מאז ביקורו הראשון במולדת הצ'ילי, אז עלתה לשונו בלהבות ומצחו הגיר זיעה, למד השף איתמר דוידוב כמה וכמה דברים על החריף־החריף הזה, הפלפל הקטן שכבש את העולם. ...
איתמר דוידוב | צילומים: אייסטוק
פורסם 16.4.16
אנשים איבדו את חייהם בגללם, מדינות נלחמו עליהם ויבשות התגלו בזכותם. תולדות התבלינים ששינו את פני העולם - מהימים שחיי אדם היו שווים שק פלפל שחור ועד ...
אורן קנר | צילומים: אייסטוק
פורסם 31.1.16
הם ריחניים, ססגוניים ומלאי טעם, ואפשר ליהנות בהם ממפגש אנושי מרתק. כמה שוקי תבלינים מוצלחים במיוחד ברחבי העולם, כולל אחד בישראל
מערכת מסע אחר אונליין | צילומים: אייסטוק
פורסם 28.10.12
במאה ה־17 היה אפשר להשיג 60 אלף אחוזי רווח מסחר באגוז מוסקט, שגדל אז בשפע באדמה הגעשית הפורייה של "איי התבלין", היום חלק מאינדונזיה. ההולנדים קפצו על ...
גיא שרת | צילומים: אימג'בנק ישראל
פורסם 15.10.12
ארבעה איים קסומים ברחבי העולם, שבנוסף לחופים יפים, טבע נפלא ותרבות מרתקת, הם מהווים מרכזים עולמיים לייצור וייצוא תבלינים
פורסם 10.10.12
האזוב המצוי, או בשמו הערבי זעתר, משמש לתיבול וגם כמרפא לשלל תחלואים, משיכוך כאבי שיניים ועד מניעת הצטננות. נסים קריספיל מספר על שעותיו היפות ועל רגעיו הקשים ...
נסים קריספיל | צילומים: דורון הורוביץ
פורסם 7.10.12