אתונה, בירת יוון, היא אחת מאותן ערים, לצד ירושלים ורומא, הזוכות בתואר "נצחית". אתונה המודרנית עברה שינוי דרמטי, בעיקר בעקבות המשחקים האולימפיים שהתקיימו בה בשנת 2004, אז הושקעו מיליארדים בבנייה, בניקיון ובחידוש פני העיר. התחבורה הציבורית הידועה לשמצה זכתה לרכבת תחתית חדשה, המשוכללת ביותר באירופה, שדה תעופה חדש מנעים את ההגעה לעיר, מדרחובים יפהפיים מחברים ומקלים את הגישה אל האתרים העתיקים, וכאלה לא חסרים באתונה (הפרתנון, למשל, נחשב למבנה העתיק החשוב ביותר בעולם המערבי). סיבות אחרות שמצדיקות חופשה קצרה באתונה הן האווירה המיוחדת במועדוני העיר, המוזיקה היוונית שאפשר לשמוע בה, האוכל המצוין שמגישים במסעדות והכנסת האורחים היוונית. תיירים רבים זורמים לעיר כיוון שזוהי נקודת יציאה טובה לטיול קסום באיים שבסביבה.
אתריה המרכזיים של אתונה
האקרופוליס – גבעה המתנשאת מעל אתונה, שעל ראשה מתנוסס האתר הארכיאולוגי החשוב ביותר בעיר, הפרתנון. האגורה – כיכר השוק ששימשה המרכז הפוליטי והמסחרי של אתונה בעת העתיקה. בין השרידים המרשימים שנותרו כאן, מקדש הפאיסטוס ומגדל הרוחות.
המוזיאון הלאומי לארכיאולוגיה – המוזיאון הארכיאולוגי הטוב ביותר ביוון, עם אוסף עתיקות מקיף ומרתק הכולל ציורי קיר מינואיים שנמצאו באי תירה (סנטוריני), פסלים יפהפיים בני אלפי שנים, אוצרות זהב שהתגלו בקברים עתיקים ועוד.
הפלאקה – הרובע העתיק של אתונה הוא אזור תיירותי מאוד (יש שיאמרו תיירותי מדי), עמוס במסעדות, חנויות לממכר מזכרות, מועדונים ומקומות לינה ברמות שונות, אבל עדיין נותר קסם בסמטאותיו הקטנות והסבוכות. בלילה יפה כאן במיוחד.
אנפיוטיקה – שכונה ציורית מצפון לאקרופוליס עם מבוך של רחובות מפותלים, בתים קטנים צבועים בלבן ושיחי בוגונוויליה הפורחים בעונה בשלל צבעים.
הגנים הלאומיים – הריאה הירוקה של אתונה, פארק רחב ידיים עם אגמים, פסלים, גן חיות קטן ומגרש משחקים.
פיראוס – עיר נמל הסמוכה לאתונה, ממנה יוצאות מעבורות לאיי יוון וספינות ליעדים רחוקים יותר. גם אם אינכם מתכוונים להפליג מכאן, ביקור באזור המרינה והנמל מכניס לאווירה ים תיכונית תוססת.
לפתוח שולחן מזטים
המלצה גסטרונומית שלי למטיילים ביוון היא לפתוח שולחן מזטים. יש כמה דברים שכדאי להזמין כשאוכלים במסעדות ביוון: יגידס - שעועית ענקית שמבושלת לילה שלם עם רוטב סמיך של עגבניות טריות, עם שום ושמן זית; סקורדליה - מעין סלט שום; קוליקיתקיה פיגניטה - רצועות קישואים מטוגנות), מרידס (דגיגונים טבולים בביצה וקמח ומטוגנים בשמן עמוק, כמו צ'יפס; צזיקי - יוגורט עם שום ומלפפונים; טרמו סלטה - סלט ביצי דגים; סגנקי טירי - גבינה שמזכירה קצת קשקבל, מצופה בביצה וקמח ומטוגנת קלות מכל צד, ומוגשת עם לימון כמו סטייק. בתיאבון!
טברנה קטנה ומקסימה באתונה
טברנה מקומית קטנה עם אוכל טוב ומוסיקה חיה, זמרים צעירים, שירים מוכרים (שמושרים ומתורגמים אצלנו ע"י פוליקר, גבריאלוב וכו')
מאכלים יוונים צמחוניים
לצמחונים לא קל למצוא אוכל מתאים בעיר כיוון שיש מעט מאד מסעדות צמחוניות...
מאכלים יוונים מסורתיים מצוינים
Taverna Tou Psirri נמצאת ברובע האופנתי פסירי, ומגישה מאכלים יוונים מסורתיים מצוינים...
מלון משוגע וכייפי
הבייבי גרנד נמצא במקום מעולה, ממש במרכז העיר, מול העירייה וליד שוק הבשר המפורסם של אתונה.
לשכות תיירות לשכת התיירות הממשלתית היוונית: כתובת: רחוב שלום עליכם 5, תל אביב. משרדי לשכת התיירות היוונית הממשלתית באתונה. כתובת: Leoforos Amlias 26, Syntagma. טלפון: 30-210-3310392/716/640. מטבע אירו הפרש שעות אין תקשורת הקידומת הבינלאומית של יוון היא 30, והקידומת של אתונה היא 210. תחבורה רוב אתרי העתיקות והמוזיאונים של אתונה נמצאים במרחק הליכה זה מזה,…
אשרות ושגרירויות ישראלים הנוסעים לאתונה אינם זקוקים לאשרת כניסה. שגרירות יוון בישראל כתובת: רחוב דניאל פריש 3, תל אביב. טלפון: 03-6094981, 03-6910924. שגרירות ישראל באתונה כתובת: Marathonodromou Street 1 Paleo Psychico. טלפון: 30-210-6719530/1, 30-210-6722183. איך להגיע מטוסי "אל על" ו"אולימפיק" מגיעים לנמל התעופה החדש והמודרני באתונה. קו המטרו מספר 3 מחבר בין נמל התעופה למרכז…
גבעת האקרופוליס (Acropolis) תיאטרון דיוניסוס על המדרון הדרום מזרחי של האקרופוליס | צילום: ברוך גיאן האתר החשוב והמרשים ביותר בעיר. כיאה לחשיבותו, גבעה זו מתנשאת מעל העיר ובראשה הפרתנון (Parthenon), מביטה מלמעלה על העיר המשתרעת לרגליה, ונשקפת מכל פינה במרכז העיר, כתזכורת תמידית לעברה המפואר. גניבות בידי שודדים וארכיאולוגים נוכריים, פגעי הטבע, פיצוץ ושריפה במהלך קרב…
אוכל האוכל תופס מקום מרכזי בתרבות היוונית ונחשב לחלק מהנאות החיים. הישיבה מסביב לשולחן במסעדה, טברנה או בבית קפה היא מעין טקס המתנהל השלווה ובנחת. המנות הראשונות נקראות מזדס (Mezedes), תבשילים חמים וקרים המוגשים בצלחות קטנות ומתובלים בצמחי תבלין. המנת העיקריות הן בדרך כלל דגים, מאכלי ים (דיונונים, תמנונים, חסילונים, חלזונות וצלופחים) או בשרים על הגריל.…
לפתוח שולחן מזטים
המלצה גסטרונומית שלי למטיילים ביוון היא לפתוח שולחן מזטים. יש כמה דברים שכדאי להזמין כשאוכלים במסעדות ביוון: יגידס - שעועית ענקית שמבושלת לילה שלם עם רוטב סמיך של עגבניות טריות, עם שום ושמן זית; סקורדליה - מעין סלט שום; קוליקיתקיה פיגניטה - רצועות קישואים מטוגנות), מרידס (דגיגונים טבולים בביצה וקמח ומטוגנים בשמן עמוק, כמו צ'יפס; צזיקי - יוגורט עם שום ומלפפונים; טרמו סלטה - סלט ביצי דגים; סגנקי טירי - גבינה שמזכירה קצת קשקבל, מצופה בביצה וקמח ומטוגנת קלות מכל צד, ומוגשת עם לימון כמו סטייק. בתיאבון!
טברנה קטנה ומקסימה באתונה
טברנה מקומית קטנה עם אוכל טוב ומוסיקה חיה, זמרים צעירים, שירים מוכרים (שמושרים ומתורגמים אצלנו ע"י פוליקר, גבריאלוב וכו')
מאכלים יוונים צמחוניים
לצמחונים לא קל למצוא אוכל מתאים בעיר כיוון שיש מעט מאד מסעדות צמחוניות...
מאכלים יוונים מסורתיים מצוינים
Taverna Tou Psirri נמצאת ברובע האופנתי פסירי, ומגישה מאכלים יוונים מסורתיים מצוינים...
אוכל האוכל תופס מקום מרכזי בתרבות היוונית ונחשב לחלק מהנאות החיים. הישיבה מסביב לשולחן במסעדה, טברנה או בבית קפה היא מעין טקס המתנהל השלווה ובנחת. המנות הראשונות נקראות מזדס (Mezedes), תבשילים חמים וקרים המוגשים בצלחות קטנות ומתובלים בצמחי תבלין. המנת העיקריות הן בדרך כלל דגים, מאכלי ים (דיונונים, תמנונים, חסילונים, חלזונות וצלופחים) או בשרים על הגריל.…
משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:
כתבות מצוינות ומקצועיות על אתונה והתרבות היוונית
תודה רבה
א.שחר
02.12.23
אליעזר שחר הגיב:
כתבות מצוינות ומקצועיות על אתונה והתרבות היוונית
תודה רבה
א.שחר
02.12.23