב (93 ש"ח) או על קונפי שוק ברווז ברוטב פירות יבשים (99 ש"ח). כדאי להזמין מקום מראש, אין עסקיות, קייטרינג או T.A. אירועים עד 120 איש וחובה להזמין מקום מראש.
קיארה
אווירה קסומה מעולם אחר
באפלולית הנעימה של בית התה של יאן כל הצרות נשכחות. מוסיקה קלאסית נשמעת ברקע, על הקירות פסלונים, תמונות וכלי נחושת, ועל מזרונים עטויי כריות בצבעי פסטל מסבים ירושלמים שלווים מכל הגילאים סביב שולחנות נמוכים ומשוחחים להם בנחת. אין עוד מקום כזה בירושלים, וכנראה גם לא בארץ כולה. בית התה של יאן הוא מוסד ותיק בבירה, שהוקם בשנת 1973 ועבר למשכנו הנוכחי ליד תיאטרון ירושלים בשנת 1978. הוא מנוהל על ידי דאהר זידאני, ומציע מאכלים צמחוניים מיוחדים ושתייה ערבה לחיך. התחלנו עם אינר – משקה קינמון חם עם אגוזים וצנוברים (12 ש"ח) שעושה חשק לעוד והמשכנו עם תה טיבטי בקנקן (9 ש"ח). אחר כך טעמנו מנה נהדרת בשם חציל פסטו (45 ש"ח) שכוללת חציל קלוי שלם נימוח בפה עם גבינה בתנור ברוטב פסטו, סלט בייבי טעים ומיוחד (30 ש"ח) שיש בו עלים, תפוזים, נבטים ופיסטוק. עברנו לפנקייק הודי משובח (35 ש"ח), ולשיר אללה – המצאה מקומית שהיא תחליף לפיצה (38 ש"ח), וקינחנו בקושטאמירה – גלידת מוס וניל-מוקה (25 ש"ח). שעות הפתיחה: א-ה, שבת: 17 עד 2 בלילה, שישי 15-7. יש גישה לנכים. אין אפשרות לאירועים או לקייטרינג, ויש TA. חניה – בחינם.
בית התה של יאן
ג'חנון ביתי
הג'חנון של דינה הוא ג'חנון ביתי בחצבה שבערבה.
כשרות: כשר בלי תעודה. רק בהזמנה מראש ורק בחורף.
הג'חנון של דינה