המחסן של סבא

שתפו:

המחסן של סבא, במושב בית מאיר, יעניין כל מי שיש לו חיבה נוסטלגית לארץ ישראל הישנה. במחסן מוצגים אלפי חפצים מראשית ההתיישבות הציונית ומימיה הראשונים של המדינה. דרך סיפורם של החפצים מעביר יעקב למבקרים אנקדוטות היסטוריות מרתקות

המחסן של סבא

המחסן של סבא טל'  072-3950703

להגדלה ודפדוף לחצו על התמונות

בסמוך לדרך העולה לירושלים, במושב בית מאיר נמצא מקום ייחודי: המחסן של סבא. המקום יעניין במיוחד כל מי שיש לו חיבה לנוסטלגיה או לארץ ישראל הישנה והטובה. במחסן גדול ששימש בעבר כלול תרנגולות מונחים אלפי חפצים ומוצגים מראשית ההתיישבות הציונית בארץ ישראל ומימיה הראשונים של המדינה. את המקום הקימו יעקב ודבי קלי שמתגוררים במושב בית מאיר. יעקב, מספר סיפורים מדופלם, מעביר למבקרים במקום אנקדוטות היסטוריות דרך סיפורי החפצים שנאספו לאורך השנים.

חפצים מספרים

אצל משפחת קלי, אומר יעקב, לא זורקים חפצים בקלות, ומאז ומתמיד אהבו לאסוף. קלי מספר על אביו שלא זרק שומדבר ונהג לאסוף דברים. סבו של קלי, יעקב אופניהימר, היה קניין לבתי אוצרות בגרמניה, וקלי מציד יצירות אמנות שהספיק לקנות לפני השואה. בני הזוג קלי מציגים במקום חפצים שאספו הסב והאב, וכמובן חפצים שאספו בעצמם לאורך השנים. בחצר המוזיאון המאולתר מוצגים גם כלים חקלאיים. קבוצות מאורגנות ויחידים מבקרים במחסן של סבא ולפעמים קלי, מספר סיפורים מיומן, מוזמן להרצות במקומות אחרים והוא מופיע מלווה במזוודה מלאה בחפצים.

בין המוצגים במקום: תעודת שחרור ממשטרת פלשתינה שניתנה לדודו של קלי, כשסיבת השחרור הכתובה בה היא סיום המנדט הבריטי, שטיח עם דמותו של הרצל שנוצר ככל הנראה בבצלאל של פעם, רובה המיוחס כאן לצבא נפוליאון, וגם חפצים יומיומיים המוכרים למבוגרים שבינינו – כמו פרימוס, קרש כביסה, מטחנות קפה, מכונות כתיבה ועוד. אפשר, בתיאום מראש, להזמין "סיורים" בנושאים שונים:

סיור היכרות למתחילים; סיור מהתנ"ך ועד הפלמ"ח, וגם היום; סיור המטחנה של המדינה; סיור יא משלטי;

סיור תוכנית כבקשתכם.

מידע מעשי

למי מתאים: ימי הולדת מיוחדים, ימי נישואין, ימי גיבוש, בר/בת מצוה, קבוצות עניין, מפגשי חברים.

הדרכה: אפשר לקבל הדרכה בעברית (יעקב) או אנגלית (דבי).

שעות ביקור: המקום פתוח בימי חול בלבד (בית מאיר הוא מושב דתי). הביקור בתיאום מראש.

משך הביקור: כשעה וחצי.

נגישות: המקום נגיש לנכים.

הגעה: פונים מכביש 1 בצומת שורש וממשיכים בכביש 3955 עד לכניסה לבית מאיר שם נקודת המפגש.

תשלום: הביקור בתשלום.

אינטרנט: www.machsanshelsaba.co.il

שתפו: