טיפים והמלצות
חפשו טיפ/המלצה
לא נמצאו תוצאות...
לא נמצאו תוצאות...
לא נמצאו תוצאות...
מוזה בהר: מסעדה צרפתית נהדרת בהרי יהודה
אסתטיקה ויופי – הם שעומדים במרכז החוויה במסעדה החדשה בשורש – מוזה בהר. העין שרואה את הנופים המרהיבים מרחוק ואת המנות האסתטיות מקרוב, והחיך שטועם טעמים מורכבים ונפלאים – יוצרים חוויה רב-חושית נעימה במיוחד.
הגענו לשם בשעות הערב המוקדמות (מומלץ – בגלל הנוף וכדי להקדים את עשרות הסועדים האחרים) והושבנו ליד אחד השולחנות הרבים הצמודים לחלונות הארוכים, מהם נשקפים הרי ירושלים במלוא הדרם. לא רחוק מאתנו חגגו כ-30 סועדים רוסים את עצם קיומם, והפתיעו אותנו ברמת הדציבלים הנמוכה שהפיקו. ואנחנו, זוג עם פעוט, זכינו בחגיגה קולינרית, שרובה זרמה ישר לקיבתי (בן הזוג והפעוט – כל אחד מטעמו – די בררנים בכל הקשור לאוכל). תחילה הגיעו המנות הראשונות: מנת שרימפס בחמאת פרנו, שומר וטרגון – שאין לי מלים לתאר חוץ ממדהימה. שילוב טעמים מסעיר ומענג (46 ₪), קרפאצ'יו פילה בקר – עם ערמונים, סלק ופרמז'ן – עוד שילוב מנצח של טעמים שנמזגים היטב בפה (44 ₪) ופטה כבד מעולה עם פחזניות ופלחי מנדרינה (49 ₪). הקדימו אותם בכמה דקות – צלוחית מאורכת ובה שלושה ממרחים, ולצדה סלסלת לחמים. את המנות העיקריות כבר לא צלחתי, אבל הפעוט, שלא נגע בראשונות, הסתער על פסטת העגבניות – מנת ילדים שהוגשה לו עם כוס מיץ תפוזים (תמורת 35 ₪ לשניהם) ובן הזוג – על מנה מעניינת שכבר סימן בעבר – טאג'ין חזה עוף עם פולי חומוס, לימון כבוש וזיתים (63 ₪). לאחרונות כבר הגענו בצליעה, אז החלטנו לוותר, על אף ששמן יצא למרחוק.
האוכל הוצג באדיבות והגיע במהירות על ידי המלצרית הנחמדה, ופגשנו גם את ירון ארמוזה, הבעלים הידידותי והחביב, שמסתובב בין השולחנות ובודק שהכל מתפקד ומתקתק כמו שצריך. ירון פתח את המקום לפני כשבעה חודשים, צמוד לצימרים 'ירוק בהר'. בזמנו הפנוי (יש כזה?) הוא מנהל מרפאה ומעבדת שיניים, בעל (ליפעת, הכוח המניע) ואב לארבעה. השף – קובי קטני, שבעברו 12 שנים באוסטרליה, בין השאר כשף של מסעדת chez Olivier, הוא האמן שמסתתר מאחורי המנות המעוצבות והטעימות להפליא.
שעות הפתיחה: שני-שבת 8:30- אחרון הלקוחות. (עסקית: 17-12)
לא כשר
מוזה בהר