שנים רבות שומרת מנטה ריי, המסעדה התל אביבית הותיקה שבחוף עלמה בתל אביב, על האווירה והאוכל האופייניים שלה, שמשלבים מטבחים שונים מרחבי העולם בקלילות ובתחכום...
מרגרט תייר היא ללא ספק האמא של הבשלניות. במקדש הקטן שלה המשקיף אל הים היא יוצרת מאכלים שחלקם בהחלט יכולים לספק סוג של חוויה דתית. אם אתם בעניין של חפוז זה לא המקום בשבילכם...
בכל העולם יש סימן מובהק אחד ויחיד באמצעותו אפשר לשפוט מסעדה סינית: האם חבורות סינים מקומיות יושבים בה לאכול? אם התשובה חיובית, אין סיכוי ליפול. מסעדת סינג לונג עוברת בקלות את המבחן...
מסעדת על המים היא מסעדת דגים ופירות ים ותיקה שמרפסתה פונה ל"חוף השרון". זוהי אינה מסעדה זולה וגם המנות בה אינן מקוריות. אך שנים היא שומרת על רמה - מה שהתחבב על הרבה לקוחות קבועים ונאמנים...
שבע שנים הם נצח במושגים תל אביביים ופסטיס נוגעת בנצח. מאז הוקמה היא יושבת באותה פינה בשדרות רוטשילד ומדברת אל התל אביבים במבטא צרפתי, אך בגובה העיניים...
צידון היא מסעדה צעירה ורומנטית בהרצליה, בניצוחה של השפית אמילי גולדנברג המתמחה בבישול ים תיכוני עם השפעות "העולם החדש". במסעדה תפריט מצומצם שכולל מנות בשר, דגים ופירות ים...
אין צורך להכביר במילים על המוסד של בינו גבסו, האיש שבנה קריירה מפוארת על גבם של הפלפלים והעגבניות באשר הם...
כמסעדה הנימנת על ז'אנר הדיינר האמריקאי, דיקסי נאמנה לשלושה עקרונות מתמטיים: הטבח לא יודע לספור קלוריות, המלצריות הקורקטיות לא ממש סופרות את הלקוחות והטמפרטורה בחלל האכילה תמיד תהיה קרה בשתי מעלות ממה שצריך...