הנה דוגמה לגדולתו של המטבח הסיני: הברווז הפקינזי, מאכל יוקרתי שעלה רק על שולחנות קיסרים, שינה שם לברווז בנוסח יונאן והפך למאכל עממי השווה לכל נפש. זהו ...
ישראל אהרוני
עודכן 19.5.18
המטבח היהודי־מרוקאי עושה עלייה
ישראל אהרוני | צילומים: נסים קריספיל
פורסם 10.5.09
פסטלים אוכלים גם בתורכיה, קוסקוס מבשלים גם בתוניסיה ותבשילי כבש מוצאים בכל המזרח התיכון וצפון אפריקה. אז מהו אוכל מרוקאי אותנטי? זה של התושבים המקוריים, שבטי ברברים ...
ישראל אהרוני | צילומים: נלי שפר
פורסם 15.3.09
האוכל בבאלי מוגש קודם כל לאלים. המנחות, המנות הגדושות, המזון שטרחו עליו שעות ארוכות, כל אלה מיועדים להשביע את רצון האלים. רק לאחר מכן, בעדיפות נמוכה יותר ...
פורסם 8.11.08
כך כתבה חמדה בן יהודה, סופרת העלייה הראשונה ורעייתו של מחדש הלשון, לישראל אהרוני, הזואולוג העברי הראשון. במחצית הראשונה של המאה ה־20 סייר אהרוני במזרח התיכון, חקר ...
יאיר קדר
עודכן 9.11.24