המחסן של סבא, במושב בית מאיר, יעניין כל מי שיש לו חיבה נוסטלגית לארץ ישראל הישנה. במחסן מוצגים אלפי חפצים מראשית ההתיישבות הציונית ומימיה הראשונים של המדינה. דרך סיפורם של החפצים מעביר יעקב למבקרים אנקדוטות היסטוריות מרתקות
היצע המלונות של ירושלים מגוון ומרשים. גם בקרבת מקום לבירת ישראל תוכלו למצוא מספר אופציות מצוינות ללינה, לעיתים ברמת היוקרה הגבוהה ביותר שיש. מלון גורדוניה, הממוקם במעלה החמישה – מרחק של כעשר דקות מירושלים – נחשב לאחת הבחירות ...
ליד המחסן שלו בקריית ענבים פתח מייק גנור, יצרן שמן זית, את כרם זיתים, חנות קטנה ומצוינת: קודם כל השמן שלו, בעיקר מזן סורי אבל גם קצת נבּלי, שאפשר וכדאי לטעום. חוץ מזה יש כלי אחסון מנירוסטה בצורת ...
יוסי אלעד הוא טבח ואופה מצטיין, שאחרי שנים במטבחי מסעדות נחשבות פתח באמצע פברואר השנה מאפייה וחנות משלו בשם "שק קמח". במקום נמכרים סוגי לחם שונים, כולם משֹאור, וממרחים שגם הם מעשה ידיו של אלעד (סוגי טפנד, מיני ...
ביד השמונה נערכות ארוחות בראנץ' ביום שישי בלבד. המקום מציע מזנון גדול בשירות עצמי מציע שפע של אוכל טרי ויפה, אם כי לא משופע בדמיון (וולדורף הוא הסלט הנועז ביותר), חביתות לפי הזמנה, פנקייקס ושפע עוגות מקונדיטוריה מסחרית. ...
מסעדת "בר בהר" נמצאת ליד מושב בר גיורא, וסוד קסמה העיקרי הוא המיקום: על טרסה ביער אורנים, עם נוף פתוח ואוויר פסגות אשכרה. הדרך לשם מקושטת בפרחים ובעצים, האוכל ביתי וסימפטי מאוד והשירותים (של חניון קק"ל) נקיים. שעות ...
יוסי אופק הוא אושיה ירושלמית בתחום ההסעדה עוד מהסיקסטיז. באייטיז הוא נסע להודו עם משפחתו, ומאז הוא מחלק את חייו בין הודו לירושלים...
אבו גוש זה לא רק חומוס ובטח לא רק אבו שוקרי מקורי כזה או אחר, ואוכל טוב לא בהכרח נמצא על הכביש הראשי. בהא-דין נמצאת במרכז הכפר (יורדים מהכביש הראשי) ומציעה תבשילים מהמטבח הערבי. החומוס בסדר, אבל מעניינות ...