טיפים והמלצות
חפשו טיפ/המלצה
לא נמצאו תוצאות...
בית אבן קסום בכליל
מעל אפיק הוואדי, מאחורי אורוות סוסים, מונח בית הנופש של יוסי ורגינה גרינברג – אחוזת השחר. זהו בית אבן יפה שמשני קצותיו יש פתחים – לשתי יחידות הנופש. שני חדרי שינה בכל יחידה, וסלון גדול ומרפסת אל הוואדי. אין טלוויזיה, יש מיזוג אוויר מרכזי ויש מערכת סטריאו ופינת מטבח מאובזרת היטב שאפשר לבשל בה. בחוץ מנגל לשימוש הנופשים (בשר אפשר לקנות בכפר יאסיף הסמוך, ראו בהמשך). אפשר להזמין מסז'ים טיפוליים וקייטרינג משובח, מערבי או יפני. קסם ושקט, וגם כאן אין שכנים בעיניים. נכים: אין גישה לנכים, יש מדרגות בתוך היחידות.
אחוזת השחר
"עדן בגן" – בקתה קסומה בכפר ויתקין
במרכז הארץ ליד חוף בית ינאי, בקתה קסומה ורומנטית עטופה באהבה וגינה גדולה.אפשרות לארוחת בוקר מפנקת, וטיפולי מסג' שקט ורוגע , בעלת הבית רונית מדריכת צ'י קונג אפשר להצטרף אליה בבוקר להתנסות. יחד עם פעיליות בסביבה כמו רכיבת סוסים, טיולי אופניים וטרקטרונים מסעדות וחופים.
"עדן בגן"
צימר עם נוף ובריכה בעין הוד
על גג ביתו של יקיר גרשון, צלם מעין הוד, יש שתי יחידות אירוח מקסימות, לכל אחת מהן מרפסת נהדרת שצופה לחורשות זיתים ולמפרץ עתלית. החדרים נחמדים, עם מטבחון מצוייד וג'קוזי, אם כי ניתן היה להקפיד קצת יותר על הניקיון ולדאוג לתחזוקה הולמת, כמו החלפת וילון האמבטיה הקרוע. על החסרונות הקטנים מחפה, כאמור, המרפסת, ובעיקר בריכת השחייה הגדולה שצופה גם היא לנוף ולידה יש עץ חרוב גדול שאפשר ליהנות מצילו. אפשר לבלות שעות ארוכות ברחצה בבריכה ובבהייה בנוף מן המרפסת, וזה בדיוק מה שצריך כשיוצאים לחופשה. ארוחת הבוקר, שלא כלולה במחיר, מצויינת. לא כדאי להחמיץ טיול רגלי בכפר האמנים עין הוד, שהוא פינת חמד אמיתית.
יקיר עין הוד
אירוח עם יופי ואווירה בראש פינה
בבית האבן של אביב וקובי, השוכן במרחק הליכה קצר מאתר השחזור של ראש פינה, יש 4 סוויטות יפהפיות. סוויטה נוספת שוכנת בבוסתן. 5 הסוויטות נבדלות זו מזו בגודלן ובעיצובן, אבל כולן מפנקות, מצוחצחות ומציעות אירוח שונה למי שנמאס לו מבקתות העץ שנמצאות בכל פינה בגליל. אנחנו שהינו בסוויטת הר כנען, סוויטה רחבת ידיים עם ג'קוזי ענק ליד המיטה, פינה הסבה מקסימה, עבודות ויטראז' מקסימות, מטבח מצויד שכולל מכונת קפה וחדר רחצה מזמין במיוחד שכולל מקלחת עם זרמי עיסוי לגב. בנוסף לכל אלה, יש הרבה פינוקים קטנים להשלמת החוויה: צלוחית מלאה שוקולדים, בקבוק יין, קערת פירות, סבונים של "סבון של פעם" והרבה נרות. גולת הכותרת של המקום היא הבוסתן הנהדר, שכולל עצי זית, רימון, חרוב, תות ועוד, פינות ישיבה, פעמוני רוח, כסאות נדנדה וערסל, ובקיץ גם בריכת טבילה מתחת לעץ התות. ארוחת הבוקר שכלולה במחיר מצוינת, ולא כדאי להחמיץ את הפנקייקס שעשויים מחיטה מלאה ומוגשים עם ריבת דובדבנים. המקום מומלץ במיוחד לזוגות עם תינוקות, שבדרך כלל לא רצויים במרבית הצימרים ברמה זו באזור הצפון, אבל כאן מתקבלים בברכה.
פינה בלב
צימרים
צימרים ביסוד המעלה מפנקים בטרוף עם ג'קוזי, פינוקים, אירוח ברמה והכי חשוב במחיר שווה לכל נפש.
ממליץ בחום לכל מי שיודע להנות מהחיים.
בקצה המושבה
לא להתקרב למלון מרידיאן ים המלח
תת רמה של שירות, טינופת בחדרים הכוללת בין היתר עובש במקלחות, טינופת בחדר האוכל, ציוד שבור.
מרידיאן ים המלח
לא נמצאו תוצאות...
פוקצ'ה בר: המלצה מקומית
המתחם הצמוד לתחנת הדלק שליד מעיין ברוך משופע מסעדות ובתי קפה. בעקבות המלצות חמות שקיבלנו מכמה מקומיים החלטנו לנסות את פוקצ'ה בר. העיצוב הנעים של המסעדה מצליח להשכיח מלב את תחנת הדלק שבחוץ. מיד עם הגיענו הוגשה לשולחן פוקצ'ה טרייה וחמה מלווה בממרחים מצוינים של פלפלים חריפים ועגבניות. מזל שהצלחנו לעצור את עצמנו מלאכול את כולה והשארנו מקום להמשך. למנה ראשונה הזמנו קרפצ'יו חצילים ועגבניות עם גבינת פטה שתובל בלימון ושום (22 שקל) והיה נפלא. כמו כן טעמנו סופלי, כדורי אורז מטוגנים ממולאים גבינה וירקות (36 שקל), מנה מצוינת, אם כי מעט כבדה. למנה עיקרית אכלנו לזניית קישואים, עגבניות ושמיר (54 שקל) שהיתה פשוטה ומדויקת בטעמיה. הזמנו גם מנת זנב שור וירקות שורש (75 שקל), אחת המנות האהובות עליו. הבשר היה נימוח ומלא טעמים, בהחלט אחד הטובים שטעמנו. הקינוח, קרם עדין של קוקוס עטוף בפרוסות בננה המוגש עם עוגיית שוקולד (30 שקל), היה סיום מושלם לארוחה הטעימה. תשאירו לו מקום.
השורה התחתונה: היא: אוכל נהדר במחירים סבירים. הוא: אל תחמיצו אם אתם באזור.
שעות: א'-שבת 23:00-12:00, כדאי להזמין מקום מראש
כשרות: לא כשר
נכים: גישה נוחה, השירותים לא מתאימים לכיסא גלגלים
פוקצ'ה בר
פאוזה: אוכלים לאט
לפני כשלוש שנים פתחו עינת ואביגדור רותם פונדק קולינרי המושתת על עקרונות תנועת הסלואו פוד, הדוגלת בשימוש במוצרי מזון טריים ומקומיים ובלקיחת אחריות על המזון שאנו אוכלים (פרטים נוספים באתר אינטרנט: www.slowfood.org.il). בפונדק אפשר לבלות סוף שבוע קולינרי וחברתי הכולל לינה וארוחות בוקר וערב. על בסיס מקום פנוי ובהזמנה מראש יכול גם מי שלא לן במקום להצטרף לארוחת הערב המשותפת. מכיוון שחששנו מעט שהאווירה תהיה פורמלית מדי, הצטיידנו בזוג הורים חובבי שיחה שנענים לכל אתגר קולינרי.
כבר עם הגיענו התפוגגו החששות כשעינת קיבלה את פנינו בחיוך רחב ואביגדור הגיש לנו כוסות לימונצ'לו תוצרת בית ומתאבנים של מרווה, סטיביה וגזר בטמפורה. השילוב בין עשבי התבלין לציפוי הפריך היה פתיחה מבטיחה. לאחר שעינת הציגה את הסועדים התיישבנו לשולחן וחיש קל נמזגו לכוסותינו יינות שרדונה ומרלו של גמלא. הארוחה בת חמש המנות נמשכה אל תוך הלילה וסביב השולחן התפתחו שיחות מרתקות בניצוחם העדין של עינת ואביגדור. אפילו הביישנית מבין שנינו הצליחה להרגיש בנוח. הוריה, שאינם ביישנים כלל, נהנו מקהל חדש לסיפוריהם.
פתחנו את הסעודה, מעשה ידיו של אביגדור, בקיש בצל ירוק שהוגש עם רוטב לימוני של גבינת עזים וקושט בקרפצ'יו סלק. טעמו היה עדין ונפלא. למנה שנייה אכלנו בייבי שרימפס על מצע מנגולד, פטריות וקישואים ברוטב לימון וחרדל. אחריה טעמנו דג סמלט על מצע של סלק, לימון כבוש ושמנת חמוצה. שתי המנות היו מפתיעות בדיוקן ובטעמן הנהדר. למנה עיקרית הוגש שוק טלה בעשבי תיבול שלווה בפירה כתום, שעועית ירוקה, חיטה עם שמיר וסלט ירוק. הבשר היה עסיסי וטעים גם למי שאינו נמנה עם אוהבי הטלה. קינחנו בקרם שוקולד עם נענע וקוקוס, שילוב מושלם של טעמים. הערב הקסום הסתיים בצפייה משותפת בתוכנית "רק בישראל" שהקליטה עינת לבקשת הקהל. כמה חבל שלא יכולנו להישאר לישון.
השורה התחתונה: היא: האהבה לאנשים ולאירוח ניכרת בכל פרט. הוא: ערב קולינרי קסום ובלתי נשכח.
שעות פתיחה: ה'-ו' בהזמנה מראש; מגיל 14 ומעלה
כשרות: לא כשר
נכים: גישה נוחה, השירותים לא מותאמים לכיסא גלגלים
מחיר: 200 ש"ח לאדם
פאוזה
בר עם אווירה
במורד שלומציון המלכה, קרוב לממילא, בבניין פינתי מעוגל, נמצא המקום השוקק ביותר בירושלים. צ'אקרה הוא גם בר וגם מסעדה בשתי קומות. המיקום והאווירה עושים את הירושלמיות המבורכת, התפריט בינלאומי מצוין: ריזוטו פירות ים (88 שקל), ספריבס לבן בזיגוג קרמל, אנטריקוט 350 גרם (84 שקל) ועוד הרבה, ובמיוחדים: צ'יפס ברבוניה, תבשיל ארטישוק ירושלמי וקציצות טלה או מעדן שטעמתי, שרימפס על לבבות ארטישוק. להזמין מקום, כי תמיד מלא. פתוח: כל יום 3:00-18:00. נכים: גישה נוחה לקומה הראשונה, אבל השירותים בקומה השנייה. (צילום: עפרה ריזנפלד)
צ'אקרה
ללכת בעקבות הריח
כדי להגיע אל פאוזייה ספדי במג'דל שמס פשוט תתקשרו והיא תסביר לכם בטלפון איך להגיע. כשתיכנסו תחושו בריח התבשילים ותדעו שהגעתם למקום הנכון. השולחן ערוך בסלון שחלונותיו הגדולים מציגים את נוף הכפר. פאוזייה מגישה מבחר של מאכלים מצוינים: פול, חומוס, עוף ממולא, כּפתָה – קציצות טובות, אורז עם אטריות וצנוברים, מרק שעועית וסלט ירקות. זהו אוכל ביתי במיטבו – לא מסובך, מתובל בטעם (את התבלינים היא קוטפת ומכינה בעצמה), מוגש בשפע וטעים מאוד. הבית נקי ונוח, על הקירות תמונות של בני משפחה ושל הנסיכה דיאנה. לקינוח פירות טריים, ועם הקפה עוגות מתוקות מתוצרת הקונדיטוריות שבסביבה. חוויה מענגת. יש לתאם יום-יומיים מראש. (צילום: עפרה ריזנפלד)
נכים: גישה נוחה.
אין שירותים מותאמים לנכים.
פאוזייה ספדי
שלוש סדרות של יינות
רק לפני שנתיים נפתח ולפני שנה החל לשווק את יינותיו, וכבר מוכיח יקב הבוטיק שביישוב אודם רצינות רבה. היינות, קברנה סוביניון ומרלו, טעימים ומחליקים בגרון, וליין רזרב יש "עומק, עוצמה, אופי, גוף", כפי שהתבטא מבין עניין שהיה שקוע בטעימה כשהגענו. שלוש סדרות של יינות יש ביקב: סדרת נמרוד, סדרת הר אודם וסדרת וולקני שענביה מגיעים מכרם אורגני, ויש גם יינות קינוח בסגנון פורט ושיכר דובדבנים מהפירות באזור. זוהי יצירה משפחתית של מיכאל אלפסי, רעייתו עידית, שני בניהם ושתי בנותיהם. הבציר ידני והוא נעשה מוקדם בבוקר, לפני שהגפנים מתחממות, מכיוון ש"צריך את הענבים קרים וישֵנים", כדברי אדם אלפסי.
הסבר מפורט על תהליך הייצור אפשר לקבל במחיר 10 שקלים, כולל טעימות (לא לילדים קטנים, הם משתעממים).
פתוח: א'-ה' 15:30-10:00, רצוי לתאם מראש. ו' וערבי חג 15:00-10:00, סגור בשבת.
נכים: גישה נוחה, יש שירותים מרווחים אך לא מותאמים לנכים.
יקב הבוטיק
קפה קרטוש
קפה-מסעדה חלבי בקיבוץ יהל שפתוח מיום רביעי עד שבת. בית הקפה נפתח כשקרן כהן – שמתגוררת בהתיישבות בודדים כמה קילומטרים מצפון לקיבוץ יהל – הגיעה למסקנה שהאזור זקוק לבית קפה והציעו לה את בית הילדים הישן. המקום שופץ והוסב למסעדה חלבית אינטימית ומזמינה. קרטוש הוא המפלט האורבני היחיד באזור, וחוץ משעות הפתיחה המתעתעות, הוא שם בכיס הקטן כל בית קפה תל אביבי.
הגעה: נכנסים לקיבוץ יהל, ממשיכים ישר עד שביל כורכר ופונים ימינה.
שעות: ד'-ה' 17:00-23:00; ו' 9:00-16:00, 20:30-חצות; שבת 9:00-14:00, 17:00-חצות.
קפה קרטוש