הערמונים של יערות ברטאניה, השבלולים של בורגוניה, עשבי התיבול מהרי האלפים - אלה הם הצבעים והמכחול שבהם מבטאים השפים של המטבח הצרפתי העילי את הנופים, האווירה וזכרונות ...
אביטל ענבר
פורסם 7.4.16
עד כמה דומה השולחן הערוך בביתנו לסעודותיהם של אבות־אבותינו לפני כשני מיליון שנה; באיזו מידה שונה תכולתן של שקיות הסופרמרקט שלנו מהמזון שמביאים הבושמנים הביתה והאומנם התבסס ...
ד"ר דבי הרשמן
פורסם 14.11.15
לטאות צלויות, חיפושיות בטיגון קל, מעדן ביצי איגואנה או מטבל תיקנים - כמעט לכל מה שזז יש בעולם מישהו שישמח להכין ממנו ארוחה, ומישהו אחר שיסרב לטעום ...
מיכאל פרימן
כל תרבות וכוס התה שלה: בסין לגמו תה ירוק צלול בספלי חרסינה וכתבו עליו שירים. בהודו גידלו את התה השחור וזיווגו לו חלב וסוכר. בתורכיה שותים אותו ...
דן דאור
הנה דוגמה לגדולתו של המטבח הסיני: הברווז הפקינזי, מאכל יוקרתי שעלה רק על שולחנות קיסרים, שינה שם לברווז בנוסח יונאן והפך למאכל עממי השווה לכל נפש. זהו ...
ישראל אהרוני
עודכן 19.5.18
המושג החבוט "קיבוץ גלויות" מקבל משמעות נהדרת בהקשר של אוכל. בארץ מתקיים היום מצב שהוא חלומו של כל גסטרונום. יהודים הגיעו לכאן משבעים גלויות והביאו איתם עשרות ...
ז'אנה גור | צילומים: יואב לף
פורסם 15.9.08
ההינדים נמנעים מאכילת פרות, למוסלמים אסור לשתות אלכוהול, הרסטאפריאנים בג'מייקה מקפידים על צמחונות מוחלטת וליהודים חוקי כשרות מפורטים, שהמפורסם בהם הוא הטאבו על אכילת חזיר. מה רוצים ...
זהרה רון
פורסם 22.1.07
מאז שתירבת האדם את הדגן, הפך הלחם לסוגיו לאחד המאכלים הבסיסיים בתרבות המערב: ביוון חגגו את פסטיבל הלחם, ברומא את חג התנורים ובמזרח הקרוב את תחייתו של ...
עדי יעקובוביץ'
איך עשה תפוח האדמה את דרכו מיבשת אמריקה לאירופה ובחזרה; למה התקשטה מארי אנטואנט בתפוחי אדמה ומדוע הטילו הסקוטים איסור חמור על אכילתם, בעוד האירים היגרו בגללם ...
דוני ענבר
עודכן 25.9.17
כשמטפסים על הר, כל גרם מיותר שסוחבים יכול להיות ההבדל בין הצלחה לכישלון. אבל מאמץ הטיפוס שורף לפעמים גם 10,000 קלוריות ביום אחד, ורצוי מאוד לספק לגוף ...
דורון אראל
פורסם 8.1.07