שוקולד הוא כבר מזמן לא רק ממתק לילדים. בשנים האחרונות נפתחו בארץ מפעלים קטנים ואיכותיים שבהם מייצרים שוקולד בעבודת יד ולצדם יש מרכזי מבקרים המציגים את תהליך ...
סימי שאואר
עודכן 18.8.22
המבקר מן החוץ מוצא עצמו נפעם מהרצינות שבה לוקחים הבלגים את השוקולד שלהם. סביב השוקולד, ייצורו וצריכתו, יש תרבות שלמה, והאסתטיקה היא חלק חשוב מהסיפור
זהרה רון | צילומים: משה שי
עודכן 3.7.17
מהפרלינים המפורסמים של בריסל, דרך הקאפקייס שכיכבו ב"סקס והעיר הגדולה" ועד עוגת זאכר טורט בבית הקפה הווינאי שבו היא הומצאה - הנה כמה מקומות מתוקים במיוחד ברחבי ...
מערכת מסע אחר אונליין
פורסם 3.3.16
מהשוקולדים המפוסלים של פטריק רוז'ה, דרך המקרונים המושלמים של פייר ארמה ועד הלחמים הנהדרים של פואלין. מסע גרגרני במיוחד בין השוקולטרי, הפטיסרי והבולנז'רי הכי שווים בפריז. גילטי ...
ליהי רון
פורסם 20.12.15
ממשקה הקקאו שהאצטקים נהגו לשתות כדי לרפא כאבי בטן ועד הפרלינים הבלגים המשובחים - מסע שכולו מתיקות ועונג בעקבות השוקולד, הממתק שגם מבוגרים לא עומדים בפניו
רותם בר כהן
פורסם 12.11.15
השילוב של שוקולד ואלכוהול אולי נשמע מעט מוזר, אבל אם תדעו כיצד לחבר ביניהם תגלו שהם יכולים להיות החברים הכי טובים. טיפים להתאמת שוקולד לאלכוהול ומתכונים לקוקטיילי ...
זיו מנור
פורסם 30.3.15
בשנים האחרונות הוכפלה צריכת השוקולד בארץ וגם הטעם הישראלי התעדן. קווים לתולדות החטא השחור בארץ הקודש - מה"שמנונית", דרך השחר העולה המיתולוגי ועד חנויות הבוטיק
גליה גוטמן
פורסם 29.10.13
שוקולד או מרציפן? ריבה או דבש? תמרים או חלבה? אפשר להפסיק להתלבט. ברחבי הארץ פזורות שלל נקודות מתוקות שבהן תוכלו לטעום, להתנסות וכמובן גם לקנות מהמתוק-המתוק הזה
רכבת שוקולד, מוזיאון מרציפן ומפעל לשוקולד הם אטרקציות שכל חובבי המתוקים ישמחו לשלב בטיול. כמה המלצות לבילוי מתוק
פורסם 6.9.13
אין ויכוח על כך שבבלגיה מייצרים שוקולד נפלא - רך, נימוח, בעל מרקם קטיפתי וטעם אסרטיבי. אבל האיכות המעולה אינה סוף הסיפור אלא רק תחילתו. סביב השוקולד ...
פורסם 2.4.13