מסעדת שאול בתל אביב היא מזן המסעדות הנדיר שקרם הבווריה מעולם לא נמחק מהתפריט שלהן, כמו יתר המנות, שסובבות סביב הציר הישן והטוב של חמוצים-סלטי הבית-בשר על הגריל-מוסקה-ממולאים בתנור...
גן השעשועים הפרטי של ניר צוק הוא הרבה יותר ממסעדה. הוא חוויה. נכון, לא תמיד התפריט של מסעדת קורדיליה שומר על אחידות ברמה, בטח בהתייחס לרמת המחירים הגבוהה, אך תמיד הוא ישמור על מקוריות, רעננות ויוגש עם קריצה...
צידון היא מסעדה צעירה ורומנטית בהרצליה, בניצוחה של השפית אמילי גולדנברג המתמחה בבישול ים תיכוני עם השפעות "העולם החדש". במסעדה תפריט מצומצם שכולל מנות בשר, דגים ופירות ים...
שבע שנים הם נצח במושגים תל אביביים ופסטיס נוגעת בנצח. מאז הוקמה היא יושבת באותה פינה בשדרות רוטשילד ומדברת אל התל אביבים במבטא צרפתי, אך בגובה העיניים...
מסעדת על המים היא מסעדת דגים ופירות ים ותיקה שמרפסתה פונה ל"חוף השרון". זוהי אינה מסעדה זולה וגם המנות בה אינן מקוריות. אך שנים היא שומרת על רמה - מה שהתחבב על הרבה לקוחות קבועים ונאמנים...
בכל העולם יש סימן מובהק אחד ויחיד באמצעותו אפשר לשפוט מסעדה סינית: האם חבורות סינים מקומיות יושבים בה לאכול? אם התשובה חיובית, אין סיכוי ליפול. מסעדת סינג לונג עוברת בקלות את המבחן...
מרגרט תייר היא ללא ספק האמא של הבשלניות. במקדש הקטן שלה המשקיף אל הים היא יוצרת מאכלים שחלקם בהחלט יכולים לספק סוג של חוויה דתית. אם אתם בעניין של חפוז זה לא המקום בשבילכם...
שנים רבות שומרת מנטה ריי, המסעדה התל אביבית הותיקה שבחוף עלמה בתל אביב, על האווירה והאוכל האופייניים שלה, שמשלבים מטבחים שונים מרחבי העולם בקלילות ובתחכום...