על בית העצמאות
בית העצמאות שוכן באחד מבתיה הראשונים של "אחוזת בית". הבית שוכן בחלקה שעלתה בגורלו של מאיר דיזנגוף, לימים ראש העיר הראשון של תל אביב, בהגרלת המגרשים שהתקיימה בחודש ניסן תרס"ט (אפריל 1909).
עם פטירתה של צינה דיזנגוף בשנת 1930 הקדיש דיזנגוף את ביתם להקמת מוזיאון עירוני לאמנות "… למען הקים מזכרת נצח לנשמת אשת נעורי …"מוזיאון תל אביב לאמנות נחנך בשנת 1932 וכעבור ארבע שנים יזם דיזנגוף שיפוץ מקיף של הבניין בניצוחו של האדריכל קרל רובין. המוזיאון המשיך לפעול במקום עד שנת 1971, עת עבר למשכן חדש והבית החל לשמש כ"בית התנ"ך".
בה' באייר תש"ח 14.5.1948, ביום שישי בשעה ארבע אחר הצהריים, עם סיום המנדט הבריטי על ארץ ישראל, נתכנסו בבית זה חברי מועצת העם בראשות דוד בן גוריון והכריזו על הקמת מדינת ישראל.
בשנת 1978 – יובל השלושים למדינת ישראל, שוחזר אולם ההכרזה במוזיאון תל אביב על ידי המעצב דוד גפני, באותה השנה שוחזר גם טקס ההכרזה במעמד נשיא המדינה אפרים קציר, יו"ר הכנסת יצחק שמיר וראש הממשלה מנחם בגין. בטקס נחתמה מגילה ייחודית, המכריזה על הקמת "מוזיאון היכל העצמאות" בחסותו של מוזיאון ארץ ישראל, תל אביב.
בשנת 2009 נחקק "חוק בית העצמאות, התשס"ט – 2009" וביזמת אגף מורשת והנצחה במשרד ראש הממשלה וגנזך המדינה, החלו בשנת 2010 פעולות לתכנון, לשיקום ולשימור בית העצמאות ולהפיכתו למוזיאון לאומי.
הבית מנוהל על ידי עיריית תל אביב באמצעות מוזיאון ארץ ישראל בתל אביב.
תכנון השיקום, השימור ותכנית התצוגה מלווים על ידי מועצה ציבורית ממונה על פי החוק ועל ידי ועדה אקדמית מייעצת.
הבית פתוח לקהל הרחב ומתקיימים בו סיורים לקבוצות ובודדים.
על ההדרכה בבית העצמאות
בית העצמאות מציע למבקרים מסע מרתק אל ערש לידתה של מדינת ישראל.
תצוגת הקבע של אולם ההכרזה וההקלטה המקורית של הכרזת העצמאות מעניקים הצצה נדירה אל מאחורי הקלעים של הטקס ומזמנים למבקרים חוויה אישית, לאומית וחינוכית.
הכרזת העצמאות ונסיבותיה, מגילת העצמאות וערכיה, סיפור לידתה של העיר העברית הראשונה ודמויותיהם של מייסדי המדינה, הם עמודי היסוד המרכיבים את מבחר תכניות ההדרכה של הבית.
בנוסף להדרכות במוזיאון, מציעה מחלקת החינוך של בית העצמאות מבחר סדנאות לימוד, העשרה ויצירה, סיורי חוץ מודרכים וסיורים אינטראקטיביים לקבוצות קטנות המבוססים על טלפון נייד. הסיורים פועלים במרחב 'אחוזת בית' ההיסטורית ומותאמים לקהלים ולגילאים שונים.
בחגים ובחופשים מציע בית העצמאות פעילויות מגוונות למשפחות וילדים, שעות סיפור למגוון גילאים, הדרכות מומחזות, פעילויות וסדנות יצירה.
מחלקת החינוך של בית העצמאות, מבקשת להעניק חוויה ייחודית ומעצבת למבקרים במקום. באמצעות לימוד, עיון ומשחק נערוך היכרות משמעותית ומרתקת עם הרגע שהפך לציון הדרך החשוב ביותר בתולדות העם היהודי בעת החדשה.
פעילויות בסמארטפון
בית העצמאות הוא אמנם מקום היסטורי ונוסטלגי, אבל הזמן ממש לא עצר בו מלכת. ב-2015 הושקו במקום שתי פעילויות שמבוססות על משחקים אינטראקטיביים בטלפון החכם.
פעילות "רצים למדינה", המתמקדת בהכנות להכרזת העצמאות, כוללת מירוץ תחרותי בין האתרים ההיסטוריים של תל אביב הקטנה, סיור וסרט קצר בבית העצמאות וביקור באולם הכרזת המדינה. אורך המשחק כשעה וחצי ואורך הפעילות כולה כ-3 שעות. "מאגדה למדינה" הוא משחק חווייתי שמתמקד בהקמת העיר העברית הראשונה, אורך הפעילות כ-50 דקות.
גישה לנכים ולעיוורים
אולם ההכרזה נגיש לנכים, וכלבי נחייה מורשים בכניסה למוזיאון.
משך הסיור הוא כשעה. ניתן להעשיר את הביקור בפעילויות משלימות.
הערות:
הכניסה בתשלום
לקבוצות הכניסה היא בתיאום מראש.
לבודדים ומשפחות רצוי לברר מראש את אופי הפעילות המשתנה.
קטגוריות: מוזיאונים ותרבות, אתרים לאומיים, ארכיאולוגיה והיסטוריה, משפחות וילדים
בעלי חיים: לא רלוונטי
מה תמצאו במקום: אולם הכרזת המדינה, מופע אור קולי, הקלטה המקורית של הכרזת המדינה, תמונות ומיצגים מראשית המדינה, חדרים להשכרה לפעילויות ואירועים, פעילויות לילדים ייחודיות, סיורים מומחזים וסיורים רגילים, משחקרי סמארט-פון, סדנאות ועוד.
פעילויות
פורים 2016
לחגוג קרנבל מלא צחוק וגיל בבית העצמאות!